Sayfa 917/1009 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,329 - 7,336 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. hükümet temsilcisi gelmiş
    söyledikleri temenniden ibaret, bol keseden atış yapıyor
    birde kıçtan baştan da bahse başlamış
    bu iş sanırım karakolda biter.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,163
     Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Bilader hep kolay şeylerden bahsedip onlar üzerine yazıyorsun.İnsanların ''ha evet'' ''tabi ya'', ''Doğru bak' dediği şeyler yani
    Acun tarzı.
    Hiçbir şey veya hiçbir kimsenin de yandaşı falan değilim
    İnsanlar benim yandaşım olsun. Allah akıl ve fikir vermiş değil mi?
    Finansal ihtilal benim deyimim ve cuk diye de oturmuştur.
    Belli ki sanada oturmuş
    Sen önce sana göre doğru ya da yanlış insanların senin ve çevren için ne yaptığına bakacağına aynaya bak ve BEN BU ÜLKE İÇİN NE YAPIYORUM diye bir sor.
    Alacağın cevaba göre yön verirsin hayatına diyeceğim ama...
    yan niye kişileştiriyorsun olayı..sn bora yaşarın dediği yanlışmı? sende biliyorsun doğru olduğunu? neresi yanlış ? hadi söyle okuyalım.syg.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Senden akıl alacak duruma geldiğimde haber veririm...

Sen git jöleliye başvur .

Bu harika fikirlerin araya gitmesin...

Meydanı boş bulan cevher yumurtladığını sanıyor.

Neyse boşverin bu adamların söylediklerine.

Yanıt vermeyin.

Söylenir giderler.

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Bu adam dış açık nedir bilmiyor galiba...

Ülke olarak her sene 40-50 milyar dolar dış ticaret açığı veriyorsun.

Yani tüm ülke üretip de ihraç ettiklerin mal ve hizmetler ve de turizm karşılığında aldığın döviz cinsinden paralar, ülkenin ihtiyacı olan mal ve hizmetlerin ithalatı karşılığında ödediğin para arasında eksi 40-50 milyar dolar açık var.

Yani dışarıya her sene ilave 40-50 milyar dolar borçlanıyorsun...

Nasıl ödenecek bu borç bir anlatsan?

Senin kolay olarak yaptığınla değil. Çalışmaktan bahsediyorum
    Bilader birşey üretip ihraç edip katma değer sağlayan bir kişi olmadan benim mantığımı anlayamazsın.
    Anlamak içinde zorlama kendini
    Ben kendi fikirlerimi yazıyorum.

5. Burada teknik alanda rasyonel düşünerek iktisadi analizler yapanlara ne kadar saygı duyuyorsam, irrasyonelliğin sosyal alanda dibine vurup şu yaşadıklarımız yetmiyormuş gibi üstüne bunları görünürde muhalif olduklarını tersinden insanlık dışı şovenizmi bile aşan yorumlarla arka planda yeniden üreten, payanda olanlara o kadar az saygı duyuyorum. Gerçekten yabancıların birçok alanda olduğu gibi sosyo-iktisadi alanda da sıkça kullandıkları "vicious circle" nasıl yaratılır onun örnekleri şu platformda da veriliyor. Kendi insanını bu derece ötekileştirip iyi bir şey yaptığı sanrısı/delüzyonuyla ortak geleceği el birliğiyle müpte(ze)l kılıyoruz.

Rasyonel önerilerle gelenler hangi gezegenden geliyorlarsa oranın kıymetini iyi bilsinler. Çok şükür rasyonellik gibi batı hayranı gevezelikler yapmıyoruz. Zahir en sevmediğini bile insanlık dışı bir şefkatle tersinden sevip arka çıkan şovenizm en bereketli gübredir. Yoğsam bu ecnebi emperyalistler kendi kendini nasıl yeniden üretsin değil mi gardaşlar.

Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Ürettiğin değer dışardan ithal ettiğin değerden az ise ister tl ile yap ister altın ister tahta ile su akar yolunu bulur. Yine senin paran değer kaybeder. Bu uğraşlar hep beyhude çabalar.. Eğitim kardeşim başka çıkar yolu yok bu işin [emoji3]. Öle Micro makro politikalar ile olucak iş değil. Toplumun genel eğitim seviyesini yükselteceksin. Ikinci olarak Uç noktalarda lisans ve doktora anlamında ki eğitim seviyesini. Yazarken her şey çok kolay [emoji3]

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

7.  Alıntı Originally Posted by eskilerdenwallace Yazıyı Oku
    Bilader hep kolay şeylerden bahsedip onlar üzerine yazıyorsun.İnsanların ''ha evet'' ''tabi ya'', ''Doğru bak' dediği şeyler yani
    Acun tarzı.
    Hiçbir şey veya hiçbir kimsenin de yandaşı falan değilim
    İnsanlar benim yandaşım olsun. Allah akıl ve fikir vermiş değil mi?
    Finansal ihtilal benim deyimim ve cuk diye de oturmuştur.
    Belli ki sanada oturmuş
    Sen önce sana göre doğru ya da yanlış insanların senin ve çevren için ne yaptığına bakacağına aynaya bak ve BEN BU ÜLKE İÇİN NE YAPIYORUM diye bir sor.
    Alacağın cevaba göre yön verirsin hayatına diyeceğim ama...
    sen ne desen bos,

karatroller icin herkes ama herkes kendi geyiklerinden baska birsey diyorsa

hemen aktrol diye damgalanir ve susturulur,

kapkara trol edasi bunu gerektirir, cunku!

Dolar pacavrasida, onu matbaada basip dunyayi kendine kole eden sahibide batacak, biz dimdik duracagiz.

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    1993 yılında özel sektör dış borcu (bankalar dahil) 15 milyar dolar civarındaymış, bugün bankalar hariç 220 milyar dolardan fazla.Bankalarla birlikte 480 milyar doların üzerinde. Bu kesinlikle aynı denge değil. GSMH daki büyümeyi de hesaba katsan arada çok ciddi bir fark var. tcmb'yi çok anormal bir biçimde faiz artışına iten de yine bu durum.Yüksek demedim dikkat ederseniz anormal dedim. (GLP mekanizmasının kendi içindeki tutarsızlığı ve dengesizliği bunun işaretlerini veriyor). Ben devalüasyonun şu anki konumumuzdan bir adım hatta bir milim iyileşme sağlayacağını düşünmüyorum. Tüm özel sektörü elimize alırız o kadar....
    Nispi yüksek faiz güdümünde kontrollü bir devalüasyonun en çıkar yol olduğunu düşünüyorum.

Cari açığı azaltacak kadar yüksek kur ve kontrollü devalüasyon
    Varlık balonunu engelleyecek ve tasarrufu teşvik edecek kadar yüksek faiz.
    Sayın Rxpu,bu topik de takip ettiğim en bilgili kişilerdensiniz,ancak aklıma takılan bir konu var? geçmişteki krizlerde çok daha düşük döviz yükümlülüklerinden dolayı krize girmiş olabiliriz ancak o tarihlerden itibaren Sayın Enki nin sürekli bahsettiği gelişmiş ülkelerin mb lerinin parasal genişleme politikaları sonucu olarak,tahmini olarak; o günün 1 birim dolar borcu bizi krize sürüklerken bu günün 20 birim doları ayni etkiyi yaratmayabilir küreseldeki sürekli para arzı yüzünden,bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Sayfa 917/1009 İlkİlk ... 417817867907915916917918919927967 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •