hedef olarak yıllık reel getırı yani enflasyon +%10 hedeflendiği için yazdım arkadaşlar yani ister borsa,ister gayrimenkul veya başka yatırım araçlarıyla yapacağınız herhangi bir yatırım sepetinin uzun vadede bunu yakala sansı cok ama cok zor dusuncesındeyım, zaten buna yaklaşabilecek bıle fıkırler varsa hemen uygulamak ıcın forumdayım su an...
Syg.
Arkadaşlar...neden bir anda karıştı ortalık...bugün yıllık %20-30, yani at atabildiğin kadar reel kazançlardan bahsediliyor...Ben de buna istinaden benim için %5 reel kazancın yeterli olduğunu, %10 u hedeflediğimi ve çok iyi bir rakam olduğunu söyledim...%10 reel kazanç kolay diyen olmadı...1-2 yıl borsa çoşarken belki yakalanabilir...ama 10 yıl üzeri uzun vadeler için ortalama %10 reel getiri mükemmel bir kazanç..bunda hem fikiriz.
Öte yandan...Bugün enflasyon %10 civarı...belli bir miktarın üzerinde %13-14 mevduat faizi almak mümkün...eğer biz bu işe bu kadar kafa yoracak ve risk alacaksak en az % 5 reel getiri elde etmeliyiz ki, kendimizi başarılı addedelim...Bence daha aşağısı söz konusu ise hiç kafa yormaya gerek yok, gidip parayı mevduata bağlayalım daha iyi.
GM olmaz, likit degildir.
Herseyin bu denli suratle degistigi bu ortamda, GM'u satmak zordur.
Altin'in son 20 senelik grafigi, bugun ki fiyatlarin cok yuksek oldugunu soyluyor.
Firsatlardan yararlanabilmenin en etkin yolu, likit asset sahibi olmaktan gecer.
Enflasyondan gercek anlamda arinmis reel %6 bile cok iyi bir getiridir.
Ben bu amacla Kanada Borsasindan REIT aliyorum. ( Real estate investment trust )
Kazandigim %6 - %7- %8.
Kanada enflasyonun %2 oldugunu dusunursek, % 4-%5 gibi reel return.
Konut fiyatları uzun vadede enflasyon kadar artıyor. Kiradan elde edilen gelir ise, 25 yıl kira çarpanı ile % 4e geliyor. Bu durumda, niye uğraşalım sürekli, en iyisi konut yatırımı. Enflasyon+ % 4 reel getiri.
Yer İmleri