Sayfa 937/1009 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon
Arama sonucu : 8072 madde; 7,489 - 7,496 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
     Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sorun şu ki bu müdahale ile gümrüklü olarak getirilen mallar da bir gün içinde bloke edilmiştir. Ayrım yapılmamıştır. Keyfe keder ve hesapsız hareket edilmiştir.
    Bürokrasinin keyfi uygulamaları malum.

Bu nedenle bu ülkede müşavir ve de rüşvet bitmez...

2.  Alıntı Originally Posted by powerpc Yazıyı Oku
    ABD kredi kartım olduğu için bu kdv işi beni bağlamaz yannız aliexpress sinirlenip gönderimi yasaklarsa çok kötü olur.
    Benim de yurt dışı kredi kartım var, ama amaç aliexpress.com kanalını bloklamak KDV almak değil, O karttan alışveriş yapsam bile dediğin gibi aliexpress.com devlet iradesine rağmen o malı buraya göndermez, gönderemez. Sanırım sorunun ne olduğunu anlatabildim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12

4.  Alıntı Originally Posted by elma Yazıyı Oku
    Sayın rxpu, forumda sizi ilk defa bu kadar sinirlenmiş görüyorum.

Geçenlerde yurt dışı e-ticaret siteleri üzerinden alışverişlerde kdv sorumluluğunu müşteri yerine satıcıya yükleyen değişiklik haberi çıkmıştı. Zaten alınamayan vergiyi (her bir alıcının beyan etmesi, ödemesi, ödemeyenlerin takibi imkansız derecede güçlüğü nedeniyle) bu defa satıcıyı sorumlu tutmak suretiyle pratikte alınabilir hale getirmeye çalışıyorlar.

Dertleri bağcıyı dövmek değil, üzümünü yemek.

Dilerim yakın zamanda bir çözüm bulunur.
    Öyle olsaydı siteye erişim yasağı getirmezlerdi. Bankalara bir yazı yazıp aliexpress.com siparişlerinden otomatik olarak %18 KDV ödemesi kesmelerini isterlerdi. Durum bence öyle değil. Devlet bağcıyı dövmeye çalışıyor. O nedenle epey sinirlendim.
    Sn elma ben zaten resmi gümrük kanalıyla getiriyorum malzemeleri, Onları da bloklamış. Yapılan hesapsızlığın keyfiyetin sınırı yok.....
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin

5.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    power, mal ithal ettiğim yere (resmi gümrüklü olarak) bir günde keyfe keder engelleme geldi. dolar 10 TL olsa ne yazar. O doları kullanamadıktan sonra...
    benim gibi ABD kredi kartın olsun sırtın yere gelmez. hadi bakalım yabancı kredi kartından kdv kessinler.

6.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Sorun şu ki bu müdahale ile gümrüklü olarak getirilen mallar da bir gün içinde bloke edilmiştir. Ayrım yapılmamıştır. Keyfe keder ve hesapsız hareket edilmiştir.
    ingilizce arayüzden debin ödeme yaptım kabul etti

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Öyle olsaydı siteye erişim yasağı getirmezlerdi. Bankalara bir yazı yazıp aliexpress.com siparişlerinden otomatik olarak %18 KDV ödemesi kesmelerini isterlerdi. Durum bence öyle değil. Devlet bağcıyı dövmeye çalışıyor. O nedenle epey sinirlendim.
    Aynen çok sayıda alıcının kdv beyan etmesi ve ödemesi zorluğu gibi ödeme aracısı bankaların, benzerlerinin çokluğu, hatta yurt dışı bankalar, hesaplar, kartlar ve hatta bitcoin gibi dijital paralarla ödemelerde aynı zorluk sözkonusu olur. TEK satıcıyı sorumlu tutmak pratikte daha uygulanabilir.

8.  Alıntı Originally Posted by EKaya Yazıyı Oku
    ingilizce arayüzden debin ödeme yaptım kabul etti
    VPN'li mi VPN siz mi?. VPN siz ise daha tüm servis sağlayıcılara erişim engel yazısı gitmemiş olabilir. Türk telekom önce uyguluyor diğerleri takip ediyor.

Sayfa 937/1009 İlkİlk ... 437837887927935936937938939947987 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •