Kredi kartı bir ödeme vasıtası.
O kadar.
Tutar neyse (KDV li mi hesap ediyor KDV siz mi, kartı ve kart hamilini ilgilendirmez) onu ödemeye yarar.
Vergi mükellefiyet kimliği falan değildir.
çok kafamı bozarlarsa yurtdışı adresime malları biriktirip oradan getiririm. nasıl olsa ABD ye periyodik olarak gidiyorum. hem zaten bu ülkede sürekli kalmak sinir bozar arada benim gibi kaçacaksın.
ABD kredi kartını haiz turist KDV ödemiyor mu yani ülkemizde yaptığı alışverişlerde?
Sadece belirli şartlarla, yurtiçinde aldığı malın KDV sini, yurt dışına çıkardığını ispat ederek iade alabilir...
O kadar.
Hay Allah...Yurtdışında malları biriktirip yanında getirerek KDV den kurtulmak ha...
Açıklamaları okumuyorsun galiba.
Power senin en sevmediğin yanın bu.
Kimseye kulak vermiyorsun.![]()
power ben şahsi tüketici ürünlerinden bahsetmiyorum, resmi gümrüklü gelen ticari ürünlerden bahsediyorum. Keyfi (aslında belki de kasti) olarak ticaret kanallarını baltalıyor.
Aliexpress'in %20 si şahsi tüketim malları ise %80 i gümrüklü ticari gönderilerden oluşur. Bu gönderilerde zaten KDV ödenir resmi olarak gümrükten çekilir. En büyük özelliği kobilere büyük avantajlar sunar. Örneğin yurt içinde 1 ton'un altında sipariş geçemediğin özel ve pahalı bir kimyasalı 20kg olarak neredeyse aynı fiyattan sipariş verebilirsin.
Sevgili devlet büyüklerimiz tüm aliexpress.com'u kapatıyor.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri