Sayfa 184/969 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 1,465 - 1,472 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1. neticede bu sene için 650-700 trilyon ciro yapacak bir şirketler topluluğu diyelim borç oranı ciroya göre oldukça makul büyüme oranlarıda iyi ve yıldız şirketler
    iş girişim yönetim kurulu ve iştiraklerindede venture capital sahipleri var isteseler bütün şirketleri satarda ortakta bulur borsada arz da eder
    beklentileri olmasa sermaye artırımı yapmazlardı sermaye artırımı ile çoğunluğuda ele geçirdiler birde şöyle bir sorun var satsalar ne alacaklar 5 sene önceye göre şirket değerleri arttı
    bir takım planları mutlaka vardır neticede kendileride zararda ortaklarından biride teknoloji geliştirme vakfı hesap soruyorlardır herhalde
    yada tasfiyeye gidip alış fiyatlarından herşeyi satacaklar hisse başı 5-6 alırız herhalde yani en kötü ihtimal bile bizim için çok iyi olur

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
     Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    yada tasfiyeye gidip alış fiyatlarından herşeyi satacaklar hisse başı 5-6 alırız herhalde yani en kötü ihtimal bile bizim için çok iyi olur
    Biz bu isi beceremedik deyip oyle bir sey yapsalar keske..

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

ISGSY Solo 2017/9 Aylık DÖNEM KARI (ZARARI): 2.160.998 Yıllık Değ%:-38

“ Umutsuz durumlar yoktur, umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim.” Mustafa Kemal Atatürk.

>>> FORUM KURALLARIMIZ <<<

4. Biraz bardağın boş tarafından bakalım.
    Bu şirketin kuruluş tarihi 2000 dir.
    Kurulduğu tarihteki en büyük girişim sermayesi şirketi , o dönemdeki fon büyüklüğü 29,3 mio dolar.

Yani neredeyse bugünkü borsa değeriyle aynı.Aradan 17 sene geçmiş.

Getirilere bakıyorum, 2007 den bu yana 85 mio temettü dağıtmış.
    2013 kurlarını baz aldım, yaklaşık 42 mio dolar diyelim.

2000 deki parayla İş Bankası girişim sermayesi şirketi kurmasaydı da Ayşe Teyze'den biraz daha iyi hesap bilen birine parasını teslim etse o da parayı döviz tevdiat hesabında tutsaydı ne olurdu?

Bugünkü borsa değerini doğru kabul ederseniz kabaca İş Girişim'in 17 yıldaki faaliyetleri yıllık %5.5 düzeyinde USD getirisine denk geliyor.

Ayşe Teyze'nin sınırlı bilgisiyle yapabileceklerinden biraz daha iyidir.

Şirket piyasadaki en büyük oyuncu olmadığı gibi az bilinenler arasındadır.
    17 yılın sonunda manzara budur.

5.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    Bizim için hiçbir şey ifade etmeyen boş bir bilgi oldu artık. Hep böyle gider 1-2 miyon kar eder, arada 1milyon zarar yazar. Bomboş geçen bir yıl sonuna doğru daha ilerliyoruz. Syn spyronun dediği gibi diğer ortaklar eşek değilse hesabını soruyordur heralde.

6.  Alıntı Originally Posted by MedwiG Yazıyı Oku
    para basmaya devam....

7.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Biraz bardağın boş tarafından bakalım.
    Bu şirketin kuruluş tarihi 2000 dir.
    Kurulduğu tarihteki en büyük girişim sermayesi şirketi , o dönemdeki fon büyüklüğü 29,3 mio dolar.

Yani neredeyse bugünkü borsa değeriyle aynı.Aradan 17 sene geçmiş.

Getirilere bakıyorum, 2007 den bu yana 85 mio temettü dağıtmış.
    2013 kurlarını baz aldım, yaklaşık 42 mio dolar diyelim.

2000 deki parayla İş Bankası girişim sermayesi şirketi kurmasaydı da Ayşe Teyze'den biraz daha iyi hesap bilen birine parasını teslim etse o da parayı döviz tevdiat hesabında tutsaydı ne olurdu?

Bugünkü borsa değerini doğru kabul ederseniz kabaca İş Girişim'in 17 yıldaki faaliyetleri yıllık %5.5 düzeyinde USD getirisine denk geliyor.

Ayşe Teyze'nin sınırlı bilgisiyle yapabileceklerinden biraz daha iyidir.

Şirket piyasadaki en büyük oyuncu olmadığı gibi az bilinenler arasındadır.
    17 yılın sonunda manzara budur.
    hesap etmediğiniz birşey var arz fiyatı PDDD den sanırım %9 iskontolu yapıldı ve gerçek PDDD idi
    şu andaki değeri PDDD üzerinden % 50 nin üzerinde iskontolu ve PDDD gerçeğin çok altında hatta komik
    Nakit ve şirket edinim fiyatları 100 milyon USD yapıyor gerçek piyasa değerleri bunun 2 misli

8.  Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    hesap etmediğiniz birşey var arz fiyatı PDDD den sanırım %9 iskontolu yapıldı ve gerçek PDDD idi
    şu andaki değeri PDDD üzerinden % 50 nin üzerinde iskontolu ve PDDD gerçeğin çok altında hatta komik
    Nakit ve şirket edinim fiyatları 100 milyon USD yapıyor gerçek piyasa değerleri bunun 2 misli
    Doğru, hesaplamanın hem sistematiği hatalı hem de ufak tefek hesap hataları var.
    Asıl olarak göstermek istediğim mesele, yatırımcıları ilgilendiren konunun piyasada oluşan fiyatlar olduğudur, piyasa her zaman haklıdır !

Halka açıldığı dönemde 30 mio dolar portföy değeri bildiren şirketin özetle piyasada algılanan değeri hala aynı seviyelerdedir.

Her zaman olduğu gibi İş yatırım bilançosundan ufak tefek şeyler öğreniyoruz.

Radore + Tatil Budur'un cirosu geçtiğimiz yıl 216 mio iken bu yıl %65 büyümeyle 358 mio a çıkmış.
    Kar/zararda değişen bir şey yok, iki şirketin toplam net zararı geçtiğimiz yıl olduğu gibi 5 mio.

En azından iki şirketi öğrendik.
    Son düzenleme : noreply; 25-10-2017 saat: 22:12.

Sayfa 184/969 İlkİlk ... 84134174182183184185186194234284684 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •