Sayfa 7/1001 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 49 - 56 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. [IMG][/IMG]

Yine daha önce doların hareketlerini 3 kişinin rakı masasında karar verip oynadığı spekülatif kağıtların durumuna benzetmiştim.Grafiklere kabaca bakarsanız,iki grafiğin tarih aralıkları farklıdır be nedenle benzerlik,hissenin dolara göre fiyatlanmış olmasından kaynaklanmamaktadır.Maksadım birşey ispatlamak,ben demiştim demek değil,zaten olumlu ya da olumsuz kaale alınmadığım da muhtemeldir.Maksadım sadece bu fiyat hareketlerine teknik,temel analizle,finansçı,piyasa uzmanlığı dışında gayet basit,düz mantıkla,spekülatör klasiği,20 sene önceki klasik hareketlerin olabileceğine dikkat çekip,çakallara karşı kuyruğumuzu dik tutma çabasıdır.

YTD. yokmu yukarı üfleyecek doları.

Alıntı Originally Posted by guneysu Yazıyı Oku
    3.8167....

başlığı açtım, doların ateşini söndürdüm.. :=)
    sen öyle san peşinden ne yazdımsa o
    bir halt olacağı yok.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Günaydın...

İlginç ve sürprizli olmaya aday bir gün.

Hissiyatın böyle.

Grafiğim falan yok.

Çizgim kuvvetli değil.

ABD borsaları, büyük şirketlerin iyi mali raporları ile pupa yelken gidiyorlar.

ABD, ne derlerse desinler, büyük bir ekonomi.

Dünya devi.

Bir tek Microsoft'un piyasa değeri 600 milyar doları aştı.

ABD hisse senedi borsaları kaç haftadır yükselişte.

Dolar, eğer temelde o ekonominin parasıysa, temsil ettiği ülkenin yükselen değeriyle birlikte yükselmesi doğal değil mi?

Neden 3,80 lerden döneceğini makro temelde anlamakta güçlük çekiyorum.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    Dolara içerleyen bir sürü aklı başında görünen adam var.

Bitcoine içerlemeyi anlarım da bunu anlayamıyorum.

ABD dış politikalarıyla bizim kuşağın nefret sembolü bir ülke.

Ama ABD ekonomisinin dünyamızdaki rolünü inkar etmek aptallık.

Dolar göçecek, çöp olacak...

Eğer ABD nefreti ile söylenmiş bir söz değilse, biraz ekonomik rasyonel değeri varsa, bu durumda ne olacağını da söylemek gerekiyor.

Nasıl bir sistem yerini alacak bugünkü sistemin yerini?

Bu kadar parasal ilişki nasıl hallolacak?

Muhasebe finans konusunda çalışanlar bilir...

Bırakınız bugünkü dünya ülkelerinin birbirine geçmiş ilişkisini, sadece iki büyük şirketi merge etmek (birleştirmek) ne kadar zor ve beceri isteyen bir teknik konudur...Bilen bilir.

Bu dünya bir şekilde (belki insanlığın görmediği büyük bir savaşla) tümüyle yıkılır, yeni bir sistem ve değerler manzumesiyle yeni bir dünya kurulur diyorsanız anlarım.

O zaman da bitcoindi, altındı, paraydı, hisseydi bırakalım.

Odun ve erzak biriktirelim derim.

Gerçekçi olalım.
    Son düzenleme : BORA YAŞAR; 27-10-2017 saat: 09:11.

6. dolar FED başkanına bakar. buna göre şok olmayın.

Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Neden 3,80 lerden döneceğini makro temelde anlamakta güçlük çekiyorum.
    Çünkü Recep Tayyip Erdoğan'ın kazanması gereken bir seçim var. Siyasi bir yorum değildir. Dolar kuru ile tüketici güven endeksi arasında bir korelasyon var , tüketici güven endeksi de oy oranı ile tekrar bir korelasyon gösteriyor. Gücü yeter mi orasını tahmin etmek zor. Yetmeme ihtimali de olduğunu kabul ediyorum. Ama faiz söylemlerinin aksine son kertede sırf bu yüzden *söyleminin aksine* , *2019'a kadar* kur ile savaşmak isteyebilir.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Türkiye
    Gönderi
    10,163
    Blog Entries
    12
    "Gedik Portföy, Portföy Yönetim Müdürü Eral Karayazıcı: Stanford Üniversitesi ekonomisti John Taylor listedeki en şahin başkan adayı. Taylor'un seçilmesinin dolar üzerinde ölçülü pozitif bir etki gösterebilir. Çünkü piyasa aktörleri Taylor başkanlığındaki Fed'in görece daha yüksek oran ve hızda faiz artırımı yapacağı görüşünde. Bununla birlikte Fed başkanını aşçı gibi düşünebilirsiniz. Sofraya gelecek yemekte elbette etkileri var ancak esas olan malzeme. Önümüzdeki ayların dolar adına besin kaynakları ekonominin performansı ve vergi indiriminin kongreden geçip geçmeyeceği olacak. Bu bakıma Taylor'ın seçilmesi dolarda ilk etki olarak yüzde 2-3 arası bir prime neden olabilecekse de yani dolar 3.72 liraya çıkabilecekse de bu yükselişin kalıcılığı ve devamı diğer faktörlere bağlı."

http://www.hurriyet.com.tr/3-baskan-...lerde-40616281

Bir hafta önce uzman görüşü bu...

Yani özetle FED Başkan adaylarından ŞAHİN GÖRÜNÜMLÜ Taylor başkan olursa ABD doları % 2-3 lük primle 3,72 olabilirmiş...

Gel de gülme...

Sayfa 7/1001 İlkİlk ... 567891757107507 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •