Sayfa 17/777 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon
Arama sonucu : 6213 madde; 129 - 136 arası.

Konu: $$$$$$$$$.........dolar.........$$$$$$$$$

1. Şimdi buradan poz açan adamın alnını karışlarım..

Cem yılmaz ın espirisi ile..Buralar komple benim..İyide basmıyorum ki..

Piyasa yapıcı artık nereye sürse kazanacak..
    Ya poz açanlar..
    Yüzde 50 50..

Bu kaybettin demektir..

Geçmiş olsun

50 50 yatırım olmaz poz da olmaz..

Akıllı treader (kazanan kazanacak olan diyelim) fifty fifty poz açmaz..

2. Bu borsa sadece AL-SAT yok..
    SAT-AL da var..

Mal çekilecek ise fiyat düşürme..
    Mal satılacak ise fiyat yükseltme..

Malın yüzde 90 ı sende ise mi fiyat kolay yükseltilir..
    Yoksa yüzde 40 ı sende iken mi..

Peki malın yüzde 90 ını çaktırmadan ve fiyatı yükseltmeden nasıl toplarsın..

Malın bir kere yüzde 90 ı toplandı mı fiyatın , tekniğin temelin önemi kalırmı..

Peki neyin önemi kalır..

Tek birşeyin 90 lık babanın keyfinin..

3.  Alıntı Originally Posted by gundwane Yazıyı Oku
    Bu borsa sadece AL-SAT yok..
    SAT-AL da var..

Mal çekilecek ise fiyat düşürme..
    Mal satılacak ise fiyat yükseltme..

Malın yüzde 90 ı sende ise mi fiyat kolay yükseltilir..
    Yoksa yüzde 40 ı sende iken mi..

Peki malın yüzde 90 ını çaktırmadan ve fiyatı yükseltmeden nasıl toplarsın..

Malın bir kere yüzde 90 ı toplandı mı fiyatın , tekniğin temelin önemi kalırmı..

Peki neyin önemi kalır..

Tek birşeyin 90 lık babanın keyfinin..
    ANZ şu an iyi çakıyor,helal olsun ne diyeyim.ama bu kadar palavrayı yandaş olmasa üfüremezdi.

Sn. Gundwane bence en büyük hatan dolar düşünce 2000 yıllardaki trendle, şu anki trendi eşleştirmen..

Birde enterasan, QE infinity savunan dolar tutuyor, savunmayan dolar tutmuyor..bir gariplik var bu işte..

Neyse, şeytan ayrıntıda gizlidir..umarım dün yazdığım detayları okumuşsundur..

Zaten daha önce verdiğim rakamlara da pek aldırış etmemişsin, anladığım..bence önemli, tekrar gözatmakta fayda var..hatta bu konuda Japonya örneğini iyi incelemek gerekiyor..ha yinede belirteyim bu sıkıntıları en az zararla atlatabilecek bir tek ABD var bence..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Yukarıdaki grafiği göre globalde son büyüme rakamı ne kadar (4.41+1.71/2)=3.06 yaklaşık %3 diyelim..

(Ha belli oranda EM'lerin gelişmişlerden akan paralarla büyüdüğünü gözden kaçırmayalım)

Geçen gün bir yerde şöyle bir hesap gördüm..geleceği anlamak için çok önemli..

BIS'e göre globalde borç oranı 220 trilyon dolar..

Peki global GDP ne? 75 trilyon dolar civarında..

Globalde yukarıdaki gibi senede %3 büyüme gerçekleştiği zaman GDP 75*1.03=77.25 trilyon dolara çıkıyor..yani büyüme 2.25 trilyon dolarlık değer üretiyor..

Peki globalde borç en az %1 artsa, ki artıyordur(en az): borçlar 220*1.01=222.2 trilyon dolara erişir..yani borçlar senede 2.2 trilyon dolar daha artar..

Şimdi kabaca(küsüratlar önemli değil) globalde 2.2 trilyon dolar büyümeye karşı, 2.2 trilyon dolar borçlar artıyor..

Yani işin özeti bir yılda oluşan GDP nereye gidiyor, borçlara..sıfıra sıfır elde var sıfır..

Ha birde büyüme olmadığını düşünsek, borçlar ödenemez değil mi?

Şimdi birde çok borçlular var, az borçlular var..çok borçlular çok fazla ama..bir kaçına bir şey olursa olay zincirlemeye döner..mesela Çin diyelim..abowwww..

Haaaaaa şimdi QE olmazsa ne olur..yeterli büyüme olur mu?olmaz..yok faizleri eskisi gibi normalleştiriyorum..olmaz..nolamaz..sonra borçlar felan, cısssss..

Dolayısıyla QE infinity..başka yolu yok..bu iş bitmiştir..

Ha FED, ECB neden QT diyorlar..piyasaları kontrol edebilmek için, piyasaların arpaları fazla gelmeye başladı..mazallah..

Umut fakirin ekmeğidir..Yellen ne dedi; ''taper'' yaparken yol kazası olursa QE'ye devam ederim dedi..

Bilinmeyen sulardayız...
    Şimdi Draghi ne yaptı..tamam 30 milyar Euro kesti, ben yanıldım..ama Draghi bu kadar güvercin olunca başta İtalyan bonoları kıpırdayamadı, üstelik faizleri aşağı düştü..yani 30 kesip, esip gürleseydi, ortalık çok karışırdı..neydi Draghi'yi güvercin yapan..taper'i açık uçlu yapaması, gerekirse devam ederim, arttırım demesiydi..tıpkı Yellen gibi..korku dağları bekliyor..

Ha iyikide öyle yapmış..en son EURO bölgesi enflasyon düşük geldi..malum bu işler agresif olmaya gelmez, stop oluverir ekonomi..bir çuval incir berbat olur..

Neyse seneye FED ve ECB ile QT hız kanacak..kendilerine BOJ, SNB'nin QE'leri ve ECB'nin 30 milyar Euro'su belki yeter..fakat EM'ler ne yapacak..Dolar topiğine yazdım, Metodhon eksikliğinden sinir gerginlikleri, nöbetler geçirecekler..öyle gözüküyor..
    Son düzenleme : enki; 01-11-2017 saat: 18:11.

5. Enki MB senin baktığın grafiklere bakarak iş yapmıyorlar.
    Ellerinde ki data seti kimsede yok.

Şu enflasyona o kadar da takma.
    Biraz ağırdır kendisi..Geriden gelir..Durdurması da güçtür..Gemi misali..otomobil gibi değildir.
    QE dönemi kapandı.Kapanıyor..Kapanacak.
    ABD de yanılmıyorsam büyükme rakamı tahmini 3 geldi 3. çeyrek..PMI lar uçuyor 60 larında üzerinde 65 mi ne.

Kafalar hala bol QE yükselsin borsalarda..
    Oysaki masa döndü çoktan
    Borsaların ateşleyicisi artık büyüyen ekonomiler olacak..
    Faiz arttıkça DJI yükselir..

Yani normale dönüş..

2008 önceside böyle idi..

Haa QE USDTRY ilişkisi bizim dizi filmlerindenki aşk ilişkilerinden bile berbat

try 2001 den beri en berbat değer kaybını QE döneminde yaşadı..

Arz talep meselesi hep diyorum..

2001 devalüasyon oldu 13 sene yattı ..

O zaman kime söylesen inanmazdı..Hatta bazıları 13 sene içinde toprak altına bile indi..

O işler öyle 2 grafik 3 tane veri ile olmaz..

6. ECB ve FED tabikide dengeli konuşacaklar..Piyasaları fazla sarsmak istemiyorlar.
    Ağır abi bunlar.Birde artık böyle bi jargon gelişti..
    SÖZLÜ YÖNLENDİRME..
    Eskiden bu derece yoktu.
    Bizim kide onlara özenmeye başladı bu arada bakma..
    Söz lü yönlendirme falan yapıyor

cücük kadar ekonominin neresini yönlendirecekse..
    3 milyar dolar girince 3.40 oluyoruz 2 milyar dolar çıkınca 3.70..ahahaha

7. Bu arada bir bilgi daha..Acemilere..

Büyük para (dışarıdan girecek çıkacak para) sen ben Ahmet Mehmet gibi satim de 2 gün sonra dolarımı alim OLMAZ..

Onlar satmadan almaya almadan satmaya muktedirler..

3.83 ye ragman 113.000 borsa..

Mala girip dolar mı satacaklar..
    Yoksa maldan çıkarken ken borsayıda mı yükseltiyorlar.

Treader lar bilir bu konuyu.. Onları işi büyük paraya yol açmakdır.

8. Batı da kredi mevduat ilişkisi sanırım bizim sistemden çok çok farklı..
    Bu KGF adı altında bizde de bu sisteme geçilmek isteniyor esasında diye düşünüyorum..

Yani artık mevduat a muhtaç olmak istemiyor devlet..
    Kendi paramı kendim veririm bankalara modunda..

Yanılmıyorsam batıdaki bankalarda öyle vatandaşdan toplim de sağa sola kredi satim derdin de değil..

İyicene bilen varsa yazarsa sevinirim..

Bu çok köklü bir değişikliğe işaret eder gelecek 10 senenin hatta 15 senenin trend ini belirler..

Sayfa 17/777 İlkİlk ... 715161718192767117517 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •