Sayfa 116/1024 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 921 - 928 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. İlaçta 15-20 sene öncesinin fiyatları ile bugünkünü kolay kolay karşılaştıramazsınız.

Augmentin 26 lira da, çatır çatır yazılan bilmemne marka antibiyotik 80 lira. Augmentin 15 sene önce işe yarar bir ilaçken artık çoğu bakteriye etki etmez oldu.

İlaç üzerinden yapmayalım bu karşılaştırmayı, çünkü karşılaştırması yapılabilecek bir şey değil. O yıllarda olan şey SGK'nın temel alıcı pozisyonuna geçerek firmaların bileğini bükerek acayip iskontolar yaptırabilmesi ile o fiyatlar geriledi.

Burada bakılması gereken şey tek tek ilaç fiyatları değil, SGK'nın ilaca yaptığı toplam harcamadır. O da parabolik bir şekilde tavana doğru ilerlemekte. Kısa bir süre sonra ise ilerleyemeyecek ve çıktığından daha hızlı bir şekilde çakılacak. Çünkü altından kalkılabilmesi mümkün değil.

Ayrıca reçete ücreti/muayene ücreti bilmemne derken reçetedeki ilaçları peşin almak çoğu zaman sigortadan almaktan daha hesaplı hale geliyor. E o zaman SGK ne işe yarıyor?

Ben uzun vadede TL de kalmaktan bahsediyorum.Dolar 2000 de ,70 şimdi 3.7.TL de kalan karda.... Enflasyon 10 katı artmış.

3. reis hollanda ya bedel ödeteceğiz diyor, İNG yi batırsın bence jondowes i ağlarken görmek istiyorum

2000 hatta daha önceki yılları örnek alıp Tl de kalanlar hala karlı demek için o yıllarda uygulanan faiz politikalarına da iyi bakmak gerekir. Birde o zamanlar faiz haram diye nutuk atan zihniyet yoktu ülkede . Her neyse o yıllarda bende Dolar falan almaz hele bir gecede ortaya çıkan devalüasyonlardan sonra Dolar adını dahi telaffuz etmezdim. Geçmiş geçmişte kaldı, o günleri yad ederek gelecek planları yaparken bence bir kere daha düşünmekte fayda var derim. Tl de kalmak isteyen için diyecek bir şeyimiz yok, kendilerine bol kazançlar dileriz, umarım 2014 den bu yana Dolar tutmayarak Tl bazında ki kayıplarını bu Tl faizleri ile 10 yıllar içinde telafi ederler.

5. 1 sene once vize serbestisi diyorduk simdi gelinen noktaya bakin. Bugun bir evde kirada oturmak ve o evi kredi ile almak arasinda neredeyse 2,5-3 kat fark var. Dikkatli olmakta fayda var.

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    reis hollanda ya bedel ödeteceğiz diyor, İNG yi batırsın bence jondowes i ağlarken görmek istiyorum
    Niye ağlayayım ki? Orada fazla tanıdığım kalmadı birçoğu başka bankalara geçti. Zaten bankanın sermaye değeri, mevduatlarının 6'da biri. 50 katı büyük ING NV'yi aşırı sarsmaz ama 25 milyar TL Türk tasarrufu gider öyle bir şey olsa. Türk mevduatçısının parasının batması da tam sizin seveceğiniz konu olurdu. Başkalarının da batması içinizi rahatlatacaksa...
    (bkz: schadenfraude)
    Son düzenleme : JonDowes; 12-03-2017 saat: 19:55.
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

7.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    Kendi siteleri dışında düzenli ve tekrarlı bir şekilde bulamazsınız, öyle bir link yok.
    Bilgi paylaşımı için teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

8.  Alıntı Originally Posted by casual Yazıyı Oku
    reis hollanda ya bedel ödeteceğiz diyor, İNG yi batırsın bence jondowes i ağlarken görmek istiyorum
    Bert saçmalama bak sana insan gibi söylüyorum.
    Son düzenleme : rxpu; 12-03-2017 saat: 20:15.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 116/1024 İlkİlk ... 1666106114115116117118126166216616 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •