Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
en sevdiğim soruyu sordunuz :D
ucuzmu pahalımı sorusuna cevap vereyim.
neye göre ucuz neye göre pahalı ?
Eğer bir sonraki çeyrek kötü gelecekse pahalı.
İYi gelcekse ucuz
Bana bir sonraki çeyrek karlılıgını söyle sana ucuzmu pahalımı oldugunu söyleyeyim.
Bakın arkadaşlar bir hisse sürekli olarak karını arttırsa o hisse hiçbir zman pahalı diyemeyiz.
Aynı örnegı verip duruyorum BANVT için buraya yazdıgımda batacak edecek bu hisse uvyye hiç uyarmı borç yükünde sektoru kotu iflasını verecek filan dediler. Pahalı dediler vesaire.
Ne oldu şirket o çeyrekte acıkladıgı gibi karını arttırarak devam ettirdi her seferınde arttırdı her çeyrekte arttırdı.
Bak bakalım kaç lıradan kaç lıraya gelmiş. Hani pahalıydı hanı borç batıgıydı. Hepsi palavra.
Kardeşim bir şirket sürekli karını arttırıyorsa pahalı degıldır önemli olan bir sonrakı çeyrekte karlarını arttırıp arttıramayacağıdır.
Bugun 10 bin tl kar acıklamıs atıyoum fiyatıda 10 TL ye gelmiş bir hisse olsun. fksı 40 pp/dd side 30 olsun. Dolayısıyla pahalı diyeceksin.
bir sonrakı çeyrek 500 bın TL kar açıklarsa sence hala pahalı mı ?
Yani bu pahalı ucuz meselesi bir sonrakı çeyrek karına göre değişir. Bir sonrakı çeyreği tahmın edebıldıysen ucuzmu pahalımı soylersın.
GELELİM CAN ALICI SORUYA. BU HİSSEYİ ALIRMIYIM ALMAZMIYIM.
CEVABI SEN VER. HATTA TOPIK OKUYUCALARIDA CEVAP VEREBİLİR.
AŞAĞIDAKİ GRAFİĞİN BİRİSİ ARENA BIRISI ORGE.
SENCE BEN ARENAYI ALIRMIYDIM YADA SEN ALIRMIYDIN.
ÇİZGİLERİN ACIKLAMALARI YAZIYOR TURUNCU NET KAR EFLATUN ESAS FAALIYET KARI.
"DAHA İYİSİ VARKEN NİÇİN SADECE İYİ OLAN TERCİH EDEYİM"
erhanacikgoz1
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
en sagdakı net kar skalasına bakın.
senın yılların şirketi arena 180,000,000 ile 40,000,000 TL arasında bir skala cizergen.
Daha 2012 lerde halka acılan ORGE net kar skalası 0 ile 350,000,000 TL de.
Aradaki farka bak ya yılların şirketi daha Net karı 55,000,000 lerde gezerken.
Daha borsaya yeni açılmış yeni yetme orge 3 sene içerisinde 260,000,000 TL ye cıkarmıs kaydırılmış karını.
daha fazla söze gerek varmı.
Yeni yetme ORGEYE BAK SEN![]()
https://drive.google.com/file/d/0B0B...Vha2xyS3M/view
#UZAKLIK için
Filtre temizle
bir periyot seç(ÖR:günlük)
PDDD ve TEMETTÜ uzaklıkları rengi yeşil filtre
FK ya göre büyükten küçüğe sırala
#KARŞIT YATIRIM İÇİN
Resimdeki gibi
![]()
Yer İmleri