Artan

13,86 10 18:10
16,73 9.99 18:10
48,46 9.99 18:10
47,80 9.99 18:10
9,49 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

74,25 -10 18:10
1,80 -10 18:10
247,50 -10 18:10
261,00 -10 18:10
355,50 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

12.483.671.562,50 18:10
7.660.126.892,25 18:10
7.224.558.633,72 18:10
6.414.277.037,00 18:10
6.015.548.689,20 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 6507 madde; 1 - 8 arası.

Konu: TRNSK - Transtürk Hold.

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by tarkan Yazıyı Oku
    yukarıdaki spk tebliğine göre ;

3) Ortaklıklar tarafından bu maddede belirtilen esaslar kapsamında sermaye azaltımı yapılmak istenmesi ve ortaklıkta belirli pay gruplarına veya belirli bir grup oluşturan pay sahiplerine imtiyaz tanınmış olması durumunda, yapılacak sermaye azaltımı nedeniyle değişmesi gereken esas sözleşmenin sermayeye ilişkin maddesi hakkında Kurulca uygun görüş verilmiş tadil tasarısının ihraççıya verilmesinden önce, esas sözleşmede gerekli değişikliklerin yapılması suretiyle imtiyazlara son verilmesi şarttır. İmtiyazlara son verilmeyerek sermaye azaltım işleminin yapılması için ortaklığın yönetiminde kontrol sahibi olan kişiler ve/veya sermayesinde imtiyazlı paya sahip bulunan ortaklar tarafından sermaye azaltımı öncesinde, Kanunun 25 inci maddesi çerçevesinde diğer ortaklara pay alım teklifinde bulunulması zorunludur.

ne diyor tebliğ imtiyaz sahipleri diğer ortaklardan pay alım teklifinde bulunulması zorunludur diyor.eğer benim dediklerim doğru ise

spk onay vermeyecek

gelin anlaşalım demiştim ben size güzel bir rakam çıkarın ortaya gönüllü gelelim.

ytd

güzel oldu bence
    Sn. Tarkan ben de az önce ilgili maddeyi okuyordum. Dediğiniz gibi şirketin hem imtiyazlı hisseleri sona erdirmesi hem de eş anlı sermaye azaltım ve artırımı yapabilmesi ancak çağrı yapmasıyla mümkün görülüyor. zaten önceki reddedilen başvuruyu da hatırlarsanız çağrı fiyatı da belirlenmişti orada. ama hissenin piyasa fiyatıyla uyumlu olmayan tutarlar nedeniyle ret yemişlerdi. çağrı fiyatı da 61 kuruştu.

benim anlamadığım konu ise imtiyazlı hisseler gönüllü olarak haklarından vazgeçtiklerini mi beyan edecekler ilk genel kurulda? o zaman çağrıya gerek mi kalmıyor? SPK ret mi edecek? Bunlar başvurularını mı yenileyecek? Yine bir iş daha ellerine yüzüne mi bulaştı anlamadım.

halbuki 6 aydır izinler onaylar GK vs diyerek tasarladıkları sermaye artırım işine ne oldu da birden böyle bir yola girdiler?

Beklemeye alışkınız ama belirsizlik durumu temel stresimiz. Böyle bir belirsizlik hisseye yeni yatırımcıyı da çekmiyor. ortada beklenti ya da gelecek görünmüyor. Yöneticiler bence biraz daha basiretli olsunlar ve hem kendileri hem de şurada kalan 3-5 yatırımcı kazansın.

Alıntı Originally Posted by isaacx006 Yazıyı Oku
    Sn. Tarkan ben de az önce ilgili maddeyi okuyordum. Dediğiniz gibi şirketin hem imtiyazlı hisseleri sona erdirmesi hem de eş anlı sermaye azaltım ve artırımı yapabilmesi ancak çağrı yapmasıyla mümkün görülüyor. zaten önceki reddedilen başvuruyu da hatırlarsanız çağrı fiyatı da belirlenmişti orada. ama hissenin piyasa fiyatıyla uyumlu olmayan tutarlar nedeniyle ret yemişlerdi. çağrı fiyatı da 61 kuruştu.

benim anlamadığım konu ise imtiyazlı hisseler gönüllü olarak haklarından vazgeçtiklerini mi beyan edecekler ilk genel kurulda? o zaman çağrıya gerek mi kalmıyor? SPK ret mi edecek? Bunlar başvurularını mı yenileyecek? Yine bir iş daha ellerine yüzüne mi bulaştı anlamadım.

halbuki 6 aydır izinler onaylar GK vs diyerek tasarladıkları sermaye artırım işine ne oldu da birden böyle bir yola girdiler?

Beklemeye alışkınız ama belirsizlik durumu temel stresimiz. Böyle bir belirsizlik hisseye yeni yatırımcıyı da çekmiyor. ortada beklenti ya da gelecek görünmüyor. Yöneticiler bence biraz daha basiretli olsunlar ve hem kendileri hem de şurada kalan 3-5 yatırımcı kazansın.

çok basit bir iş olarak tahsisliye gitselerdi iş şimdiye kadar bitmişti.
    ne diyim ince hesapları vardır onlarında az para çok hisse temel strateji olunca ortaya çuvallama görüntüsü çıkıyor.

geçmemesi bence hayırlarına olur ben genel kuruldaki madde 16 ya takılmış durumdayım TAHSİSLİ sonra geri vites

kap dan alıntı;

Bu çerçevede, bilanço açığını kapatmak amacıyla yapılan sermaye azaltımı ile eş anlı sermaye
    artırımının Kurulunuz tarafından anılan şartlara bağlanmamasını ve mevcut imtiyazlı pay
    sahiplerince başlatılan yeniden yapılanma sürecinde gönüllü (genel kurulda onaylanacak) bir
    yeniden yapılanma imkânının tanınmasını arz ve talep ederiz.
    TRANSTÜRK HOLDİNG A.Ş.

burdan ne anlıyorsunuz ortaklar yeniden yapılanma sürecinde inkan tanınması

( gönüllü ) kelimesini kullanıyor ben demiyorum gelsin bir fiyat teklif etsin işimize gelirse gönüllü olarak devredelim.(kendi adıma konuşuyorum)

ytd

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •