Sayfa 357/1001 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 2,849 - 2,856 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    Hala neden faiz artırmamada direniyor bu TCMB, anlamıyorum..
    Eski Tcmb Başkanı Durmuş Yılmaz 2001 yılındaki krizin sinyalleri var diye belirtmiş.
    https://tr.sputniknews.com/ekonomi/2...01-mb-baskani/

Aşağıdaki tabloda bize benzer ülkelere bakın. Son 1 yılda en çok değer kayeden Türkiye, bizden beter ülkelerin para birimi bile daha iyi durumda..Rezillik gerçekten....Herkes boşa çalışıyor resmen..maaşlar dolar karşısında eriyor ve yetkililer bir önlem almıyor...yazıklar olsun..

Güncel fiyatlar
    2001 kirizinde global ekonomi farklı durumdaydı o yüzden kriz bir kaç yılda yüksek kur, bir gecede yapılan devalüasyon ardından baba gibi faiz artışı falan ile atlatıldı. Şimdi bu uyanıklar yıllarca BELEŞ paraya alıştılar ya aynı önlemlerle ama faiz ayağı olmadan bu işi kotarmaya çalışıyorlar. Üstelik ne dünya 2001 de ki aynı dünya ne TÜRKİYENİN dış borcu o zamanki dış borç kadar. Aynı koşullarda yapılmayan salak saçma işler geçmişte olduğu gibi aynı olumlu sonuçları vermeyebilir. Helede geçmişte yapılanlardan bir yada ikisi eksik önlemler var ise işler çığırından çıkabilir. O nedenle ben ciddi olarak endişe içinde bir şekil kendi mötümü sağlama aldım yada en azından öyle olduğunu umuyorum.

2. maden suyu lüks tüketim olarak kabul edilip önlem alınıyor çok nankörsünüz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,059
    Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'ye Türk Lirası'nın zayıflığı ile ilgili uyarılarda bulundu.

Enstitünün analizine göre Türk Lirası'nda devam eden zayıflık dış finansman ve enflasyon görünümü ile ilgili yükselen risklerin altını çiziyor.

Cari açığın finansmanı ile ilgili de uyarılarda bulunan IIF, cari açığın temel olarak oynak sermaye akımları tarafından finanse edilmesinin de bir risk olarak göründüğünü belirtti.

Enstitü, para politikasına ilişkin yorumlarını da paylaştı. Yapılan değerlendirmede, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faizleri artırma konusundaki tedirginliğinin Türk Lirası'nın kırılgan kalmasına yol açtığı belirtildi.

http://www.businessht.com.tr/piyasal...urkiye-uyarisi
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

4.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Kuru temizlemecideyim.

TV açık.

Bangır bangır veriyorlar konuşmasını...

Bu ülkede tansiyon hastası neden çok anlıyorsun.
    Üstadım bu konuşmalarla gurur duyan büyük bir kesim var, hatta şunu söyleyim meşhur tutuklumuzun yaptıklarını bile gururla aralarında anlatmıyorlarsa ne olayım. Ülkenin aldığı ağır darbelerin farkında değiller maalesef...

5.  Alıntı Originally Posted by Turnike Yazıyı Oku
    Herşey o kadar pahalılaştı ki, bir işçinin maliyeti 2088TL.

45m2 büroya 500TL kira verirken, 220TL aidat ödüyorum. İşhanı genel Giderleri:kapıcı, doğalgaz, asansör, elektrik, merkezi wc su gideri.

Dolar arttıkça başta doğalgaz olmak üzere bu giderlerin artması kaçınılmaz.

2013 yılından bu yana her yıl yüzde10 alım gücü düştü. Fakirleşme tam gaz gidiyor.

Elin dolarıyla yatıp teknoloji üretmezsen sonuda bu olur. Kaçamazsınız.

2002 yılından bu yana abd parasal genişleme yapıp tüm dünyaya 2013 yılına kadar kelimenin tam anlamıyla dolar saçtı.

Pahalılıkta 80 li yıllara merhaba diyeceğiz. Bolluk bitti.
    her sene apartman toplantısında yüreğim hopluyor acaba bu sene aidata ek olarak ne kadar extra fon toplanacak apartmanın eksikleri ile ilgili ! asansörlü ve apartman görevlisi olan bir evde oturmak bile ciddi anlamda bütçeyi yormaya başladı ! görevlinin sigortası ilerde tazminatı için ayrıca para toplanması vb !! kış aylarında birde bunlara ek ayrıca ısınma bedeli de biniyor

Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    maden suyu lüks tüketim olarak kabul edilip önlem alınıyor çok nankörsünüz
    günde 2 tane içiyorum
    benim bütçeyi zorlar artık bi şişeye inecem
    bir halt olacağı yok.

Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'ye Türk Lirası'nın zayıflığı ile ilgili uyarılarda bulundu. businessht.com'da yer alan habere göre, Enstitünün analizine göre Türk Lirası'nda devam eden zayıflık dış finansman ve enflasyon görünümü ile ilgili yükselen risklerin altını çiziyor. Cari açığın finansmanı ile ilgili de uyarılarda bulunan IIF, cari açığın temel olarak oynak sermaye akımları tarafından finanse edilmesinin de bir risk olarak göründüğünü belirtti
    bir halt olacağı yok.

8.  Alıntı Originally Posted by ayhan53 Yazıyı Oku
    Uluslararası Finans Enstitüsü (IIF), Türkiye'ye Türk Lirası'nın zayıflığı ile ilgili uyarılarda bulundu. businessht.com'da yer alan habere göre, Enstitünün analizine göre Türk Lirası'nda devam eden zayıflık dış finansman ve enflasyon görünümü ile ilgili yükselen risklerin altını çiziyor. Cari açığın finansmanı ile ilgili de uyarılarda bulunan IIF, cari açığın temel olarak oynak sermaye akımları tarafından finanse edilmesinin de bir risk olarak göründüğünü belirtti
    Saygidiger basganim
    Simcik adamların elinde hem davul hem topmak
    İstediği sesi enturumental dantel cikattiriyolar
    Tmm biz Türk uz de yemiyoz bu msj lari
    Binbir zorlukla kurduğunuz şirketleri ucuzdan satın hele simdiden vakti daha varkene tarzi bi msj kokusu sezinledim bu iif açıklamasında
    Gene de yatırım tavsiye olamaz tabi
    Not. Obcektif ve tarafsizmislarmis
    Öyle bi dünya var mı ?

Sayfa 357/1001 İlkİlk ... 257307347355356357358359367407457857 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •