Sayfa 211/969 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon
Arama sonucu : 7750 madde; 1,681 - 1,688 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Bugün Nevotek yöneticisi ile görüşebildim. Birkaç yıl öncesinde de görüşmüştüm.
    Normalde bu tür görüşmelerde bulunamazsınız, nezaket çerçevesinde kırmadılar ,belli bir sohbetimiz geçti.
    Son olarak Ortopro ile görüşebildim.

Şirketin cirosu ve FAVÖK marjı 2015 den bu yana düzenli olarak yükselmekte.
    Önümüzdeki yıllarda ciro+ FAVÖK artarak sürmesi bekleniyor.
    Sektör büyük ölçüde kamunun borçlarını zamanında ödemesine bağlı, kamunun ödeme vadeleri uzun.
    2010 dan bu yana implant fiyatları artmamış.
    Çalışan sayısı 120 den 70 li rakamlara indirilmiş, verimlilik gözetilmiş.

Görüşmeden çıkardığım sonuç şu; ciro/kar marjı gibi konularda gelişmeler var.
    Bütünde işlerin nereye varacağı ülkedeki koşullara bağlı.

Öğrenebildiklerim bu kadar.
    Şirketlerle ilgili arama/tarama çalışmalarına ara veriyorum.
    Belki Bay George'un yaptığı gibi kim satar, neden satar sorularıyla ilgilenmemiz lazım.

2. hakettiği yere doğru ilerliyor
    0.20 lira

3. Iş spek işini iyi yapmaya devam ediyor. Hissenin karınca misali belini inciltmeden uyuştura uyuşutura kafasındaki planı işletiyor. Kafasında ki benim düşüncemle aynı hem teknik hemde temel analizle ayrıntılara şimdilik girmeyeceğim kafa karıştırmasın sevgi ve saygılar.

4. Hisse hangi fiyat aralığın da hareket edecek iş spek nerde devreye girecek. O zaman İŞ spek in yol haritası kesin belli olacak.
    Bünyedeki şirketler İŞGSY kötü durumda iken katılan şirketler. Şu an ülkedeki ekonomiyi ne durumda görüyorsanız bu şirketlerden ne çıkar iyi düşünmeli birde endeksle çıkmamış üstelik te endeks dönüşü endeksten bile önce aşağı gelen İŞSPEK İŞGSY DEN DEM VURDUK.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,669
    Seviyorum ama biz satmadan gidemez.

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Seviyorum ama biz satmadan gidemez.

Syg,
    Spek konusu ciddiyet kazanmaya başladı. Spek'in de bir mazereti vardır derken şu tespitleri ortaya koyuyorum.

1. Girişim sermayesi şirketleri değerleme sürecinde F/K ile değerlendirilmezler, büyüme potaniyllerine , tahmini nakit akışlarına, piyasadaki oyunculara, sektöre olan talebe vb vb bakılır.

2. Faizlerin yüksek olduğu, ortada alıcı filan bulunmdığı zamnanlarda yukarıda saydıklarım unutulur veya minimize edilir, giriim sermayesi şirketleri de diğerleri gibi FK ile değerlendirilir.

3. Böyle dönemlerde F/K sı en düşük, piyasadan ve kurdan etkilnemeyecek ( veya olumlu etkilelenecek şirketler öne çıkar, bu şirketlerin defansif oldukları kabul edilir- diyelim örnek Soda Sanayi olsun)

4. İş Girişim Sermayesi yatırımlarının tamamının F/K sı ya çok yüksektir ya da çoğunlukla eksidedir.

5. 2018 de faiz ve kurun birilikte yukarıda seyredecekleri bugünden görülebilimektedir, en iyi ihtimalle kur ve faiz
    2017 yi taklit eder. Burada korkulması gereken durum alacak tahsilinin iyice zorlaşmasıdır.

6. Faizler yüksek seyrederken büyüme modelleri borçlanmaya bağlı olan İş Girişim şirketleri sürekli frenli gitmek durumundadır, önümüzdeki 2 yılda ilave serrmaye gerektirmeden faaliyet sürdürmeleri başarı sayılır.

Durum bu, spek faaliyetleri için elverişli bir zemin var.

7.  Alıntı Originally Posted by noreply Yazıyı Oku
    Spek konusu ciddiyet kazanmaya başladı. Spek'in de bir mazereti vardır derken şu tespitleri ortaya koyuyorum.

1. Girişim sermayesi şirketleri değerleme sürecinde F/K ile değerlendirilmezler, büyüme potaniyllerine , tahmini nakit akışlarına, piyasadaki oyunculara, sektöre olan talebe vb vb bakılır.

2. Faizlerin yüksek olduğu, ortada alıcı filan bulunmdığı zamnanlarda yukarıda saydıklarım unutulur veya minimize edilir, giriim sermayesi şirketleri de diğerleri gibi FK ile değerlendirilir.

3. Böyle dönemlerde F/K sı en düşük, piyasadan ve kurdan etkilnemeyecek ( veya olumlu etkilelenecek şirketler öne çıkar, bu şirketlerin defansif oldukları kabul edilir- diyelim örnek Soda Sanayi olsun)

4. İş Girişim Sermayesi yatırımlarının tamamının F/K sı ya çok yüksektir ya da çoğunlukla eksidedir.

5. 2018 de faiz ve kurun birilikte yukarıda seyredecekleri bugünden görülebilimektedir, en iyi ihtimalle kur ve faiz
    2017 yi taklit eder. Burada korkulması gereken durum alacak tahsilinin iyice zorlaşmasıdır.

6. Faizler yüksek seyrederken büyüme modelleri borçlanmaya bağlı olan İş Girişim şirketleri sürekli frenli gitmek durumundadır, önümüzdeki 2 yılda ilave serrmaye gerektirmeden faaliyet sürdürmeleri başarı sayılır.

Durum bu, spek faaliyetleri için elverişli bir zemin var.
    durum böyle olmasa zaten bu fiyatlardan yatırım yapamazdık
    aslında ortam bence daha iyi iş girişim için
    3 tane şirketi karlı bir şekilde hemen satılabilecek durumda
    sermaye ihtiyacı çok daha iyi olur iş girişimi ortak bulmaya veya satabildiğini satmaya itecektir fazla naz yapamayacaktır
    bize zaten ufak bir hareket yapması yeter satış yada ortak bulma yönünde

8. dün yatırım finans aldıkları citiye giderse dönüş yeri Hakkında kabaca fikrimiz olabilir

Sayfa 211/969 İlkİlk ... 111161201209210211212213221261311711 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •