Sayfa 180/637 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,433 - 1,440 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    aman aman..kumar bize ters

Ben şahsen spot tan dolar almak yerine vadeliden, yani viop tan alıyorum...tek dezavantajı kardan çeyreklik bazda %10 stopaj keislmesi...ama alım satım arasında fark yok...sıfır marj ile işlem yapabiliyorsun...ben şöyle yapıyorum...100 bin tl lik dolar mı almak istiyorum...gidiyorum 95 bin tl yi likit fonda tutuyorum..5 bin tl ile 100 bin tl lik usd kontrat alıyorum.

senin usd bazlı portföye hisse ekleme, çıkarma işlemi mantık açısından güzel olsa da..pratik olarak uygulaması zor geliyor...bir de kaç hisse var, kaçar tane işlem yapacaksın vs.
    5bine 100bin büyük risk değil mi [emoji848]
    ben hisseden dolara dönüşte T+2 gün için dolar alım varant düşünürken riskli geliyor..

İş güçten ekran takip edemiyorum gün içi. 3-4kez telefondan bakabiliyorum işlemi de telefondan anca. Foruma bile öyle

Bu dediğimde bist/usd : 2,7 tutunamadı diyelim 2,5 sonra 2,3...

Ayda, iki ayda bir bu dönemeçlere geliyor çok işlem yapamadığımdan 40-50günde böyle al sat yapmak sorun olmuyor o yüzden banka hissesi sevmediğimden tercihimde havacılıktan yana oluyor.

Yatırım tavsiyesi değildir.

Sent from my iPhone using hisse.net mobile app

2. Benden bıkmadıysanız bir sorum daha var.

Özellikle @Cautionary ve @Dudu üstadlar uzun süredir borsada oldukları için bu konuda çok değerli tecrübelerini aktarabilir. Uzun süredir borsada olanlar bu ülkenin yaşadığı birçok ekonomik krizi tecrübe ettiler, bu dönemlerde yatırımlarınızı ve özellikle psikolojinizi nasıl sağlam tuttunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.

3. Sayın Cautionary, topik için teşekkür ederim gerçekten çok faydası olacak bizlere fakat biraz geç keşfettim ama olsun en baştan okuyup sizi yakalamak istiyorum çünkü borsada yatırım yapmakla ilgili bilgilerim gercekten çok zayıf o yüzden benim için inanılmaz derecede faydası olacak sizin görüş ve önerileriniz ve tabiki diğer arkadaşlarında. Kendimden kısaca bahsetmek isterim;
    12 yıllık inşaat mühendisi olarak genelde yurtdışında çalışmış son bir yıldır işsiz olan ama çok yakında tekrar çalışmaya başlayacak biri olarak portföy bilgilerim 100bin e dayanmış BES yatırımları (4 ayrı hesap, 2 si eski çalıştığım şirket vasıtasıyla katıldığım diğer ikiside bireysel olarak iştirak ettiklerim, amaç kesinlikle para biriktirmek ve emeklilik). Bir miktar döviz çok değil 25bin$ ve 170 bin tlde mevduatta. Bunların dışında bir ev ve düğünden kalan altınlar var. işsiz kaldığım bu süreçte birikimlerimizin bir kısmını tüketmek zorunda kaldığımız için artık benimde borsaya yatırım yapıp temettü geliri elde etmek ne bileyim hisse senedi yatırımı yapmak gibi düşüncelerim var ve hatta bes yatirimlarimi yönetmek te istiyorum o yüzden sizin topikten yararlanmak istiyorum ve her sayfayı okumam gerekiyor. Sözün özü benim temettü yatırımlarını hisse senedi yatırımlarını öğrenmem gerek ve yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

D5833 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

4. Çocukluğumda futbolcu kartları vardı. Onları takas ederdik arkadaşlar arasında. Şimdi çevremdeki insanlar (ben de dahil) hisse senedinden bahsetmeye başladı ve bu beni şaşırtıyor.

Bugün buluştuğum arkadaşlarımdan biri ısrarla soda, şişe, trkcm ve anacm hisselerinin dördünü de portföyüme eklememi söyledi mesela. Neden dediğimde ise güvendiği, bu işten anlayan bir yakınından tüyo aldığını söyledi.

Sizce de biraz fazla kaçmamış mı kantarın topuzu? Bu hisseler zaten aynı grubun ve aynı sektörün hisseleri. En azından benim mantığıma ters. Bilemedim.

Ortalıkta bu işten anlamayan, malumatfuruş insanlar dolaşıyor ve tecrübeli abilerimizin uyardığı gibi çok can yanacak sanırım yakında.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sevgili Miriel ,

Bir çok ekonomik kriz görmüş ve yaşamış biri olarak soruna şöyle cevap verebilirim.

Düzenli gelirin olmak zorunda. Seni , bozdurmaya mecbur etmeyecek , hayatını,aile huzurunu bozmayacak bir meblağ da riskin olmalıdır. Çünkü , olabilecek zarar , realize etmediğin sürece ekran üstünde. İcabında çok uzun süreli yatırımcı (mesela7-10 yıl) olmak zorunda kalabilirsin. Düzenli gelir bunu realize etmeyi önleyecektir. Bunu bilmelisin , tabi ki fırsatları da kafan yattığı ölçüde kovalamalısın.

Ha bunu sen yaptın mı diye sorarsan , kısmen diyebilirim. Düzenli maaşım elbette zamanında hep oldu. Kısmen dememde ki amaç da , uzun bir dönem nakit yatırımlarımın tamamını hep borsada ve tek hissede değerlendirmek gibi gayri optimist bir davranışta olmamdır. Bu, kişisel bir sorun benim açımdan. Zaten 16 yaşımda başladığım üniversite hayatımı da kumar oynayarak kazandıklarımla karşılamıştım ya neyse . Her seans , 1 aylık net maaşımdan da fazla çok kaybettiğimi gördüm,yaşadım. Fazlasını da kazandığımı gördüğüm gibi. Ama bunun fiktif olduğunu biliyordum ve biraz da mesleki olarak kendime olan aşırı öz güven dolayısıyla , nasılsa kaybettiklerimden çok daha fazlasını kazanabilirimin verdiği rahatlık vardı .

Özetle , uzun vadeli yatırımcı olabileceğin ve bozdurmak zorunda olmayacağın bir riskin olmalı. Düzenli gelirin de olmazsa olmaz. Gerisini ,sürekli araştırarak , okuyarak geliştirebilirsin kendini. Bir de unutmadan , yaptığım çok büyük bir hatayı paylaşayım , bazen mal mal durmak en iyisidir , bunu geçmişte , özellikle borsada pek yapamamıştım. Genel trend dönüşlerinde , hisse ağırlığını sıfırlayıp , mevduat,altın,döviz üçgeninde geçirmelisin yatırımlarını. (mal mal durmak varken bunu kast ediyorum) Temettü yatırımcılığı yapmadığın sürece tabi ki.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Benden bıkmadıysanız bir sorum daha var.

Özellikle @Cautionary ve @Dudu üstadlar uzun süredir borsada oldukları için bu konuda çok değerli tecrübelerini aktarabilir. Uzun süredir borsada olanlar bu ülkenin yaşadığı birçok ekonomik krizi tecrübe ettiler, bu dönemlerde yatırımlarınızı ve özellikle psikolojinizi nasıl sağlam tuttunuz?

Şimdiden teşekkür ederim.
    Valla ben bi baslasam 200-300 sayfalik kitap olur herhalde 30 senede yasadiklarim. Onun icin yeri gelince ufak ufak bir seyler yazarim.
    Bir cumle ile bize ne tavsiye edersin derseniz ilk olarak su olur.
    Once kendini tani.. guclu ve zayif yonlerini bil.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

7.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    https://www.investopedia.com/terms/e/ema.asp

Ilk giriste veya blok alim yapacaksam 200 haftalik EMA sina yakin olani tercih ederim.
    Biriktirmek icin daha sonra 200 gunluk EMA'sina bakarim oralarda ise genel havaya da bakarak ilave alimimi yaparim.
    Brisa enteresan bir yerde. 200 Haftalik EMA'ya da 200 gunluk EMA'ya da yakin.
    Hekts ise 200 gunluk EMA'ya geliyor yavas yavas.
    Araci kurumumun sagladigi Matriks Gold'dan aliyorum datalari.
    Syg,
    Günaydın

200 günlük ortalamanın altında olanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Yatırım tavsiyesi içermez ve asla yatırım tavsiyesi DEĞİLDİR.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by diproyal Yazıyı Oku
    Günaydın

200 günlük ortalamanın altında olanlar hakkında ne düşünüyorsunuz?
    Once ilk iki olmazsa olmaz kritere bakarim. (Sahibi kim ve temettu veriyor mu?)
    Buradan gecenin 20 yillik aylik log grafigine bakarim, belirgin bir trend var mi? Varsa 45 dereceye yakin mi?
    Sonra 200 haftalik ve 200 gunluk EMA ne yondeler?
    Kendi fiyati nereden nereye gelmis?
    Son 2 yilda yatirim v.s var mi? Son ceyrekler nasil bilancolarda?
    Tum bunlardan sonra ilk giris mi olacak? Blok alim mi olacak? Ekleme mi olacak? karar veririm.
    Ben ne kadar yazsam da bu isleri belli bir tecrube isiginda okumadan bir sey anlayamazsiniz..
    Her sey zamanla olur..
    Bu zamani bos gecirmeyeceksiniz, surekli merak edip okuyacaksiniz.
    Para biriktirdiginiz gibi bilgi ve tecrube de biriktireceksiniz.

“Read 500 pages like this every day. That’s how knowledge works. It builds up, like compound interest. All of you can do it, but I guarantee not many of you will do it.â€â€Šâ€” Warren Buffett

Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Sayfa 180/637 İlkİlk ... 80130170178179180181182190230280 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •