Artan

8,25 10 15:13
11,14 9.97 15:16
2,99 9.93 15:16
6,10 9.91 15:16
6,23 9.88 15:16
Artan Hisseler

Azalan

12,42 -10 15:16
11.090,00 -9.98 15:14
174,90 -9.98 15:16
336,75 -9.96 15:16
41,94 -9.96 15:16
Azalan Hisseler

İşlem

11.135.895.716,73 15:16
10.572.684.436,46 15:16
7.818.350.126,60 15:16
4.456.964.413,12 15:16
4.245.446.316,25 15:16
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 624 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolar Sadece Dolar Değildir

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. Bugüne kadar yüzlerce Rus, Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve bilimum milletten insanla çalıştım ve arkadaş oldum. Daha birinin bizim krallık dünyaya hükmetti, süperdik ühühü diye konuştuğunu görmedim. Hayır yani bir de adamların tarihlerindeki devletler bugün bile bilim, sanat, edebiyat ve daha bir sürü branşta temel öğretileri oluşturan değerler üretmişler.

2.  Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Bugüne kadar yüzlerce Rus, Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve bilimum milletten insanla çalıştım ve arkadaş oldum. Daha birinin bizim krallık dünyaya hükmetti, süperdik ühühü diye konuştuğunu görmedim. Hayır yani bir de adamların tarihlerindeki devletler bugün bile bilim, sanat, edebiyat ve daha bir sürü branşta temel öğretileri oluşturan değerler üretmişler.
    Aslinda hicte konuya mudahil olma niyetim yoktu. Sizin yaziniz uzerinden bende birseyler yazayim dedim, dediginiz gibi dunya tarihine bakildiginda en kuvvetli devlet yada imparatorluk tarihteki britanya imparatorlugu olma ihtimali cok yuksektir onlar bile boburlene boburlene dunyayi yonettik demiyorlar, hadi diyelim osmanlida 16. yy da yonetirken(!) Yada en azindan avrupanin uzerinde oldugunu kabul ederek osmanliyi oraya goturen ruh neydi?
    O ruhun ne oldugundan cok avrupa nasil olduda osmanliyi yakaladi sorusu daha muhim bence. Osmanli klasik emevi- abbasi geleneklerine uyarak dine ters isler yapti tarziaciklamalar gelebilir, ama avrupa en muhim olarak din adamlarinin hamaset dolu sozlerini bir tarafa birakarak, sovenizm ile bir yere gelemeyecegini anlayarak reform hareketleriyle dini kul ile Allah arasina birakarak ozgur dusunceye buradanda pozitif bilimlerde ilerledi. Tabiri caizse avrupa bu inanc somuru anlayisini birakarak geometrik bir sekilde ilerlerken bizimkiler en fazla inanc omurulerinden dolayi aritmetik ilerleyebildikleri icin avrupa yaklasti yakaladi ve one gecti. Malesef onlar bu yolda hizla ilerlerken bizlerede kendilerinin eski durumlarini model olarak sundular ve basarili oldular.
    Ataturkun dehasi burada devreye girdi tekrar Turkiyeyi bu hamaset dolu gerceklikten uzak inanc somurusunden kurtarip dinin insan ile Allah arasinda olmasi gerektigini gosterdi lakin dunyanin en kolay ticareti inanc somurusu oldugundan Ataturkun bu yolunu unutmaya yuz tuttuk, suan ulke iyiyemi gidiyor kesinlikle hayir ama ulke kotiye gittikce garip bir sekilde insanlarin gerceklerle ilgisinin kesilmesi icin daha fazla gayret gosteriliyor.

Alıntı Originally Posted by ibrahim Yazıyı Oku
    Yada en azindan avrupanin uzerinde oldugunu kabul ederek osmanliyi oraya goturen ruh neydi?
    O ruhun ne oldugundan cok .
    o ruhu bir açıklasaydın önemli çünkü beylikten dünya imparatorluğuna götüren ruh
    ayrıca tarih senin anlattığın gibi siyah ve beyaz olarak yaşanmadı
    ne kadar laik olmuş o kadar başarılı olmuş Osmanlı yorumun çok abes
    ve tarihi gerçeklere ters düşen bir yaklaşım

4.  Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    o ruhu bir açıklasaydın önemli çünkü beylikten dünya imparatorluğuna götüren ruh
    ayrıca tarih senin anlattığın gibi siyah ve beyaz olarak yaşanmadı
    ne kadar laik olmuş o kadar başarılı olmuş Osmanlı yorumun çok abes
    ve tarihi gerçeklere ters düşen bir yaklaşım
    Goruyorum ki yazimi okumamissin bile, benim yazimda ne kadar laik o kadar basarili osmanli anlami cikarmak icin hakikaten bir troll olmak lazim, illa basari diyorsan avrupa icin nekadar laik avrupa okadar basarili olmus anlami cikar senin yorumun ise tam bir trolluk. Amac ayni nasilsa inanc en kolay ticari meta taliplisi cok olur, ama son zamanlarda sayilari iyice artmaya baslayan deist diye tabir edilen kisiler iste bu gerceklikten uzak sovenist yaklasimin sonucudur.

Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Bugüne kadar yüzlerce Rus, Fransız, İngiliz, İtalyan, Alman ve bilimum milletten insanla çalıştım ve arkadaş oldum. Daha birinin bizim krallık dünyaya hükmetti, süperdik ühühü diye konuştuğunu görmedim. Hayır yani bir de adamların tarihlerindeki devletler bugün bile bilim, sanat, edebiyat ve daha bir sürü branşta temel öğretileri oluşturan değerler üretmişler.
    yanılıyorsun batı kadar tarihine sahip çıkan yoktur senin yanında övünmemeleri belki de Osmanlı komplekslerinden kaynaklanmıştır
    batının tarihi afrikalıların asyalıların kan ve gözyaşı ile doludur milyonları öldürdüler ve sömürdüler bugünkü zenginlikleri onların kanı ve gözyaşları üzerine kurulmuştur.
    bu utanç verici tarihlerine rağmen
    tarihleri ile övünürler

6.  Alıntı Originally Posted by rumenigge Yazıyı Oku
    yanılıyorsun batı kadar tarihine sahip çıkan yoktur senin yanında övünmemeleri belki de Osmanlı komplekslerinden kaynaklanmıştır
    batının tarihi afrikalıların asyalıların kan ve gözyaşı ile doludur milyonları öldürdüler ve sömürdüler bugünkü zenginlikleri onların kanı ve gözyaşları üzerine kurulmuştur.
    bu utanç verici tarihlerine rağmen
    tarihleri ile övünürler
    Beni de mi kandırdılar Ya kardeşim bırakın bu boş muhabbetleri gidin çalışın 2 değer üretin hırsızlıkla insanların malına mevkisine çökmeyin insanların haklarını gasp etmeyin.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •