Sayfa 48/244 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon
Arama sonucu : 1948 madde; 377 - 384 arası.

Konu: PINSU - Pınar Su VE İçecek San. ve Tic. A.Ş

1.  Alıntı Originally Posted by tekniker Yazıyı Oku
    kardeşim,ben kendimce doğal olarak durumumu yazdım.yalan-yanlış-yanıltıcı ne varki,pinsu kapanış olarak 23.12.2016 tarihinde 1.65 kapatmış,o günden 2-3 gün öncesine kadar 1.75 ten aşağı hiç kapanış olmamış....son bir yılda hangi dipleri görmüş anlamadım.şaka gibisin yaa.
    Bakın son yazınızda bu kez 23.12.2016 tarihini yazmışsınız.Önceki yazınızda(17.11.2017 tarihli yazınız) son bir yıl demiştiniz.Ben ona göre ifadenizin yanıltıcı olduğunu yazmıştım.
    Aşağıdaki linkten bakınız son bir yıl fiyatlarına lütfen.
    http://bigpara.hurriyet.com.tr/borsa...ay/genel/3yil/
    Lütfen iyice araştırmadan buradaki (zaten mağdur olmuş)insanları yanıltmayın.Kimin neyi kimin nesiyseniz beni hiç ilgilendirmez.Hele ayda 20 damacana su tüketmeniz()bizi hiç ilgilendirmiyor.Sadece biz burada hiç kimsenin maşası olmak istemiyor,mağduriyetimizi beyan ediyoruz.
    Y.T.D.

2. Kurumsal not için şirketlere para vereceginize bilanço ile ilgili bir şirket tutunda o bi not versin bakalım 10 üzerinden 2 alabiliyor musunuz. İşiniz gücünüz Ali Cengiz. Laf kalabalığı.kurumsalmis sen git onu kulahima anlat...

"En Kötü Karar Kararsızlıktan İyidir”
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

3. https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/642205
    Bu notu almak için yaptığınız masrafı,harcamaları keşke bilanço içine koysaydınız.Alma mazlumun ahını;çıkar aheste aheste.

4. Bu pisliğe bulaştığım 2013 yılında ayrıca 90 kuruştan 1000 adet yataş hissesi almıştım. Çinde bedding markasıyla mağazalar açacağı şeklinde haber vardı. Ama hisse hiç hareketlenmedi. İyi olmayan bir bilançosu vardı. Hisse netteki yorumlarda ise tek konu vardı; şirketin kurumsal olamadığı yazılıyordu. 1-2 ay sonra kurumsal olmayan şirketin hisselerini 85 kuruştan sattım. O zamandan beri yorumlara bakmıyorum. Aile şirketi görünümünden sıyrılıp kurumsal bir kimliğe kavuşmuş mudur bilmiyorum. Ama bilançosu ve hisse fiyatı yani şirket değeri belli. Pınar su ise her yıl 9.5 not almaya devam ediyor ve hisseleri tuvalet kağıdından değersiz.

LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

5. Yukarıda yataştan bahsettim. Ama yataş ne alaka derseniz aynı sektörden başka bir şirketle kıyaslıyalım. 30 çeşit ürünü olan sırma yada uludağ değil, sadece su satan erikli. Erikli ile pınar suyu benzer görürüm. Her ikisi de belli müşteri kitlesi olan, marka bilinirliği olan, fazla reklam vermeden en pahalı suyu satan iki şirket. Eriklinin internet sitesine baktığımda sadece uludağda bir tesis görünüyor. Bu açıdan 4 ayrı kaynağa sahip olan pınar su ulaşım maliyeti olarak avantajlı görünüyor. 2016 yılında 277 milyonluk net satışla ilk 500 içine giren erikli 63 milyon net kar açıklamış. 164 milyon net satışı olan pınar su ise 16 milyon zarar açıklıyor. Bu zarar yapılan yatırımdan kaynaklanmıyor çünkü geleneksel olarak her sene zarar eden, bu senede zarar etmeyi kesinleşen ve bedelliye rağmen borçlarını arttıran pınar su her sene bir fabrika açmıyor.

Yönetim geçen hafta açıklama yapmış bölgesel güç olacağız falan filan. Masal anlatmayı bırakıp adam gibi açıklama yapın. Erikli ile pınar su arasındaki fark nedir. İçlerinden birinin halka açık olması mı?

Yatırımcı ilişkilerini arasanız size söyleyecekleri bahaneler bellidir. Pazardaki amansız rekabet, kurlardaki artış, mazot fiyayları falan. Peki bu koşullar erikli için geçerli değilmi? Su sektöründe bu kadar rekabet varsa ve kazandırmıyorsa 4. fabrikayı neden açtınız? Yoksa kazanç var da bilançoda mı görünmüyor.

6.  Alıntı Originally Posted by acemi353 Yazıyı Oku
    Yukarıda yataştan bahsettim. Ama yataş ne alaka derseniz aynı sektörden başka bir şirketle kıyaslıyalım. 30 çeşit ürünü olan sırma yada uludağ değil, sadece su satan erikli. Erikli ile pınar suyu benzer görürüm. Her ikisi de belli müşteri kitlesi olan, marka bilinirliği olan, fazla reklam vermeden en pahalı suyu satan iki şirket. Eriklinin internet sitesine baktığımda sadece uludağda bir tesis görünüyor. Bu açıdan 4 ayrı kaynağa sahip olan pınar su ulaşım maliyeti olarak avantajlı görünüyor. 2016 yılında 277 milyonluk net satışla ilk 500 içine giren erikli 63 milyon net kar açıklamış. 164 milyon net satışı olan pınar su ise 16 milyon zarar açıklıyor. Bu zarar yapılan yatırımdan kaynaklanmıyor çünkü geleneksel olarak her sene zarar eden, bu senede zarar etmeyi kesinleşen ve bedelliye rağmen borçlarını arttıran pınar su her sene bir fabrika açmıyor.

Yönetim geçen hafta açıklama yapmış bölgesel güç olacağız falan filan. Masal anlatmayı bırakıp adam gibi açıklama yapın. Erikli ile pınar su arasındaki fark nedir. İçlerinden birinin halka açık olması mı?

Yatırımcı ilişkilerini arasanız size söyleyecekleri bahaneler bellidir. Pazardaki amansız rekabet, kurlardaki artış, mazot fiyayları falan. Peki bu koşullar erikli için geçerli değilmi? Su sektöründe bu kadar rekabet varsa ve kazandırmıyorsa 4. fabrikayı neden açtınız? Yoksa kazanç var da bilançoda mı görünmüyor.

Asıl sorun işte burda yatıyor. Şu satıp dünyada başka zarar eden şirket varmı. Şirkete sorsan maliyet efendim yeni yatırım efendim hep bir bahane hep bir yarım ağız cevaplar. Neden borclandiniz efendim oda yarım ağız cevap. Hep dümen hep dalavere.
    Uyduruk firmalar(su satan) bile kar yazıyorsa sen hangi bahanelerle bu bilançoda bu duzenbazligi yapıyorsun. 200 trilyon su sat ve zarar et. Borcun ha bire artsin.Mahalle delisi inanmaz. bagimsiz denen denetim şirketlerini denetleyecek bir bir denetim yok. Kedi ciğer olayı.

Biz ne zaman adam oluruz : ne zamanki küçük hesaplar peşinde kosmadan dürüsçe davranmaya başladığımızda.

"En Kötü Karar Kararsızlıktan İyidir”
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, kişisel görüşlere dayanmaktadır. "ASLA YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR "

7.  Alıntı Originally Posted by Belekkimi Yazıyı Oku
    Asıl sorun işte burda yatıyor. Şu satıp dünyada başka zarar eden şirket varmı. Şirkete sorsan maliyet efendim yeni yatırım efendim hep bir bahane hep bir yarım ağız cevaplar. Neden borclandiniz efendim oda yarım ağız cevap. Hep dümen hep dalavere.
    Uyduruk firmalar(su satan) bile kar yazıyorsa sen hangi bahanelerle bu bilançoda bu duzenbazligi yapıyorsun. 200 trilyon su sat ve zarar et. Borcun ha bire artsin.Mahalle delisi inanmaz. bagimsiz denen denetim şirketlerini denetleyecek bir bir denetim yok. Kedi ciğer olayı.

Biz ne zaman adam oluruz : ne zamanki küçük hesaplar peşinde kosmadan dürüsçe davranmaya başladığımızda.

"En Kötü Karar Kararsızlıktan İyidirâ€
    Sayın belekkimi,küçük hesaplar demişsiniz ama,bunların yaptığı küçük hesaplar değil.Burada çok büyük paralar dönüyor.Dönebilecek paraları dilim söyleyemiyor.Ve bu çarkı normal şartlarda döndüre bilmeleri olanaksız.bu parayı bi yerlerle üleşiyorlar,
    diye tahmin ediyorum,yoksa bu kadar rahat at koşturamazlar.

8. SPK,BİMERve CİMER'den gelecek cevapları bekliyoruz.

Sayfa 48/244 İlkİlk ... 3846474849505898148 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •