Sayfa 561/997 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 4,481 - 4,488 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1.  Alıntı Originally Posted by harakiri35 Yazıyı Oku
    ben mevduat garantisine de güvenmiyorum, çok fazla batık olması durumunda ya devlet yeni bir khk ile ödemeyecektir yada ödeme için basılan yeni paralar enflasyona yol açacaktır. yani sonunda ele geçen para kuş gibi olabilir. İnşallah böyle bir durum yaşanmaz tabi, sadece bir tahmin benimkisi. KGF kredilerinde bile devlet batık %7'yi geçerse ödemeyiz dedi...

kıbrısta da vardı benzer garantiler, sonunda ne oldu biliyoruz. insan oğlunun bulduğu en güvenilir sistemmiş hala gülüyorum. kendi önlemini kendin alacaksın sonra gelip bu gibi forumlarda ağlamayacaksın.
    hak aramakla "ağlamayı" karıştırmamak lazım... yani bu bağlamda devlet 100bin tl garanti kapsamındaki hakları ödemediğinde forumlarda yazmak "ağlamak" değlidir. zira devlet bunu taahhüt etmiştir..

tabi bankaya el koymadığı , iflas istemine onay verdiği takdir de oluşacak zarardan şikayetçi olmak forumlar da ağlamak olarak adlandırılabilir.

bu doğrultu da banka battığında yada devlet tarafından zorla el konulduğunda devletin kusuru yada işlediği bir suç olmamalı (anayasal, yasal vs)

yoksa isteyen herkes forumlarda bunları dile getirilebilir zira yapıyan hukuksuzluk, gasp , hırsızlıktır DEVLET TARAFINDAN..

ÖRNEK: tapulu evinize devlet haksız -hukuksuz durduk yerde el koydu.. siz forumda yazsanız buna AĞLAMAK olarak mı adlandıracağız, yoksa devletin yaptığı gasp mı?

devletin yaptığı her haksızlık-hukuksuzluk daha ötesi GASP karşısın da sessiz kalırsanız bu halkın daha çok çekeceği vardır.

2. devletin artniyetli ,haksız-hukuksuz olduğu hiç bir yerde kendinize güvenmeyiniz sayın harakiri örnek vereyim;

siz akıllı , zeki bilgili bir insansınız ve kendince önleminizi aldınız ve adı liste de geçmeyen bir bankaya paranızı transfer ettiniz. esasen transfer ettiğiniz banka da listedeydi fakat bu gizlendi ve/veya verilen liste yani sızdırılan bilgi tamamen yanlış..

gerçek liste de sizin paranızı transfer ettiğiniz banka var. böyle bir senaryo da işte o 100bin tl yi devlet ödemediğin de buraya gelir ağlarsınız..

size öyle örnekler verebilirim ki örnek; sıradan insanların , küçük birikimlerin olduğu bankaları devlet kasıtlı yada kasıtsız batırabilir yada bankalar batabilirler devlet art niyetli olduğun da bazı kurumların yada zarar etmesini istemediği şirketlerin paralarını bankaya el koymadan önce almalarını sağlayabilir bunu banka batmadan önce sıradan insanlardan yüksek faiz ile toplayacağı paralarla yapabilir.

yani bir nevi senin benim paramı büyük yatırımcıya/tasarruffçuya peşkeş çeker sonunda bankaya el koyar ve hakları gasp edilen yine sıradan insanlar olur.

kısaca devlet sıradan insanların haklarını gasp etmekte, haksız hukuksuz birilerine peşkeş çekmekte ısrarcıysa ve bunu normal görüyorsa yapacağınız fazlaca bişey olmaz..

hı tabi belli başlı büyük bankalara yatırıyorsanız zaten onlara kolay kolay birşey olmayacağını hepimiz tahmin ediyoruz..

3. Şimdi fox haberde mevduat faizi 15 oldu dendi yahu biz niye göremiyoruz bu oranları anlamadım hadi ben görmüyorum bu başlıkta da en fazla 14.25 14.50 oranlarını gördüm nasıl iş anlamadım biri 20 oldu der biri 15 der anlamadım gitti

4.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    Şimdi fox haberde mevduat faizi 15 oldu dendi yahu biz niye göremiyoruz bu oranları anlamadım hadi ben görmüyorum bu başlıkta da en fazla 14.25 14.50 oranlarını gördüm nasıl iş anlamadım biri 20 oldu der biri 15 der anlamadım gitti
    Yüksek paralara mı veriyorlar? ne iştir bende anlamadım

5. Bir kesimi bir kesimin karşısına çıkartip mahalle baskısıyla işi çözmeye çalışıyorlar. Ornegin Öğretmenler mi can sıkıyor.hemen bir güruh çıkıyor onların 3 ay tatili var edebiyatına başlıyor.kamuoyu baskısı karşısında öğretmenler susmak taleplerinden vazgeçmek zorunda kalıyor.

LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul
    Gönderi
    3,057
     Alıntı Originally Posted by garantmevduat Yazıyı Oku
    Yüksek paralara mı veriyorlar? ne iştir bende anlamadım
    büyük mevduatlar için geçerli .1M üzeri.
    “Sermaye piyasası, sabırsız kişiden sabırlı kişiye para aktaran bir araçtır". Warren Buffett
    "Don't be dazzled by the stock market.. It's a giant distraction" John Bogle

7.  Alıntı Originally Posted by Trade Shark Yazıyı Oku
    büyük mevduatlar için geçerli .1M üzeri.
    1 büyük para mı yav 5m üzeridir o miktarlar. 1 milyon tl dediğin 250 bin dolarcık ediyor.

8.  Alıntı Originally Posted by JonDowes Yazıyı Oku
    "lokaldan lokale" diye bir şey şeklen olsa da teknik olarak aslında yok. o yüzden evet. her yabancı para transferi, ilgili merkez bankası üzerinden, ilgili ülkenin izin verdiği muhabir bankalar aracılığıyla gerçekleşir. bunun başka yolu yok çünkü sizin "benim dolarlarım, eurolarım" dediğiniz her para gerçekte o ülkenin merkez bankası ekranında bir "iz". O izin yerini ne siz, ne türk bankaları ne de o ülkenin muhabir bankaları; merkez bankasından izinsiz, habersiz değiştiremez. örneğin dolar swift yaptığınızda paranın akış şekli:

garanti bankası -> muhabir banka 1 (örneğin deutsche bank) -> fed'e bilgi verilmesi -> muhabir banka 2 (chase manhattan) -> iş bank

bir banka kendi içinde havale yaptığında ise merkez bankasına bilgi vermez. çünkü merkez bankalarında paralar şahıs/firma ismiyle tek tek tutulmaz ama banka bazında toptan olarak tutulur. bu nedenle de 2 farklı banka arasındaki yabancı para transferleri ancak bu şekilde aktarmalı yapılabilir. bu sadece size özel de değil. bir amerikalı, tl transferi yapmak istediğinde de hepsi aynen geçerli. yasalar dışına çıkayım yapayım diye de bir yol yok, olamaz. para dediğiniz her şey merkez bankalarının ekranında bir sayı. o ekranda yeri değişmeyen hiçbir şey gerçekte yer değiştirmiş olamaz. ha siz fed'in sistemini hack ederim, yaparım yine, derseniz. o ayrı.
    Aslında böyle bir mekanizmanın TCMB'nca kurulabileceği, sizin açıklamalarınızdan çıkarılabilecek bir bilgi. Bu transferler TCMB nezdinde türk bankaları arasında yapılır, gün sonunda borçlu bankalar, alacaklı bankaların muhabir hesaplarını alacaklandırır.

Yani teknik olarak yapılmayacak bir şey değil gibi görünüyor. Ne dersiniz?
    - - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
    Winter is coming...

Sayfa 561/997 İlkİlk ... 61461511551559560561562563571611661 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •