Peki BRF için Banvit markası ne ifade ediyor?
Banvit markası her ne kadar beyaz et ile özdeşleşse de 1968 yılında yem üreticisi olarak faaliyetlerine başlayan şirket 1984'te piliç eti üretimine geçiş yaptı. 2011 yılı itibariyle de hindi eti ve ardından ileri işlenmiş hazır gıda üretimine başladı.
2005 yılından itibaren kademeli olarak kırmızı et sektörüne de giriş yapan Banvit, salam, sosis, sucuk gibi şarküteri ürünlerinin yanısıra köfte, döner, kebap gibi gıda ürünleri ile schnitzel, nugget, cordon bleu gibi kaplamalı ürünler de üretiyor.
Şirket besicilik ve kırmızı et yatırımlarına paralel olarak 2005 yılında büyükbaş yem üretimine de başladı.
Entegre bir üretim modeline sahip olan Banvit'in beş besleme, dört kuluçkahane ve beş de üretim tesisi bulunuyor.
Şirket, BRF'ye satılmadan önce mevcut ürün portföyüne hamur işi ve porsiyonluk hazır yemeklerin de eklenmesini planlıyordu. Bu projenin devam edip etmeyeceğini hep birlikte göreceğiz.
Romanya’da da yatırım hamlesi gerçekleştiren Banvit, Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai’de gerçekleştirdiği satış ve pazarlama yatırımlarıyla Körfez ülkelerinde de kendi markasıyla tüketicilerine hizmet veriyor.
Banvit aynı zamanda KFC Türkiye gibi bazı uluslararası fast food firmalarının Türkiye operasyonlarının da beyaz et tedariğini gerçekleştiriyor.
Türkiye'nin en büyük 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde yer alan şirket, son açıklanan listede 1 milyar 886 milyon liralık ciro ile 44'üncü sırada yer alıyor.
Hatırlanacağı üzere 2011 yılında Banvit'in yüzde 16'sı Birleşik Arap Emirlikleri merkezli Aabar Investment şirketine satılmıştı.
Tüm bu bilgiler ışığında BRF hem Türkiye pazarında hem de yakın coğrafyada-özellikle helal et tarafında- sahip olduğu pazar payını önemli ölçüde artırmayı planlıyor.
ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et
Yer İmleri