Sayfa 191/637 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Merhaba , Sakarya Yenikent'de 6 yıl önce faiz dahil 72.000 tl ye 2+1 daire almıştım. Şuan 120.000 tl ediyor. Ben satayım vadeli mevduata geçeyim diyorum. Sürekli vadeli mevduat yapacak değilim. Evin kira geliri 500 tl. Vadeli %12 den bağlasam net 1000 tl faiz geliri elde edebilirim. Gelen faizin 500 tlsi ile her ay düzenli hisse alim diger 500 tl ile vadeliye ilave ederek devam. Diğer yandan oluşabilecek firsatlarida degerlendireyim diyorum ne dersiniz dostlar.

LG-D802TR cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by YSFKRM Yazıyı Oku
    Merhaba , Sakarya Yenikent'de 6 yıl önce faiz dahil 72.000 tl ye 2+1 daire almıştım. Şuan 120.000 tl ediyor. Ben satayım vadeli mevduata geçeyim diyorum. Sürekli vadeli mevduat yapacak değilim. Evin kira geliri 500 tl. Vadeli %12 den bağlasam net 1000 tl faiz geliri elde edebilirim. Gelen faizin 500 tlsi ile her ay düzenli hisse alim diger 500 tl ile vadeliye ilave ederek devam. Diğer yandan oluşabilecek firsatlarida degerlendireyim diyorum ne dersiniz dostlar.

Ben bugune kadar tasarruf yaptigi icin batan birisini duymadim.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Ne güzel...sevgili enismutlu yazdıklarınla, topiğe katkıda bulunan tüm arkadaşları motive ettin...teşekkürler.

Amacımıza ulaştık demektir bu...o zaman paylaşmaya devam...tasarruf bilinci, tasarruf ettiklerini mantıklı yatırımlara dönüştürme kültürü...etrafımıza, akrabalarımıza, arkadaşlarımıza, çoluk çocuğumuza bu kültürü aşılamak için paylaşmaya, anlatmaya devam. Ben bu çabanın, bu ülkeye yapılabilecek en büyük katkı olduğu düşüncesindeyim.

bu arada, varsa enismutlu gibi sessiz arkadaşlar...çok fazla bir şey yazmanıza gerek yok...ben de yazılanları takip ediyorum, faydalanıyorum diyin..el kaldırın en azından..biz de yazmaya devam etmek için motive olalım, daha sık yazalım....hatta sırf el kaldırabilmek için, üye değilseniz üye bile olmaya değer bence.

Paylaşımlardan ne kadar çok kişi faydalanıyorsa, o kadar başarılı oluyoruz demektir. Bu arada, eksik görülen konular, şu alanda daha çok paylaşım yapılabilir mi tarzında önerilere de açığız tabii ki
    İlgiyle takip ediyorum. Hatta boş zamanlarımda da daha önce bilmediğim terimleri, kavramları araştırıyorum.

Henüz yolun çok başındayım. Şimdiye kadar az miktarda hisse aldım. Yakın zamanda az da olsa alacağım temettü geliri motive edici oldu. [emoji4]
    Doğru hisseleri belirlediğime ve alım için uygun zaman olduğuna kanaat getirdikten sonra hisse miktarını kademeli olarak arttırmayı düşünüyorum. Umarım tercihlerim isabetli olur.

Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ultimate portfolio hic bir zaman olmayacak.
    Her daim elinizdeki hisseleri takip edeceksiniz, isler nasil gidiyor ilgileneceksiniz.
    10 hisselik bir takip listeniz olacak.
    Kafanizdaki fiyatlara gelenleri alacaksiniz.
    Gecen haftalardaki Asels hareketi gibi hareket yapani azaltacaksiniz.
    Bu yetkinlige erismek icin surekli okuyacak, arastiracak izleyeceksiniz. Zaman bosa gecmeyecek, hem size tecrube kazandiracak hem de bilesik getiri saglayacak.
    Erken baslayanlar cok avantajli olacaklar, gecikenler gelirlerinin daha buyuk bir kismini tasarruf edip yatirim yapmak zorunda kalacaklar.
    Benim su anda alim icin izledigim elimde de olan Brisa ve Hekts var.
    Alim icin izledigim ama sifirdan baslayacagim ise Soda.
    Cimento sevenler Cimsa'ya bakabilirler.
    Ben bugune kadar 5-6 degisik cimento aldim ama para kazanamadim. Konjonktur uygun degildi sanirim.
    Elimde olgunlasmis olarak tuprs, froto, hekts ve asels var.
    Ayrica bunlara ek olarak "elimde patlamis" 3-4 senedir bekleyen isgsy bile var.
    Gelecegin egeen'i olarak gordugum poltk'dan da ufak ufak eskilere ekleme yaptigimi belirtmeden gecemem ama cok cok sig bir kagit almak da zor satmak da zor.
    Baska olmasini isteyebilecegim bu fiyat seviyelerinden, mesela Arclk ve Toaso da alirdim elimde yeterli para olsa.
    Petkm de sektor ve bitmeye yaklasan yatirimi nedeni ile guzel bir secenek olabilir.
    Eregl her donemin kagididir, uzun vadede kesinlikle uzmez ama su fiyat pek cazip olmayabilir blok alim icin.
    Baska bir suru kucuk benim bilmedigim tanimadigim hisse olabilir onlari da bilenler taniyanlar yazsinlar.
    Benim su sira bildiklerim, gorebildiklerim bu kadar.
    Begenirsiniz begenmezsiniz kendi bileceginiz is.
    Bu arada belirteyim ozel mesaji kapatmak zorunda kaldim.
    Kimse kusura bakmasin cok fazla mesaj geliyordu.
    Herkese kolay gelsin.
    Allah yardim etsin.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Hisse seçiminde tereddüt eden arkadaşlar hiç olmadı OYAK grubu kağıtlarından bir sepet yapın, temettüsü bile 5-6 yılda kendisini amorti edecektir. Temettü ile alınan hisseler de portföyü kar topu gibi büyütebilir. İyi akşamlar.

Sn. Dudu adel için uzun vade görüşünüz nedir? Patron iyi mi?

7.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    Hisse seçiminde tereddüt eden arkadaşlar hiç olmadı OYAK grubu kağıtlarından bir sepet yapın, temettüsü bile 5-6 yılda kendisini amorti edecektir. Temettü ile alınan hisseler de portföyü kar topu gibi büyütebilir. İyi akşamlar.
    Tek grubun hisselerinden portföy oluşturmayı uygun görmüyorum...hatta portföyün %30 dan fazlası bir gruba ayrılmamalı bence. Uzun vadeli yatırıma uygun olabilecek gruplar,

i-) Koç grubu, ii-) Oyak grubu iii-) iş gurubu, iv-) Kamu, v-) Sabancı grubu, vi-) Büyük bir gruba bağlı olmayan firmalar,

Peki neden böyle..Ne kadar profesyonel yönetilseler, ne kadar kurum kültürleri olsa da, kötü bir aile bireyi, ya da siyasilerle iyi olmayan ilişkiler grubun genel başarısını olumsuz etkileyebilir...riski bölme anlayışımız gereği bu konuya da dikkat etmemiz gerekiyor bence.

8.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Sayın Dudu, sanırım başlangıcı siz yapsanız daha güzel olur.

Teşekkürler, şu durumda bankalara yatırım kulağıma mantıklı geldi.
    Ucuzdur vardır bir illeti derler...Ucuz olan, zayıf kalan, ucuz ve zayıf kalmaya devam edebilir.

Hisse seçiminde en önemli unsur konjonktür analizidir. Mevcut siyasi iktidar, faiz düzeni ile arası pek iyi değil..Bankacılık sistemini de çok sevmiyor. Bu nedenle bankaların kazandığı para çok göze batıyor, kazandıkları parayı havadan kazandıklarına, başkalarını sömürerek bu kazancı elde ettiklerine inanıyor. Bu şartlar altında, bankacılığın çok iyi karlar elde etmesi zor...Biraz ön plana çıksa ilave vergi, yasal yükümlülük vs ile üstüne gidilecektir sektörün.

Öte yandan diğer önemli konu, belki de bazılarımız için en önemli konu, BDDK kuralları gereği bankalar karların çoğunu sermayelerine eklemek zorunda..bu nedenle uzun vadeli yatırımın en önemli unsurlarından biri olan temettü verimi konusunda sınıfta kalıyorlar.

Özetle, bankacılık hisseleri son 5 yıldır benim için cazip olmadı, önümüzdeki dönemde de cazip olmayacak. Bu durum ucuz oldukları gerçeğine rağmen böyle...Zaten çoğunluk benim gibi düşündüğü için ucuzlar belki de.

Sayfa 191/637 İlkİlk ... 91141181189190191192193201241291 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •