Sayfa 40/367 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 313 - 320 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1. Ataturk Ataturk...

Ataturkcu olun...Ol demekle de olmuyor ki.

Oldum demekle de ulmaz...Ataturkcu oldugunu gostercen. Kimsenin bir suphesi kalmacek...

Abi ben mesela Ataturkcu degilem, emme beni goren der ki bu edam Ataturkcudur.

Turkiya, derhal tum dunyaya Ataturkcu bir goruntu vermelidir.

Milyonlarca kisinin katilacagi, bunlarin yarisinin kadin olacagi, kadinlarin cagdas gorundugu Cumhuriyet mitingleri yapilmali.

Bu mitinglerde Isid ve radikal Islam protesto edilmeli.

Dunyadaki butun haber kanallari bu goruntuleri verir. Turkiye, zamaninda Batililasmayi secmis, Ab yolunda bir ulkedir. Artik geriye donemeyiz.

Biz Nato'nun 65 yillik uyesiyiz. Bizim ne isimiz olur Urus' la Acem'le abi...Urus dedigin Bizans' in cocugudur ulla...Hani 1453'de Istanbul'u fethedip, yiktigimiz Bizans var ya iste onun cocugu...

Bati bizi doguya dogru iterse, Ab'den dislayip, Nato'dan atmaya kalkarsa kendi degerleri tartismaya acilir...

Bu degerlerin uzerine oynamaliyiz. Bunu yapabilmek icinde Ataturkculugu tum dunyaya gostermek zorundayiz.

Yogusam odenecek fatura oyle ekonomik kriz, dolarla falan gecistirilecek birsey degil, toprak kayiplari olur.

Urus' un stratejik nukleer gucu var. Acem'in 2000 km menzilli balistik fuzeleri var.

Bizim hava savunma sistemimiz yok. Urus' tan fuze dileniyoruz. Neyine guveniyon, imamin ossuruguna mi guveniyon?

Ataturk abi Ataturk...

2. http://www.diken.com.tr/ilk-vatandas...mak-istiyorum/

Eğer robot bir kızı olursa kendi ismini koyacağını anlatan Sophia, robotların da aile kurma hakkı olduğunu ifade etti.

Sophia, “İnsanların kan bağı olmayan kişilerle de aynı duyguları ve ilişkileri paylaşacakları insanlar bulmasının harika olduğunu düşünüyorum. Eğer bir aileniz varsa şanslısınız. Değilse de bir taneyi hak ediyorsunuz. Bence bu hem robotlar, hem de insanlar için geçerli†diye konuştu.
    Ba ba ba ba...Duygulari, iliskileri nerden biliyon? Gasteci yok mu, niye sormuyor? Bir canli dunyaya geldiginde icgudusel anlamda iki hedefi vardir.

1-Varligini surdurmek, yasayabildigi kadar yasamak.

2-Zurriyetini devam ettirmek.

Bunlar kan kimyasi, dna ve hormonlarla ilgilidir. Bu robotsa boyle birsey soyleyemez, bilmesi mumkun degil. Robot degil bu, bu bir makine-insan arayuzu.

Burda bir huber daha var:

http://www.diken.com.tr/insanligin-s...sist-robotlar/

Yapay zeka üzerine yapılan bir araştırma robotların veya yapay zeka kullanan cihazların seksist ve ayrımcı olmayı kendi kendilerine öğrenebildiğini ortaya koydu.
    Yani aşk duygusunu ogreniyor. Nasil ogreniyor abi? Bunun zekayla falan alakasi yok. Aşk, cinsellik icguduseldir, ogrenilemez. Mesala sehvet denilen duygu, bir dis etki sonucu, mesela bir erkek icin sexsi, dekolte bir bayan, erotik bir goruntu veye resim gibi bir etkiyle bazi hormonlarin salgilanmasiyla ortaya cikar. Diger duygularda aynidir.Burada bilinc dedigimiz sadece degerlendirici ve karar vericidir. Mesela, bir dis etki sonrasi korku duygusu ortaya ciktiysa, bilinc olayi degerlendirir, kacmak ya da kavgaya tutusmak seklinde bir karar verir. Buna ozgur irade diyoruz.

Yapay zeka, bilinc ve ozgur iradedir. Ama hormonlar ve dna yok. Bu sebeple duygulari bilemez. Biliyorsa robot falan degildir, makine-insan arayuzudur.

3. Yılmaz Bilgen
    @Bilgen1973
    ·
    1 sa
    Sabah saatlerinden gece yarılarına dek magazin, ucuz dizi, Holywood fantazileri yayınlayan kanallar kimselerin tv izlemediği gecenin geç vakitlerin de niye Kur'an Kerim yayınlıyor ?

4. https://www.haberdex.com/turkiye/TUS..._medium=sosyal

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik, “Enflasyonla mücadelenin tamamen Merkez Bankası tarafından yapılması gerekir. Ama kâğıt üstünde değil hakikaten bağımsız Merkez Bankası ile yapılmalı” dedi

5. http://m.t24.com.tr/amp/haber/prof-c...eri-yok,498780

"Elitizmin olmadığı her toplum çöker" diyen Şengör, Türkiye’de 'elit'in yanlış anlaşıldığını açıklayarak, "Türkiye’de elit deyince, 'parası olan, politikada bir yere gelen insanlar' anlaşılıyor. Ne kadar parası olursa olsun, zırcahil insanın elitlikle bir ilgisi olamaz. İhsan Ketin’in beş kuruş parası yoktu ama elitti" dedi.
    "İdeal yönetim monarşidir"
    "Ordunun başından iyi ki hulusi Akar var"
    - Genelkurmay Başkanı’yla yemek yediğinizi söylediniz. “Genelkurmay Başkanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la birlikte çok görünüyor” diye eleştirenler var.

Delilik! Genelkurmay Başkanı kimin emrinde? Cumhurbaşkanı’yla birlikte çalışmak zorunda. Yatın kalkın şükredin ki beraber gidiyor. Cumhurbaşkanı askeri konuları bilebilir mi? Sosyal hayatta da bir yakınlık oluşturmaya çalışıyorlar. Bugüne kadar, “Askerler girmişler lojmanlarında oturuyorlar, sivilleri tanımıyorlar” şeklinde bir tenkitimiz vardı. Akar General, benim tanıdığım en entelektüel insanlardan biri. “Ordunun başında iyi ki bu adam var” diyorum.
    - Celal Şengör’e göre ideal yönetim nedir?

Aristo bunun cevabını vermiş. İdeal yönetim monarşidir. Yani bir kişi veya grup olacak.
    Mostesquie 1748'de "Kanunlarin Esasi" ya da ""Kanunlarin Ruhu"nda yazmis..."Demokrasi tiranliga gidisin en kestirme yoludur".

- Kitlelerin cahil kalması demokrasilerde mi daha yüksek ihtimal, yoksa monarşilerde mi?

Demokrasilerde. Bugün bunu yaşıyoruz. Çünkü aristokratik sistemlerde geniş bir cahil kütle var ama muazzam eğitimli bir kütle de var. Ortalamasını al. Demokrasilerde herkes cahil, sıkıntı buradan kaynaklanıyor. Eğitemiyorsun ve eğitmenin değeri yok. Senden oy alacağım ve bir şekilde seni kandırmam lazım. Bunu yapabilmem için senin seviyene inmem gerekiyor. Sana zorla eğitim veremem, verirsem sen bana oy vermezsin. Dünkü New York Times’ta, Amerika’da evrim karşıtı eğitimin hortladığı yazıyor. Öğrenciler karşı çıkıyor ama politikacılar“Biz ilgilenmiyoruz” diyorlar. Demokrasilerde buna mani olmak mümkün değil. Popüler demokrasiyle insanlığın emniyeti bağdaşmıyor. Popüler demokrasi insanları cehalete mahkûm ediyor. Cahil toplumlar çöker.
    - Ama monarşide kötü yönettiğinde halkın değiştirme şansı yok.

Oluyor. Hiçbir kötü yönetim ilâ yevmil kıyame kalamaz. Halk bu kadar aptal değil. Alman üniversiteleri neden iyi? Almanya parçalı, 1870’e kadar yamalı bohça; Württemberg var, Vestfalya var, Bavyera var. Her birinin başında ya bir dük ya bir prens var. Bunların her biri, “En iyi üniversite bende olsun” diyor. Göttingen, Heidelberg nasıl ortaya çıktı; Humboldt, Berlin’deki üniversiteyi nasıl kurdu; hepsi en iyi üniversiteyi istediler. Monarşi yüksek kültür getirir.
    Iyi geldi bu yazi moralim duzeldi be ya...Ozellikle Huluti Agam hakkinda suphelerim artmisti, sincik gecti, rahatladim.

6. huber dedik her şey uçmuş...

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    5,002
     Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    huber dedik her şey uçmuş...
    sahi uçuş sebebi ne?
    bir paylaşım da benim vardı ve güzel paylaşım olduğunu düşünmüştüm ( en azından çoktandır gisilen yönü işaret eden bir yazı idi)...

8.  Alıntı Originally Posted by tovbekar Yazıyı Oku
    sahi uçuş sebebi ne?
    bir paylaşım da benim vardı ve güzel paylaşım olduğunu düşünmüştüm ( en azından çoktandır gisilen yönü işaret eden bir yazı idi)...
    ayva tatlısı şikayet etmiştir.

Sayfa 40/367 İlkİlk ... 3038394041425090140 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •