Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 665/1014 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 5,313 - 5,320 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1. Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.

Nakit kraldır.

Yatırım için emlak alacaksam gider Amerika dan Almanya dan İngiltere den İspanya dan Japonya dan (yani hızlı hukuk sistemi olan ülkeler) alırım. Zaten zenginler de böyle yapıyor.

Alıntı Originally Posted by efet Yazıyı Oku
    Canım kardeşim orda ev de var, 10 senedir fiyatı yerinde sayıyor. Kiraya versek sosyolojik sebeplerden ötürü o daireyi bir daha zor görürüz. Tecrübelerime dayanarak söylüyorum; emlakta orta veya büyük ölçekte yatırım yapacak maddi güç yoksa ilk önce kendiniz orada yaşar mısınız bir onu tartın. Mesela Esenyurt'ta kira çarpanı 1/5 olsa da ben yatırım yapamam çünkü kiralayan adam bana kirayı ödemeyince güveneceğim bir hukuk sistemi yok. Onun dilinden konuşacak bir aşiretim de yok yada silah alıp adamı vuramam.

2.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku

Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.
    Is'te bu olmuyor.

Olamaz da, cunku nufusun yarisini sokaga dokersin.

UYAP'ta ev sahibi davasi azalir, avukatlar kazanclarindan olur.

Yarginin yavasligindan gecinenler istemez bunu.

Diger taraftan, vatandasin yurt disinda konut almasini da istemezler.

O yuzden AB ile gorusmeler tikaniyor.

Ne yani kumesteki tavuklari serbest mi birakalim.

Bu kadar kalitesiz arabayi kime satacaklar..

3. Bence EŞŞEK gibi yapacaklar!

Konut stokunu başka türlü eritemezler. Zengin Emlak yatırımcıları gelmez. Sektör batak içinde. Stoklar zirvede.

Yapmasınlar bakalım. Biz de hukuk hızlanıp kanunlar düzelene kadar gayrımenkul yatırımı yapmayız. Nakit kraldır!

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Is'te bu olmuyor.

4.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Bence EŞŞEK gibi yapacaklar!

Konut stokunu başka türlü eritemezler. Zengin Emlak yatırımcıları gelmez. Sektör batak içinde. Stoklar zirvede.

Yapmasınlar bakalım. Biz de hukuk hızlanıp kanunlar düzelene kadar gayrımenkul yatırımı yapmayız. Nakit kraldır!
    Nakit kraldir fikrine katiliyorum.

Essek gibi yapacaklar diye yazinca cok guldum.

Ben I.U Iktisat Fakultesinde ogrenciyken, ( 1974 girisliyim ) Hocalar, sinifa yani bizlere, siz sansli adamlarsiniz, AB'ye girmenin tum imkanlarindan yararlanacaksiniz diyorlardi.

Ne oldu biliyormusun 12 Eylul 1980'de darbe oldu.

Gelen asker yonetim, " biz egemenlik baskentini Bruksel'e tasimayiz.!" dediler ve AB'ye olan yapilmis muracaatimizi geri cekti iyimi.

Gelmis gecmis tum muktesabatiyla birlikte.

Simdi sen elde kalmis o kadar konut var, essek gibi yapacaklar deyince aklima geldi.

O darbe yonetiminin de elinde kalmis 70 Milyon nufus vardi.( o yillardaki nufusumuz.).

Hic bir sey olmadi, adam CB bile oldu.

Bugunku trollerin babalari, meydanlarda kendini yerden yere atiyordu, " as bunlari pasam " haykirislari ile.

Bu ulkede hicbir sey duzelmez arkadasim, kimse kendini kandirmasin.

Zaten nakit'in kral olmasi bundan, gunu gelince nakitini alir kacarsin.

Nasil mi ?

Bugun iktidar olanlari izle, az kaldi..

5. Emlak alanlara acıyorum. Paraları sağlam eridi son 3-4 senedir. Daha da eriyecek. Emlak ile ilgili Kanunlar ve Hukuk işleyişi düzelse herkes kar edecek. Ama düzelirse.

Düzelirse ekime... düzelmezse......ime.

Nakit kraldır!

Nakit kraldir fikrine katiliyorum.

Essek gibi yapacaklar diye yazinca cok guldum.

Ben I.U Iktisat Fakultesinde ogrenciyken, ( 1974 girisliyim ) Hocalar, sinifa yani bizlere, siz sansli adamlarsiniz, AB'ye girmenin tum imkanlarindan yararlanacaksiniz diyorlardi.

Ne oldu biliyormusun 12 Eylul 1980'de darbe oldu.

Gelen asker yonetim, " biz egemenlik baskentini Bruksel'e tasimayiz.!" dediler ve AB'ye olan yapilmis muracaatimizi geri cekti iyimi.

Gelmis gecmis tum muktesabatiyla birlikte.

Simdi sen elde kalmis o kadar konut var, essek gibi yapacaklar deyince aklima geldi.

O darbe yonetiminin de elinde kalmis 70 Milyon nufus vardi.( o yillardaki nufusumuz.).

Hic bir sey olmadi, adam CB bile oldu.

Bugunku trollerin babalari, meydanlarda kendini yerden yere atiyordu, " as bunlari pasam " haykirislari ile.

Bu ulkede hicbir sey duzelmez arkadasim, kimse kendini kandirmasin.

Zaten nakit'in kral olmasi bundan, gunu gelince nakitini alir kacarsin.

Nasil mi ?

Bugun iktidar olanlari izle, az kaldi..

6. [QUOTE=sadecegrafik;1316459]Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.

Is'te bu olmuyor.

Pazar günü öğretmen bayan kapımı çaldı '' .... bey, siz mevzuatı iyi biliyorsunuz. 2 aydır 14 nolu komşumuz otoparka 2 araç park ediyor. Oysa 3 daireye 1 araçlık olarak yapılmış. Benim aracım sürekli dışarıda kalıyor. Kendisiyle konuşmaya gittim, çok kaba davrandı. Yönetici de ben onunla muhatap olmam diyor '' dedi.

Bu 2 araç koyan kişi; apartmandaki en demokrat ( sözüm ona ) en İnsalcıl denen kişidir. Ben hiç haz etmem. Bayan komşuya kat mülkiyet kanunun ilgili maddelerini çizerek ve apartman otopark yönetmeliğini de verdim. En az 2 kişi ( kapıcı - yntc vb.) şahit tutarak , araçların da resmini çekerek dava açmasını söyledim. Bayan anında '' Sizde mi dava diyorsunuz, dava ile uğraşacağıma daireyi satar giderim '' dedi.

İnsanların hukuka olan güveni bitmiştir. Hızlı ve adil olmayan hukuk işe yaramaz. Bu tip basit konularda yöneticiye yaptırım yetkisi olması gerek. Temelinde eğitim ama gerçek eğitim.

7. [QUOTE=ressam;1318092]
     Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Emlak ile ilgili hızlı çalışacak bir özel mahkeme sistemi kurulmalı. Hızlı karar alıp uygulanmalı. Emlak davaları en geç 1 ayda sonuçlanmalı. Yoksa emlak sektöründe fiyat düşüşü devam eder durur.

İnsanların hukuka olan güveni bitmiştir. Hızlı ve adil olmayan hukuk işe yaramaz. Bu tip basit konularda yöneticiye yaptırım yetkisi olması gerek. Temelinde eğitim ama gerçek eğitim.
    Kadin dogru soyluyor.

Satsin gitsin bence.

Aslinda hukukun bittiginin en somut ornegi eve gelen dolandirici telefonlari, Profesorler bile kimseye duyurmadan kosa kosa tum parasini gidip teslim ediyor.

Sormak lazim, Eyyy devlet ( hani diyor ya muhterem, Eyyy Almanya diye) onun gibi, sen ne yaptin da bu millet bu kadar korku icinde, bu polistan bu adliyeden ?

Gelen telefondaki kisi Savci'mi, Polismi arastirmadan gidip tum parasini veriyor, bu is icin evini dahi kaybeden var.

Vatandas biliyor, kim kime dum duma.

Boyle bir savci varmi diye sorsan, yok deyip gecistirir, AKP'li ukala biri ise, bu bilgiyi veremeyiz diyecek.

Hani bilgili de, sanki isleri cok ciddi tutuyor ayagi.

Vatandas, bu adliye korkusundan gidip oduyor.

Devlete bunu soran vekil var mi ? Yok.

Neden yok ?

Boyle bir sorun yok, Kilicdar uyduruyor.

Istersen onerge ver, red eder gecerler.

Sonucta, kendileri soruyor, kardesim bu kadar devlet dusmanligi olurmu ?

Eee ne olacakti ?

Adalet yok, hukuk yok, Egitim yok, savunma supheli.

Ama sen vergiyi bir tamam al, karsiliginda Eyy Almanya gibi, orta oyunu ile bu zavalli surusunun oyunu al ya da hile ile al.

Tabiki Kadin satip gider, bu rezillikle mi ugrasacak.

8. Buna benzer durumlarda, isgalci sahsin aracinin lastigini kesiyorlar.

Iki defa kessin, gidip o adam ugrassin mahkeme ile adaletle.

Gordunuz mu, ne sonuca vardik.

Neden ?

Efendilikten yoruldu insanlar da, ondan.

Sayfa 665/1014 İlkİlk ... 165565615655663664665666667675715765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •