Originally Posted by
viopandtrade
Hissede günlük işlemin büyük bir kısmını yapan grup, yukarıdan satıp, aşağıdan alarak para kazanıyorlar, bu temmuz ayından beri böyle, eskiden spekulatörler hisseyi yukarıya çıkartarak para kazanıyorlardı, şimdi bu yeni yetmeler, aşağıya varerek, bunlar yabancı da olabilir. Hergün aynı şey, piramit, finansman, garanti, deniz, daha onlarca büyük kurum, aralarında işlem yaparak hisseyi düşürüyorlar, hem sadece bu değil, ekgyo, albaraka gibi 1,-2 liralık hisseleri hedef alıyorlar, alışta da satışda da ilk kademelerde hep onlar var, robot kullanıyor olabilirler, hep onların emri ilk sıraya düşüyor. Bu bistin bir handikapı.
En küçük kademe 1 kuruş olduğundan düşük fiyatlı hisselerde bu dediğinizi sürekli yapıyorlar. 70 kuruşa blok alış 71 kuruşa blok satış girip döviz büfesi gibi alım satım farkından küçük yatırımcının sırtından para kazanıyorlar. Bazı durumlarda hissenin değer kazanmasına bile engel oluyor bu durum.
Halbukl kademe 0.1 kuruş olsa, 1 milyonluk bir emrin 0.1 kuruş altına ya da üstüne emir girerek hisse alıp satabilirsiniz.
Ben sırf bu nedenle 2-3 TL altındaki hisselere girmiyorum bile. İşlem yaptığım bir kaç hisse 3 tl limitime yakın, bedelsiz verip bölünmesin diye dua ediyorum.
- - - - - - - - - -- - - - -- -- - - - - - - - - -
Winter is coming...
Yer İmleri