ICBC elbette şubeler ve ATM zinciri olusturacak ama daha cok sanal bankacilik dusunuyorlar. Çin ve Türkiye arasi tekrar gelisen Ipek Yolu ile ticaret gelisecek. Demiryolu temeli atilmisti. Çin yatirimlari ülkemize giderek artiyor. En son ZTE Netaş ile ortakliga baslamisti. Bakarsiniz Huawei de Turkcell ile bi ortakliga gidebilir. Çin ayrica enerji sektorunde de Turkiye ile bircok proje gorusuyor. Çinli yatirim fonu gecen dönem GSRAY hisselerini almak istemisti fakat yönetim GSRAY satilik degildir gibi sacma sapan bi aciklama yapip bunun uzerine yakin zamanda hisse satisi yapmis. Hisseler sudan ucuza gitmisti. Kisacasi Çin yatirimlari artarak devam ediyor ve bu firmalar paralari ICBC Turkey araciligi ile degerlendirebilir. ICBC yakin zamanda buyuk firmalara da yatirim fonu araciligi ile fayda saglayabilir. Uzun vadede bu hisseden beklentim var. Kısa vadede dalgalanmalar yapabilir. QNB Bank, KuveyTurk tuttu ICBC neden tutmasın. Bankacılık gibi kâr potansiyeli yüksek bir sektörde zamanla ses getirmesini diliyorum. Bu benim şahsi fikrimdir. Yatırım tavsiyesi olarak değerlendirmeyiniz.