Sayfa 136/1024 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 1,081 - 1,088 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by memorex Yazıyı Oku
    düz swaplı sormadım çünkü daha düşüktür.Taşımalı da abank+burgan ikilisi ile bu oranlar.abank ta euro faizi 1,60 burgan da 1,90 imiş. euro da 1,90 nın üstü her oran yazdığım oranları daha yukarı taşır ayrıca.
    Üstad, abank mı akbank mı? Eğer abank ise akbank'tan oran aldın mı?

2.  Alıntı Originally Posted by fcsteo7 Yazıyı Oku
    JonDowes hocam buraya uğradığında taşımalı swap olayını anlatabilir misiniz
    eski forumdan:

Alıntı Originally Posted by memorex
    Taşımalı swapı yaptığın bankada tl yi dövize(bankanın tercihine göre dolar veya avro) dönüyorsun daha sonra bankanın talebine göre dövizin %15 ile %25 i arası miktarı o bankada bağlıyorsun artan büyük bölümü ise başka bir bankada döviz tevdiat hesabı olarak AYNI vadeye gelecek şekilde bağlıyorsun.Vade sonunda dövizinizi taşımalı swap anlaşması yaptığınız bankada birleştiriyorsunuz ve anlaşma yapılan vadeli döviz fiyatından tl ye dönüyor.Buradaki püf noktalar şunlar.Paranın büyük bölümünün bağlandığı bankanın döviz faizi taşımalı swap anlaşması yaptığınız bankanın döviz faizi oranından YÜKSEK olmalı.Ve döviz eft lerinde ödenecek ücretler mümkün olduğunca düşük olmalı veya döviz elden taşınmalı(komisyon sıfır olması için).Getiri konusu baştan belli olabilmesi için dövizi bağlayacağınız ikinci bankanın döviz faizi oranını taşımalı swap yaptığınız bankaya bildiriyorsunuz ona göre oran teklifi yapıyorlar.Düz swaplı mevduat oranları veren bankaların oranları ile karşılaştırıp uğraşmaya değer fark bulursanız yaparsınız.Dişe dokunur fark çıkmıyorsa uğraşmaya değmez.Kısaca böyle...
    Forum kuralları 'nı okudunuz mu?

1. Siyaset, din ve futbol konularında fanatizm,
    2. İdeolojik tartışma ve kavgalar,
    3. Sonuna YTD yapıştırıp fiyat tahmini veya hedefi göstermek,
    4. Hisse başlıklarında hisse harici konular yazmak
    5. Silinecek bu tarz yazıları alıntılamak / cevaplamak...

Kurallara AYKIRIDIR.

3.  Alıntı Originally Posted by ~YTA~ Yazıyı Oku
    Üstad, abank mı akbank mı? Eğer abank ise akbank'tan oran aldın mı?
    Abank. Akbank a sormadım.

4. bir mevduatçı neden ak, garanti, ykb ile çalışır ?

odea, burgan, abank, fibabank, finansbank, denizbank, ing varken

mevduat yapma amacımız nedir ? birikim yapmak ve getiri elde etmek yani kâr etmek.

şimdi göz göre göre neden 10,50 ile 10 ile bağlıyım paramı, 12,50 ile bağlarım değil mi ?

çünkü bankaların da bir amacı var senden benden alacak satacak para kazanacak..

büyük konuşmak istemem ama zorunda kalmadıkça akbank ile çalışmam..

özellikle çalışanlarına kötü davranan, sürekli şube kapatan, müşteriye hiç güven vermeyen bir banka.. 2008 deki krizde yaptıklarını unutmuyoruz.. arkanı döndüğün anda üzerine çöker !

yaşadığınız şehirde küçük bankalar olmayabilir, yinede büyük bankalardan da hem size hem de çevreye, çalışanlarına menfaati olan bir banka seçin..

ytd..

5.  Alıntı Originally Posted by paramanya Yazıyı Oku
    Fed 0.25 artırdı bizimki ne yapacak bakalım yarın
    Beklenti gecelik faizde 0.50 artış. Eğer gelmezse dolar ne olur bakalım
    Yatırım Tavsiyesi Değildir.

6. Makul bir arsa yatırımı yılda %20-25 net kazandırır.
    Dükkan alırsanız hem kira geliri elde edersiniz hem de mülkünüzün değeri artar.
    Bitcoin geçen 5 yılda 60 katına çıktı. Bu yolları inceleyebilirsiniz.
    Yukarıda saydıklarımın tümü mevduattan daha çok kazandırmıştır bugüne kadar.
    Katılım bankalarının benim gözümde faizli bankacılıktan hiçbir farkı yoktur.
    Sadece kitabına uydurma vardır. Yani hile-i şeriyye.
    Bu yüzden her ne sebeple olursa olsun katılım bankalarını öneremem.
    Paranızı çok ucuza faize yatırmış gibi olursunuz.
    Ayrıca birazcık riske girmek suretiyle özel sektör bonolarında yıllık mevduat karşılığı olarak %15 lere varan fazi almanız da mümkündür.
    Şahsi fikirlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by KARA BORA Yazıyı Oku
    Sevgili Mehtap, "faiz düşükse başka şeylere yönelmek lazım" diyorsun...; örnek versene, katılım bankacılığı gibi bişeyler mi demek istedin?

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by mehtapkarayol Yazıyı Oku
    Makul bir arsa yatırımı yılda %20-25 net kazandırır.
    Dükkan alırsanız hem kira geliri elde edersiniz hem de mülkünüzün değeri artar.
    Bitcoin geçen 5 yılda 60 katına çıktı. Bu yolları inceleyebilirsiniz.
    Yukarıda saydıklarımın tümü mevduattan daha çok kazandırmıştır bugüne kadar.
    Katılım bankalarının benim gözümde faizli bankacılıktan hiçbir farkı yoktur.
    Sadece kitabına uydurma vardır. Yani hile-i şeriyye.
    Bu yüzden her ne sebeple olursa olsun katılım bankalarını öneremem.
    Paranızı çok ucuza faize yatırmış gibi olursunuz.
    Şahsi fikirlerimdir, yatırım tavsiyesi değildir.
    bu yasima geldim boyle atmasyon duymadim

makul (yani iyi bir yerde degil averaj bir yerde) arsa yatirimi yilda %25 getiriyormus

Bu dedigine kendin inaniyormusun onu merak ettim simdi

8. İyi yaptınız(!)
    Dolar 3.67.
    Geçmiş olsun.
    Önümüzdeki kaç yıl daha doların birdaha 3.94 üstünü göremeyeceğini düşünürsek mevduata karşı görece zararınız dehşet boyutlara varabilir. Bakınız geçmiş dolar grafikleri.
    Eğer sizin dolar maliyetiniz düşükse zarara girmeniz sadece biraz vakit alacaktır.

Alıntı Originally Posted by WYATT EARP Yazıyı Oku
    Öyle bir kanun kural olmadığını hepimiz biliyoruz.....
    Zaten param başka yerde hepsini dolara yatırdım...

Sayfa 136/1024 İlkİlk ... 3686126134135136137138146186236636 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •