Artan

187,00 10 18:10
243,20 10 18:10
3,52 10 18:10
112,20 10 18:10
24,86 10 18:10
Artan Hisseler

Azalan

1,23 -10.22 18:10
16.650,00 -10 18:10
50,40 -10 18:10
88,20 -10 18:10
5,22 -10 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

15.239.969.123,70 18:10
9.040.503.149,50 18:10
8.606.593.889,00 18:10
7.631.812.223,41 18:10
7.471.303.136,50 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1. sormamda sakınca yoksa emekli maaşınız 5,000 tl nin üzerinde mi ? hem emeklisiniz hemde mühendis ,
    Geçenlerde vob topiğinde çöpçü maaşlarının 3000 tl 4000 tl olduğuna dair tartışma olmuştu meslek olarak çöpçülüğü küçük görmüyorum konu karışmasın isterse 10,000 alsınlar yalnız emekli daha çok almalı diye tahmin ediyorum japonya ve Almanya'da bu var, yaklaşık 1 trilyon avro ( tüm Avrupa kıtası buna dahil) bu kadar emekli maaaşının yıllık ödendiğini duymuştum her yıl bunlar bu parayı tatil yerlerinde yiyor kanarya adaları yada galapagos da benim için bu konu hobi şimdi 2-3 ay ben buna kafa yorarım araştırım buraya yazmam derseniz sorunda olmaz
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    sormamda sakınca yoksa emekli maaşınız 5,000 tl nin üzerinde mi ? hem emeklisiniz hemde mühendis ,
    Geçenlerde vob topiğinde çöpçü maaşlarının 3000 tl 4000 tl olduğuna dair tartışma olmuştu meslek olarak çöpçülüğü küçük görmüyorum konu karışmasın isterse 10,000 alsınlar yalnız emekli daha çok almalı diye tahmin ediyorum japonya ve Almanya'da bu var, yaklaşık 1 trilyon avro ( tüm Avrupa kıtası buna dahil) bu kadar emekli maaaşının yıllık ödendiğini duymuştum her yıl bunlar bu parayı tatil yerlerinde yiyor kanarya adaları yada galapagos da benim için bu konu hobi şimdi 2-3 ay ben buna kafa yorarım araştırım buraya yazmam derseniz sorunda olmaz
    Atladiginiz bir nokta var

Yurtdisinda ozellikle bati ulkelerinde evet herkes yuksek emekli maasi alir bu dogrudur. Ama 67 yasindan once hickimse emekli maasi alamaz

Ben ABD deyim, 1960 ve sonrasi dogumlularin maasi 1967 de basliyor.

Isvicreden TR ye kesin donus yapmis biriyle tanismistim. Daha 48-50 yaslarinda. Dedimki neden Isvicreden emekli maasi icin beklemedin? Ayda 2-3 bin frank TR de super para. Dediki 20 sene daha bekleyip o parayi alacagima simdi den Turkiyede emekli oldum ayda 1500 TL bana elli kere yeter. Hayatimin bi 20 senesini daha orada curutemem demisti

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Atladiginiz bir nokta var

Yurtdisinda ozellikle bati ulkelerinde evet herkes yuksek emekli maasi alir bu dogrudur. Ama 67 yasindan once hickimse emekli maasi alamaz

Ben ABD deyim, 1960 ve sonrasi dogumlularin maasi 1967 de basliyor.

Isvicreden TR ye kesin donus yapmis biriyle tanismistim. Daha 48-50 yaslarinda. Dedimki neden Isvicreden emekli maasi icin beklemedin? Ayda 2-3 bin frank TR de super para. Dediki 20 sene daha bekleyip o parayi alacagima simdi den Turkiyede emekli oldum ayda 1500 TL bana elli kere yeter. Hayatimin bi 20 senesini daha orada curutemem demisti
    Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte
    Bizde de 65'e çıktı ama hala geçmişin açıklarını kapatmakla meşgul sistem.
    Ama şu da var ki adamların yaş ortalaması kaç bizim kaç? Veya adam 67 yaşına kadar çalışırken ne kadar yıpranıyor?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Ahmetg Guest
     Alıntı Originally Posted by ikare Yazıyı Oku
    Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte
    Bizde de 65'e çıktı ama hala geçmişin açıklarını kapatmakla meşgul sistem.
    Ama şu da var ki adamların yaş ortalaması kaç bizim kaç? Veya adam 67 yaşına kadar çalışırken ne kadar yıpranıyor?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    beyaz adam genetik olarak dunyanin yerel irklarindan daha ustun

Ama ABD de beyaz adam kalmadi cok azaldilar oda baska mesele

Neyse senin soruna soyle yanit vereyim. Bizim sirkette 85 yasinda calisan insanlar var. 95 yasinda araba surenler gordum. Bunlarin elleri kollarida titremiyor bu arada

Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    beyaz adam genetik olarak dunyanin yerel irklarindan daha ustun

Ama ABD de beyaz adam kalmadi cok azaldilar oda baska mesele

Neyse senin soruna soyle yanit vereyim. Bizim sirkette 85 yasinda calisan insanlar var. 95 yasinda araba surenler gordum. Bunlarin elleri kollarida titremiyor bu arada
    Hocam işte hayat standardı derken bunu demek istiyorum.
    Şimdi böyle bir durumu bilerek ya onlar 65-67 yaşında emekli oluyorlar durumları kötü demek anlamsız.

Sent from my SM-A710F using Android mobile app

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    sormamda sakınca yoksa emekli maaşınız 5,000 tl nin üzerinde mi ? hem emeklisiniz hemde mühendis ,
    Ne münasebet. Elbette sakınca yok. Hem emeklilik planı yapan arkadaşlara da biraz olsun fikir verir.

49 yaşındayım , bu ay emekli oldum yani tazeyim henüz , 2200 tl maaş aldım , 7500 gün üzerinden sgk dan emekli oldum. Yaşa takılanlardandım , tam 4 yıldır yaşımın dolmasını bekliyordum. Son 4 yıldır sabah 9 - akşam 6 şeklinde çalışmıyorum. Ufak tefek danışmanlıklar yapıyorum , 28 yıllık birikimlerimi değerlendirmeye çalışıyorum. Maaşımın tavandan yatırılmadığı müddetçe düşeceğini hesapladığımdan , son 4 yıl dışarıdan da özellikle prim yatırmadım. Yaklaşık 21 yıl ödenmiş primlerim var , %70 civarı hep tavandan yatmış. Kalan %30 çömez mühendis zamanlarımın primleri ama onlarda hiç bir zaman asgari den olmadı.

15-20 sene sonra yeni kanunlara göre emekli olacak insanlar için gerçekten üzgünüm. Her geçen yıl emekli maaşları reel olarak düşecek. Büyüklerimiz böyle bir algoritmayı uygun görmüşler. Ülkemizi bu konuda çok ama çok trajik bir kaos ortamı bekliyor maalesef , eğer ciddi bir iyileştirme yapılmazsa. Bir yerde, eğer asgari ücretten primi sürekli yatmış bir kişi bugünkü para ile 350 tl (üç yüz elli lira) emekli maaşı alacak ileride diye okumuştum. Bu konuda yorum yapmayayım.

7. dolara mevduat faizi

Merhaba,

Dolara yüksek mevduat faizi arayışındayım.Nereyi tercih ediyorsunuz acaba? %4'lerden bahsedilmiş ama ben % 2,6'dan yüksek veren görmedim

buraya gelebilirsiniz..

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Alıntı Originally Posted by turkuaz Yazıyı Oku
    Merhaba,

Dolara yüksek mevduat faizi arayışındayım.Nereyi tercih ediyorsunuz acaba? %4'lerden bahsedilmiş ama ben % 2,6'dan yüksek veren görmedim

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •