Sayfa 265/1013 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 2,113 - 2,120 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by vicente Yazıyı Oku
    Batik goplar % 2-2.5 civari dolari teneke takip oynatiyor yine..
    Rakamlar yalan soylemez.
    Tl nin tek derdi yurtici siyaset.
    Kandirilmayin fed masallariyl
    HAYIRli aksamlar.

Dolar tl hedefim benimde yuksek ama bu fed zirvalariyla ky ler kaldiracli piyasada batiyor her ay ki toplantida..buna dikkat cekiyorum..

Fed goplar icin cansuyu.
    ben fx'e ve viop'a sonuna kadar karşıyım bunlar KY nin mezarıdır. fakat EM'lerinde hepsinin sonu batak olacak,en başta biz geliyoruz. Bunuda hesaba katıp KY'i tümden dolardan soğutmak doğru olmaz. Size bir örnek vereyim 25 mart 2014 te dolar bir günde 20 krş indi malumunuz,ben o zaman %80 dolardayım, tabi o zamanlar hala TL faizden arayı kapatırız deyip TL ye geçtim. ne oldu dolardaki esas fırsatı kaçırdım. TL den hala %55 içerideyim. o yüzden KY'nin TL varlıklardan uzak durmasını,bankacı veya yastıklaltı olmasını öneriyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Ahmetg Yazıyı Oku
    Atladiginiz bir nokta var

Yurtdisinda ozellikle bati ulkelerinde evet herkes yuksek emekli maasi alir bu dogrudur. Ama 67 yasindan once hickimse emekli maasi alamaz

Ben ABD deyim, 1960 ve sonrasi dogumlularin maasi 1967 de basliyor.

Isvicreden TR ye kesin donus yapmis biriyle tanismistim. Daha 48-50 yaslarinda. Dedimki neden Isvicreden emekli maasi icin beklemedin? Ayda 2-3 bin frank TR de super para. Dediki 20 sene daha bekleyip o parayi alacagima simdi den Turkiyede emekli oldum ayda 1500 TL bana elli kere yeter. Hayatimin bi 20 senesini daha orada curutemem demisti
    Kısaca ne kadar ekmek o kadar köfte
    Bizde de 65'e çıktı ama hala geçmişin açıklarını kapatmakla meşgul sistem.
    Ama şu da var ki adamların yaş ortalaması kaç bizim kaç? Veya adam 67 yaşına kadar çalışırken ne kadar yıpranıyor?

SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. İstanbul kira ortalaması 1500-2500
    İzmir // // 1000-1500
    Ankara // // 1000-1500
    Yani 1500 tl alan adam ne yiyecek ?
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

4.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    İstanbul kira ortalaması 1500-2500
    İzmir // // 1000-1500
    Ankara // // 1000-1500
    Çalıştığı dönemde kenara para atıp, yatırım yapmadıysa taş yiyecek gibi duruyor bu hesaba göre.

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    İstanbul kira ortalaması 1500-2500
    İzmir // // 1000-1500
    Ankara // // 1000-1500
    Kömür makarna yardımı ile geçinecek .............

6.  Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    emeklilere gecen 450 tl prim verildi ama aşağıdaki yazıyı okuyunca primi bırak 2008 den sonra emekli olanın maaşı 1/2 oranında düşmüş olmalı hesaplamada çarpan dibe çekilmiş ne yüksek emekli maaşı en kadar bilemiyorum en düşük miktar ne kadar bilemiyorum açıkcası 2 kurum bundan dolayı ülke notunu düşürmüş bile olabilir

Yaşar Okuyan’ın Çalışma Bakanlığı döneminde (1999 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması değiştirilmiştir. İlk 3600 gün için yüzde 35, sonraki 5400 günün her 360 günü için yüzde 2, 9000 günden sonraki her 360 gün için yüzde 1,5 oranı verilmiştir. Mesela 9000 gün için bu oran yüzde 65’e düşürülmüştür.

Faruk Çelik’in Çalışma Bakanlığı döneminde (2008 yılında) yapılan düzenlemelerle aylık bağlama oranı hesaplaması bir daha değiştirilmiştir. Her yıl (360 gün) için yüzde 2’dir. Buna göre de 9000 günü olana toplamda yüzde 50’dir.
    http://www.alitezel.com/index.php?sid=yazi&id=5630
    adam burda 3600 gün yani 10 yıl için %35 demiş bu hesap Avrupa birliğinde uygulanan sistem olmalı bizde geçmiş yıllarda bunu alıp uygulamış olmalıyız diye tahmin ediyorum şu an emekli olan ayvayı yemiş oluyor 2008 de oran %2 ye düşürülmüş zaten çalışma 25 yıl ilk 10 yıl %35 yerine %2 ise adam hiç emekli olmasın
    Parayı hedefiniz yapmayın. 1$ Elli kuruş olacak
    duhul: eylül 2012

Alıntı Originally Posted by ACIBİBER Yazıyı Oku
    sormamda sakınca yoksa emekli maaşınız 5,000 tl nin üzerinde mi ? hem emeklisiniz hemde mühendis ,
    Geçenlerde vob topiğinde çöpçü maaşlarının 3000 tl 4000 tl olduğuna dair tartışma olmuştu meslek olarak çöpçülüğü küçük görmüyorum konu karışmasın isterse 10,000 alsınlar yalnız emekli daha çok almalı diye tahmin ediyorum japonya ve Almanya'da bu var, yaklaşık 1 trilyon avro ( tüm Avrupa kıtası buna dahil) bu kadar emekli maaaşının yıllık ödendiğini duymuştum her yıl bunlar bu parayı tatil yerlerinde yiyor kanarya adaları yada galapagos da benim için bu konu hobi şimdi 2-3 ay ben buna kafa yorarım araştırım buraya yazmam derseniz sorunda olmaz
    Ne münasebet. Elbette sakınca yok. Hem emeklilik planı yapan arkadaşlara da biraz olsun fikir verir.

49 yaşındayım , bu ay emekli oldum yani tazeyim henüz , 2200 tl maaş aldım , 7500 gün üzerinden sgk dan emekli oldum. Yaşa takılanlardandım , tam 4 yıldır yaşımın dolmasını bekliyordum. Son 4 yıldır sabah 9 - akşam 6 şeklinde çalışmıyorum. Ufak tefek danışmanlıklar yapıyorum , 28 yıllık birikimlerimi değerlendirmeye çalışıyorum. Maaşımın tavandan yatırılmadığı müddetçe düşeceğini hesapladığımdan , son 4 yıl dışarıdan da özellikle prim yatırmadım. Yaklaşık 21 yıl ödenmiş primlerim var , %70 civarı hep tavandan yatmış. Kalan %30 çömez mühendis zamanlarımın primleri ama onlarda hiç bir zaman asgari den olmadı.

15-20 sene sonra yeni kanunlara göre emekli olacak insanlar için gerçekten üzgünüm. Her geçen yıl emekli maaşları reel olarak düşecek. Büyüklerimiz böyle bir algoritmayı uygun görmüşler. Ülkemizi bu konuda çok ama çok trajik bir kaos ortamı bekliyor maalesef , eğer ciddi bir iyileştirme yapılmazsa. Bir yerde, eğer asgari ücretten primi sürekli yatmış bir kişi bugünkü para ile 350 tl (üç yüz elli lira) emekli maaşı alacak ileride diye okumuştum. Bu konuda yorum yapmayayım.

8.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Salvo bana kardeş gibiydi.

Çok yakından tanırım.

Fransa'da bir briç turnuvasında salonda geçirdiği kriz sonrasında öldü...

Ölmeden önce TBF nun Masterpoint sıralamasında birinci idi...

Öldü gitti hala 4. sırada.

Toprağı bol olsun...

http://mp.tbricfed.org.tr/ranking/lifetime
    Salvo ile İzmir kış dörtlüsünde rakip olarak oynamışlığım var..

Rahmetlinin büyüteç gibi gözlükleri ile masayı nasıl domine ettiğine şahit olmak çok güzeldi..

Bazıları doğuştan sporcu doğar denir ya Salvo abi gibi..

İsmini andınız, toprağı bol olsun..
    THE NORTH REMEMBERS

Sayfa 265/1013 İlkİlk ... 165215255263264265266267275315365765 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •