Sayfa 232/637 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 1,849 - 1,856 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1. bu brisa'yı da ben dahil toplamayan küçük yatırımcı kalmadı.. f/k sı 20 öyle çok ucuz da değil. yatırımlarının meyvesini toplamasına da daha var.. 2 yıl sonra blok alım yapıp o zamana kadar harekete başlamış hisselere yönelsek daha mı mantıklı bilemedim.. aslında beni rahatsız eden her küçük yatırımcının portföyünde bulunması bu çok kötü bir indikatör bence..

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by cenkbjk Yazıyı Oku
    bu brisa'yı da ben dahil toplamayan küçük yatırımcı kalmadı.. f/k sı 20 öyle çok ucuz da değil. yatırımlarının meyvesini toplamasına da daha var.. 2 yıl sonra blok alım yapıp o zamana kadar harekete başlamış hisselere yönelsek daha mı mantıklı bilemedim.. aslında beni rahatsız eden her küçük yatırımcının portföyünde bulunması bu çok kötü bir indikatör bence..
    Vakti gelince onlarin cogunu temizlerler.
    O vakit ne zaman gelir?
    6 ay mi 2 yil mi daha mi uzun tahmin etmek zor.
    Ky kolay bikar ve cikar gider.
    Bu nedenle ky olarak kalir.
    Bizim isimiz zaten oyle belli bi vade ile yatirim yapmak degil.
    Kendinizi bir vadeye baglarsaniz basdan kaybedersiniz.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
    Ben de yil basinda portfoyumde %1-2 olan Brisa'yi sattim.
    Daha iyi bir alternatif gormustum.
    Hesap tuttu ve orada parami x3 yaptim.
    Koydugum kisim kadarini satip ciktim gerisi bedavaya geldi.
    Simdi anaparamla tekrar yaklasik ayni fiyatlardan Brisa'yi geri aldim.
    Her sey bekledigim gibi gitmeyebilirdi.
    Simdi azar azar ekleyerek Brisa'yi artiriyorum.
    Bu sene de temettu vermezse ky bunu neg algilar ve satar, bense tam tersi borc sorununun farkindalar derim ve alimlarimi hizlandiririm.
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

4.  Alıntı Originally Posted by copy-paste Yazıyı Oku
    Herkese selamlar,
    Yıllardır bu forumu okuyorum, ilk defa yazıyorum. Özellikle başlık sahibine ve sürekli bilgilerini paylaşan dudu'ya ve geri kalan herkese teşekkür ederim. Bu kadar bilgili olmanızın yanında zaman ayırıp bu bilgileri paylaşmanız gerçekten takdiri hak ediyor.
    Ben de hikayemi anlatayım. Şu anda 32 yaşındayım. Benim yatırım konusundaki aydınlanmam ,çalıştığım yerden emekli olamayacağımı düşünmemle başladı. Biliyorsunuz emeklilik yaşı 60, 45-50 yaşından sonra eğer üst düzey yönetici seviyesine çıkamazsam o yaştan sonra hala çalışabileceğimi sanmıyorum maalesef. Onun için ben de vakit geç olmadan kurtuluş yolu aramaya başladım. Ailemde kimse ticaretle uğraşmıyor, dolayısıyla ticaretten hiç anlamam, zaten ticaret yapacak sermayem de yok. Yapabileceğim, anladığım tek şey borsada yatırım yapmak. sayın dudunun daha önce tavsiye ettiği "zengin baba, yoksul baba" kitabı ve bu forumdaki uzun vadeli yatırım ile ilgili başlıklar hem çok iyi motive kaynağı, hem de çok iyi bilgi kaynakları oldu benim için.
    Şu andaki portföyüm tüpraş(%40), ereğli(%20), hektaş(%20), boluc(%8), ttrak, egeen, crdfa ve son olarak 2 aydır soda almaya başladım. Egeen ve crdfa zamanında bir miktar almıştım ancak doğru hisseler mi çok emin değilim. Uzun zamandır egeen ve crdfa ekleme yapmıyorum, şimdilik duruyor portföyde. Tüpraş'ın bu sene getirisi çok iyiydi, ancak bunun tersi olma olasılığı da var. Bundan sonra alımlarda diğer hisselere ağırlık vererek dengeleyeceğim. Hektaş dışındaki bütün hisseler bu seneki karlılıklarıyla paralel hareket etti, ancak hektas bu sene neden bu kadar arttı anlamadım.
    Evlilik, üstüne konut kredisi yüzünden bir kaç yıldır portföye fazla ekleme yapamadım maalesef. (evi erken almak hataydı belki de) Kredi ödemesi devam etse de gelecek yıl yeniden bütçeme göre portföyümü büyütmeye devam etmeyi planlıyorum. Ben 40 yaşından sonra biraz ek gelirim olsun veya birikmiş param olsun diye başlamıştım yatırım yapmaya, ancak siz erken emeklilik fikriyle vizyonumu genişlettiniz. Ancak ne yazık ki büyük olasılıkla sizin kadar başarılı olamayacağım sayın Cautionary. 40-45 yaşıma geldiğimde emeklilikten çok uzakta olacağım muhtemelen.
    Bence ev alma kararı erken mi oldu diye düşünmeyin. Evlilik ve yaşayacağın ev, en güzel uzun vadeli yatırımlardır. Bu nedenle ne kadar erken olursa o kadar iyi benim gözümde..Tabii ki kötü bir evlilik ya da ederinden pahalı bir ev şansızlıkları olabilir. Ama uzun vade yatırımcısı, her zaman fizbilitesini yapar ve ödediğine değecek yatırımlara girişir.

Hedef 40-50 arasında emeklilik. Bu yolda tasarruf konusunda daha başarılı olanlar, üstüne tasarruf ettikleri miktarları daha güzel değerlendirenler belki 40 yaşında hedefine ulaşır. Bir kısmımız da 50 yaşında gelir bu noktaya. Önemli olan kış için şimdiden çalışıp, erzak depolamak. İşler umduğumuzdan kötü giderse, sobayı biraz az yakar, yemeklerimizin eti az olur...ama her halükarda aç kalmayız en azından.

Copy-paste arkadaşımızın vesilesi ile bir noktayı tekrar vurgulayayım. 40-50 arasında erken emekli olabilme hedefiyle yola çıkıyoruz..ama bu birikime ve güvene sahip olsak da, erken emeklilik kararını erteleyebilir, biraz daha devam etmek kararı alabiliriz. Önemli olan bu güveni hissetmek, iş yerinde iş arkadaşlarımıza, yöneticilerimize, ailemize bunu hissettirmek. Böylece iş yerinde daha özgür olacak ve daha az ezileceksiniz...aileniz uzun vade yatırımın önemine inanacak ve bu yolculukta size destek olacak...geleceğe daha güvenle bakacak...zamanı geldiğinde, uygun gördüğünüz zaman, keyfiniz istediğinde "hadi bana eyvallah" diyebileceksiniz.

5. Hisse Senedi ağırlıklı fonlar hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Tşk.

6. Ustadlar Uzun vade için listeden hangileri ucuz ? Değerli fikirleriniz için çok teşekkür ederiz ustadlar

GT-I9500 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by TeTRa Yazıyı Oku
    Ben de bunu tavsiye edeyim eski forumdan:

http://www.hisse.net/forum/showthread.php?t=64959

Bu topiğin sahibi arkadaş forumda pek şöhretli olmasa da, W.Buffet tarzı yatırım konusunda bir efsane, ve ne yazık ki artık yok.
    Özellikle felaket günlerinde (ki çok yakınlarda bu günlerin soğuğu hissediliyor borsada) hareket tarzı konusunda çok değerli tecrübesi var.
    Başlığı okuyun, ne demek istediğimi anlarsınız.
    Sn Tetra

Sn holdvl artık nerede?yeni topige kayıt olmadı sanırım,bulamadım. Az yazar öz yazardı özledik valla.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    YTD

8.  Alıntı Originally Posted by bysb Yazıyı Oku
    Sn Tetra

Sn holdvl artık nerede?yeni topige kayıt olmadı sanırım,bulamadım. Az yazar öz yazardı özledik valla.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
    Selam,
    Benim de bildiğim kadarıyla yeni forumda yok, ama zaten uzun süre borsadan uzak kalabildiğini, bazı yıllar hiç ilgilenmediğini yazıyordu o dönem. Çoğu küçük yatırımcı 1-2 bin tl lik hisse yatırımı için forumda sabahlıyor o da ayrı konu.
    Zaten yatırım mantığında Buffet tarzı yatırımı, felaket günlerinde-hemde full portföy ile- yaptığını paylaşıyordu. Asıl kazancın bu gibi zamanlarda, bahse büyük girmekle olacağı argümanı vardı. Yani bu mantığa göre endeksin bu seviyelerinde ve şirket F/K ortalamalarının bu seviyelerde olduğu (görece yüksek) uzak kalması da normal oluyor
    Özetle tüm paylaşımlarını dosyaladığım değerli, disiplinli ve profesyonel bir arkadaş idi.
    Forumda dolaştığını-yazdığını görmeye başlarsak, yazılarını okuyanlar sevdiği yatırım ortamının geldiğini anlarlar
    İnsan iki şeyi bilmelidir:
    1.Haddini. 2.Hesabını.

Sayfa 232/637 İlkİlk ... 132182222230231232233234242282332 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •