Alıntı Originally Posted by djoz Yazıyı Oku
Dibin görüldüğünü sanmıyorum..
Semtimde 3 yıl önce 100 bin dolar eden ev şu an 70 bin dolar, evet düşüş var..
Fakat yine bugün 70 bin dolara satılacak bir daireyi 2001 yılında 8 bin dolara almış biri var ailemde..

100 bin dolar.. 70 bin dolar.. 8 bin dolar..

Tamam kabul, doların global değeri de eskisi gibi değil pek..
Ama fark bu kadar çok olmamalı..
Aynı ayarda daireler 20-30 bin dolar falan olursa o zaman "işte dip görüldü" derim ben..

Ah keşke olsa da meyveleri toplasak..
Bencde istanbul için hala dip görülmüş değildir...Ama sektörde büyük bir çöküş ve iflasta olmaz...Çünkü iflas eden müttahit yada firmanın projelerini ucuza kapmak isteyen çok el var.....Eğer önemli fiyat düşüşleri olmassa 2-4 yıl süre zarfında TL bazında yatay seyretse bile enflasyon karşısında önemli miktarda reel değer kaytbeceğini düşünüyorum...Ben şahsen istanbulda reel bazda 2.ci bir yükseliş dalgasını 2020 nin başlarından sonra başlıyabileceğini düşünüyorum..... Geçen sene Tanıdık müttahitlere de yeni projelere girmeyin demiştim..

Ayrıca TR de her bölgenin ve şehrin inşaat sektöründe arz talep, alım satım durumu ve fiyat hareketleri birbirinden farklıdır...Istanbulda konut sektörü büyük bir krize girdiğini varsayalım...Bu durumun TR de genel bir konut krizine sebep oması oldukça zordur..

Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
Sn. Pert'ten alıntıdır......

Birazda siyasete malzeme hazırlamak amacıyla yapılmış bir hesap...Elbette Almanyanın hayat standartları TR den daha yuksek....Ama bu tabloda yapıldığı gibi seçilmiş belirli ürünlerle bir hayat standartı karşılaştırması yapmak çokta objektif değil.....
Mesela TR de giyim, kuşam, tekstil ürünleri, ev eşyaları, döşemeleri oldukça ucuz sayılır.....Kamu Sağlık hizmeti AB standartlarında....

Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
2014 ten beri emlak alanlar usd$ bazında ne kadar kar ettiler?
:-)
Bir örmek vereyim...2004 te Beylkdüzünde 60 Bin dolar olan bir daireyi 2017 yazında yaklaşık 150 bin dolara sattım....İstanbulun geneli böyleydi...

Primin dışında Birde konutların kira geliri hesabı var tabi..