dostum
haklisin bedelli sermaye artislarini gormemisim
kisura bakma ltf yanlis bilgi icin
sevgiler
İş Bankası, borsada işlem gören bir kısım bağlı ortaklıklarn hisselerinin piyasadan satın alınması konusunda Genel Müdürlüğü yetkilendirdi
Kamuoyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayınlanan açıklama aşağıda bulunuyor:
Bankamız Yönetim Kurulu tarafından alınan kararla, Borsa İstanbul'da işlem gören ortaklıklarımızdan T. Şişe ve Cam Fabrikaları A.Ş., Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş., Anadolu Hayat Emeklilik A.Ş., İş Finansal Kiralama A.Ş., İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ve İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'nin paylarının, ödenmiş sermayelerinin azami %3'ü ile sınırlı olmak kaydıyla, Alım Satım Amaçlı Finansal Varlıklar hesabında izlenmek üzere piyasadan satın alınması konusunda karar tarihinden itibaren 2018 yıl sonuna kadar Genel Müdürlük yetkili kılınmıştır.
Bu alım yetkisi herhangi bir taahhüt içermemekte olup hisselerin alınması konusunda Bankamız idari süreçleri gereği Genel Müdürlüğe yetki verilmektedir.
Şirket gayrimenkul değerlemelerinde neden gecikme olduğunu ve neden banka borcu ıle arsa alınma dedikoları hakkında bilgi istedim, aşağıda cevap.
Şurda 6 işgünü kaldı hala değerlemeler gelmedi, şirketin hisseyle ve hissedarlarla ilgisizliği ortada.
---------------------------------------
Portföydeki gayrimenkullerin yıl sonu değerlemelerine ilişkin ekspertiz firmaları tarafından yapılan çalışmalar planlandığı şekilde devam etmekte olup, gayrimenkullere ilişkin değerleme raporlarının yıl sonuna kadar kamuya açıklanması planlanmaktadır.
Şirketimizin öncelikli hedefi, devam eden yatırımlar ile mevcut arsalar üzerinde geliştirilmesi planlanan projelerini tamamlamak olduğundan, hali hazırda yeni bir arsa yatırımıyla ilgilenilmemektedir.
Saygılarımızla,
Yatırımcı İlişkileri Bölümü
İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.
ödenmiş sermayesi 913,750,000 x 0,3 =27,250,000 lira / 1,42 = 19,190,140 lot yapar.
bu da hisseyi 1,5x üstüne taşıması lazım en kötü ihtimalle.
Henüz iş bankası alımlarını göremedim, ama bugün yeniden değerleme muhtemelen yapılır, akabinde alım bekliyorum.
Yer İmleri