Artan

15.402,50 10 17:39
12,10 10 17:31
81,95 10 13:55
15,42 9.99 17:37
325,00 9.98 17:39
Artan Hisseler

Azalan

106,20 -10 17:39
14,60 -9.99 17:39
35,60 -9.96 17:39
257,75 -9.96 17:39
14,49 -9.94 17:38
Azalan Hisseler

İşlem

8.495.907.959,25 17:39
6.889.585.778,04 17:39
6.299.327.775,11 17:39
6.018.256.520,40 17:39
5.892.613.963,80 17:39
Tüm Hisseler

Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 1 - 8 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
  1.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu gün ben de bu haberi okudum,evet özellikle büyük şehirlerde arsa payları çok fahiş rakamlara ulaşabiliyor,ama lütfen sektörün içindeki bir üye varsa bizi aydınlatsın;bu inşaat maliyet rakamları bana hiç gerçekçi gelmiyor,geçen gün bir üye paylaşmıştı,Esenyurt da eski Sovyet toplu konutları gibi bir blokta yaklaşık 300-500 arası tavuk kümesi gibi daire,yahu bunların maliyeti ne olabilir? o yüzden bence bu daire fiyatları hala çok yüksek,bence nitelikli ve konum açısından değerli yerler hariç,Esenyurt gibi garabet yapılaşma olan yerlerde fiyatlar tl üzerinden bile daha çok düşecektir.(bulunduğum kurumda son iki yılımda yaklaşık 600 toplu konutun işletmeciliğini yapmıştım,o yüzden inşaat girdileri hakkında bir miktar bilgim var,o dönemde bile şahsi çabalarımızla aynı m2 ortalamalı bazı park-bahçe düzenlemelerini,2 yıl evvel mütahhite verilen ihalenin net yarısına mal etmiştik)Tabi bilmediğimiz ekstra girdiler olabilir,örneğin İYİ Parti başkanı dün: bir ilçe başkanına ait 1500 konut var demişti....
    ben sektörün içindeyim. inşaat maliyeti dediğiniz şey çok bilinmeyenli denklemdir. bahsedilen rakamlar doğrudur ama özellikle premium konut diyebileceğiniz modelde maliyet sınırı yoktur. o esenyurttaki konutlara kim izin veriyor neden veriyor kim alıyor bilmiyorum.

ben şükür ki hiç tr de çalışmadım çalışmak da istemem. ama bazı 1-2 milyon istenen evi gördüm malzeme kalitesi yerlerdeydi berbattı. bazılarında da adam hakkını vermiş dedirtti. bunu normal standart alıcının anlaması çok zor. daha da fenası o yeni konutları yapanların çoğu mühendis-mimar değil. kalfalarla uyduruk bir üniversiteden mezun 20 yaşında mühendisle inşaatlar yapılıyor. bu çok tehlikeli. kıçı başı ayrı oynayan kirli sakallı bağrı açık beyaz gömlekli güneş gözlüklü tipler müteahhitlik yapıyor. denetim yok gibi birşey.

buradaki maliyeti etkileyen en önemli nokta arsa payı. bu inşaatların bir kısmı imarsız arazilerin çok ucuza alınıp imar çıkartılmasıyla yapıldığı için çok çetrefilli.

kadıköyde %35-65 çalışan dürüst müteahhit mühendisler asıl güme gidenler, örnek vermek gerekirse.. kadıköydeki evlerin fiyatlarının yüksek olması normal, o adam başka türlü para kazanamaz.

millet sağdan soldan birşey duymuş öğrenmiş bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor 100 e mal ediyorlar 1 milyona satıyorlar diye. yok öyle birşey. duyduğum en cahilce laflar bunlar.

ha o bedavaya yakın imarsızı alıp imar çıkarttırıp köşeyi dönenlerin allah bin belasını versin. onlara yorum bile yapmak istemiyorum.

ama bir şekilde istanbulun düzelmesi, "dikey yapılaşma" ile yeşil alanları artırması, lazım şu noktada. artık olan olmuş ve canına okunan yerin zaten canına okunmuş. artık zaten yatay yapılaşma yapamazsın. yani son söz bu iş içinden çıkılmaz hale gelmiştir bana göre.

daha sayfalarca yazarım da vaktim yok.

2.  Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ben sektörün içindeyim. inşaat maliyeti dediğiniz şey çok bilinmeyenli denklemdir. bahsedilen rakamlar doğrudur ama özellikle premium konut diyebileceğiniz modelde maliyet sınırı yoktur. o esenyurttaki konutlara kim izin veriyor neden veriyor kim alıyor bilmiyorum.

ben şükür ki hiç tr de çalışmadım çalışmak da istemem. ama bazı 1-2 milyon istenen evi gördüm malzeme kalitesi yerlerdeydi berbattı. bazılarında da adam hakkını vermiş dedirtti. bunu normal standart alıcının anlaması çok zor. daha da fenası o yeni konutları yapanların çoğu mühendis-mimar değil. kalfalarla uyduruk bir üniversiteden mezun 20 yaşında mühendisle inşaatlar yapılıyor. bu çok tehlikeli. kıçı başı ayrı oynayan kirli sakallı bağrı açık beyaz gömlekli güneş gözlüklü tipler müteahhitlik yapıyor. denetim yok gibi birşey.

buradaki maliyeti etkileyen en önemli nokta arsa payı. bu inşaatların bir kısmı imarsız arazilerin çok ucuza alınıp imar çıkartılmasıyla yapıldığı için çok çetrefilli.

kadıköyde %35-65 çalışan dürüst müteahhit mühendisler asıl güme gidenler, örnek vermek gerekirse.. kadıköydeki evlerin fiyatlarının yüksek olması normal, o adam başka türlü para kazanamaz.

millet sağdan soldan birşey duymuş öğrenmiş bozuk plak gibi tekrarlayıp duruyor 100 e mal ediyorlar 1 milyona satıyorlar diye. yok öyle birşey. duyduğum en cahilce laflar bunlar.

ha o bedavaya yakın imarsızı alıp imar çıkarttırıp köşeyi dönenlerin allah bin belasını versin. onlara yorum bile yapmak istemiyorum.

ama bir şekilde istanbulun düzelmesi, "dikey yapılaşma" ile yeşil alanları artırması, lazım şu noktada. artık olan olmuş ve canına okunan yerin zaten canına okunmuş. artık zaten yatay yapılaşma yapamazsın. yani son söz bu iş içinden çıkılmaz hale gelmiştir bana göre.

daha sayfalarca yazarım da vaktim yok.
    Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık,dedikleriniz çok doğru bu işin sonu yok kalite ve görsellik açısından, ancak yapı marketlerde satılan en beter malzemeleri banyosunda kullanıp,ilanı süper lüks daire diye verenler,başlangıç fiyatlandırma açısından enflasyon ve tüketici güvensizliği yaratıyor diye düşünüyorum....

3.  Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Çok güzel bir yazı emeğinize sağlık,dedikleriniz çok doğru bu işin sonu yok kalite ve görsellik açısından, ancak yapı marketlerde satılan en beter malzemeleri banyosunda kullanıp,ilanı süper lüks daire diye verenler,başlangıç fiyatlandırma açısından enflasyon ve tüketici güvensizliği yaratıyor diye düşünüyorum....
    bence asıl balon istanbulda değil. istanbulun çeperleri hariç, bağdat caddesinde, ataşehirde, sarıyerde, ortaköyde fiyatlar sadece biraz düzelir.

yine bana göre çoğunuza tuhaf gelebilir ama istanbuldaki ev fiyatları şu anda çok çok yüksek falan değildir.

yukarıda imarsız alanların alah belasını versin demiştim. bunun daha doğrusu bu adamların mahkemede bedelini ödemeleridir yaptklarından dolayı. yani suç cezasız kalmamlı. beni ilgilendiren yönü kalite ve rüşvetle çevrilen dolaplar. kendimce 2 evim var başka ev almaya niyetim ya da param yok zaten paralar borsada

yoksa paranız varsa almayı düşündüğünüz yerdeki ev aklınıza yattıysa evi alın derim. zira ev yiyecek gibi temel ihtiyaçtır. dünyanın her yerinde de yatırımdır.

Alıntı Originally Posted by bitpire Yazıyı Oku
    ....

yine bana göre çoğunuza tuhaf gelebilir ama istanbuldaki ev fiyatları şu anda çok çok yüksek falan değildir.

...

evet size göre ama bunu söylerken de bir kriteriniz olmalı. mandrake kriterlerini mi uyguluyorsunuz ? eğer forumda yeniyseniz "mandrake kriterlerini" ben veya diğer arkadaşlar açıklayabilir..
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

5.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    evet size göre ama bunu söylerken de bir kriteriniz olmalı. mandrake kriterlerini mi uyguluyorsunuz ? eğer forumda yeniyseniz "mandrake kriterlerini" ben veya diğer arkadaşlar açıklayabilir..
    yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.

istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.

herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.

ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.

abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.

birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.

yoo ben bu forumda çok eskiyim, mandrakeyi de biliyorum. bir çok ülkede ev fiyatları anormal yüksek. türkiyede hala 100-150 bin dolara gayet yeterli ev alınabilyor.

istanbul metropolitan nüfusu çok yüksek, kayıtdışı para çok. ordaki burdaki toplamdaki yüzdesi oldukça düşük 2-3-5 milyon liralık evlere bakıp durursan algılar eğilir. hele bazı evler var zaten m2 sini 2-3000 usdden (inşaat maliyeti) dünyanın hiçbir yerinde maledemezsin.

herkes en iyi yerde ben oturayım en lüksünde oturayım, havuz fitness, otopark, koşu parkuru tenis kortu olsun hem de fiyatlar düşecek en ucuzu olsun diyor içinden herhalde. milletin bir kısmı canavar gibi şu fiyata gelsin de alayım psikolojisinde oldukça fiyatlar kolay kolay düşmez. sadece düzeltme olur.

ha çok büyük olaylar olur usd 10 lira olur altyapılar çöker günde 3 saat elektrik verilir, ülkede imalat durma noktasına gelir karışıklıklar çıkar vs ona birşey demem. şu anda kadıköyden kartala kadar bölgede gayet uygun evler var.200bin usdye kadar.

abd ile karşılaştırmak manasız orada arsa ucuz, abdde avrupada bizdeki gibi iç göç yok, nüfus dağılım oranları akılcı sınırlarda. yoğun nüfus hareketleri yok, sanayi dağılımı düzgün vs vs vs.

birde şu eski çok güzeldi romanslarını anlamıyorum. ben 20 yıl oldu istanbula ilk geleli belli yerleri zaten çok çirkindi, hala da belli bir iki yeri güzel gerisi leş gibi insanın içi kalkıyor.. fikirtepe vs zaten berbat gecekondu mahallesidi vs vs. ha yeşil katliamı olmadı mı oldu. orman morman bırakmadı bu adamlar ona birşey demem ama birçok yeri çok çirkindi hala öyle.
    24 m2 daire alın bence.

çok değil 4 ay yaşayın orda. sonra istanbulda hayat nasıl fikirlerimi konuşalım

7.  Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    24 m2 daire alın bence.

çok değil 4 ay yaşayın orda. sonra istanbulda hayat nasıl fikirlerimi konuşalım
    niye 24 m2 daire alayım? illa özenti gibi havuzlu olsun tenis kortu olsun zart zurt dertlerim yok ki. ben diyorum ki kadıköy kartal arasında bakırköyde sarıyerde vs vs istanbulun nefes alınabilen düzgün insanların oturduğu yerlerde uygun fiyatlı evler hala bol miktarda mevcut. ben trde çok durmuyorum. benim derdim de değil.

eğer çok şikayetçiyseniz başka şehirlere taşının. sihirli değnek dokunup istanbulu değiştirmeyecek. gürültüsüne de tozuna da kırosuna da trafiğine de alışın. yoksa hayatınızın sonuna kadar sızlanmak zorunda kalacaksınız ben uyarayım yoksa hiç derdim değil.

....
    geçmişe göre kötüleşme olduğu bir gerçek yeşil alan ve trafik, ve yoğunlaşma açılarından..
    istanbul da yaşıyorsanız merkezi bölgelerde ciddi bir geriye gidiş olduğu yadsınamaz gerçek.
    park ve yeşil alan eskisine nazaran ciddi azaldı.,
    adamlar (akp zihniyeti) deprem toplanma alanlarını bile imara açtı.

normalleştimememiz gerekir olanları.

diğer yandan ucuz olup olmadığı mevzusu: dediğim gibi dolarla karşılaştırıyorsun. anlaşılabilir bir şey..ama doların ana vatanındaki yerlere göre imkanlar oldukça kısıtlı. yine altyapı, yeşil alan filan gibi konulara geliyoruz. kaldı ki abd den ortalamada 5 kat daha fakir bu ülkenin insanları.

zaten sizin dediğiniz gibi olsaydı peynir ekmek gibi evlerin satılması gerekirdi. öyle bir şey olmadığını hepimiz görüyoruz.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •