Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 771/1014 İlkİlk ... 271671721761769770771772773781821871 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,161 - 6,168 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu ekonominin radikal degisime ihtiyaci var.

Nufus artiyor, uretim azaliyor, yurt disindan saman getirerek, kirmizi et ithal ederek, bu topragin insanini uretimden alir, Istanbul'a goc ettirirsiniz.

En azindan bir muhasebe yapmak lazim, ben Mazottan, yem'den ne vergi aliyorum, su kadar.

Peki bu kucuk uretici yurttas, su parasi olarak ne oduyor, bu kadar.

Bu para eger ignore edilebilirse, hic yoksa bu su parasini almamak lazim.

Adam sondaj vurup, kuyu kuruyor, devlet olarak gelip saati takiyorsun.

Eger bunu yapmazsam, ureticinin mucadele gucu ne kadar artar, bunun hesabini yapmak lazim.

Konu, konya ovasini sulayan 4 tane buyuk uretici degil, sayilari 1.5 Milyon civarinda oldugu tahmin edilen, kucuk aile isletmeleri.

Dunya'da cok yaygin bir uygulama vardir, Yapay Mera.

Bizde hemen herkes Mera yok Abi diyor, hayvani nereye yayalim, eger Yapay Mera uretimini cazip hale getirirseniz, uretim cok farkeder.

Eger sut'unu 90 kurusa alir, hazir yemin kilosunu 1.5 TL.ye satarsaniz, ortada uretici filan kalmaz.

Cok ilginctir, bu konular dovize, enerjiye bagli degil, sadece calisacaksiniz, hikayeden mazeret uretmeye ihtiyac yok.

Hele kirmizi et ithalati filan gibi palyatif cozumlerle milletle dalga gecmeye hic gerek yok.
    Kısaca pasta 5 yıl önceki pasta.
    ama şimdi o pastayı daha çok kişi paylaşıyor.
    O pastayı buyutmemiz lazım.

2.  Alıntı Originally Posted by Byccx Yazıyı Oku
    Kısaca pasta 5 yıl önceki pasta.
    ama şimdi o pastayı daha çok kişi paylaşıyor.
    O pastayı buyutmemiz lazım.
    Aynen oyle.

Yangini bir ucundan sondurmeye calismak lazim.

Bu koyden kent'e gocu durdurmak lazim.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Aynen oyle.

Yangini bir ucundan sondurmeye calismak lazim.

Bu koyden kent'e gocu durdurmak lazim.
    bunun içinde daha kapsayıcı bir sosyal altyapı gerekiyor. köyde yaşayan daha çok olanaklara ulaşabilmeli. bir sinemaya gidebilmeli, çok uzakta olmayan bir yerde konser izleyebilmeli, kahve kültürü yerine starbucks tarzı kadın ve erkeğin beraber girebildiği yerler olmalı.. elbette bunu yaparken tutucu yapınının kırılarak daha liberal bir iklime de ulaşmak gerekiyor.

aksi takdirde gençler taşrada tutulamaz, yapılan uğraşlar sürdürülebilir olmaz. öyle bir sistem olmalı ki şehirdeki adam bile, "yawww bu yeni köy-kasaba yapısında hayat gayet rahat, yılda 6-7 ay çalışıyorum, temiz hava, masraflar az, kendime vakit ayırabiliyorum, kitap okuyorum, zeytin topluyorum, ceviz topluyorum, domates ekiyorum ama gayet tatminkar bir para kazanıyorum vb.." diyebilmeli. yani sosyal statünün yükselmesi ve bilinç gerekiyor.

bunlar olduğunda köyde, çiftlikte çalışmanın fabrikada çalışmaktan farkı kalmaz. adam bilecek ki her türlü imkana sahip ama daha az stress altında ve doğadan kopmadan üretken biçimde katkı sağlayabilecek.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

yukarıdan devam:

şu anda dünyada konuşulan şeylerden birisi işşizliğin kaçınılmaz biçimde artma olasılığı otomasyon ve yeni teknolojiler neticesinde. buna bağlı olarak çalışamayacak herkese maaş bağlanması filan konuşuluyor.

toplumun önemli bir kısmını daha doğal yerleşim yerlerine aktarmak ve sürdürülebilir tarımcılık ve işler ile meşguliyet sağlamak kaçınılmaz olabilir yakın gelecekte. bu ayrıca herkese maaş bağlamanın maliyetini de azaltacaktır.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Şişli-İstanbul
    Gönderi
    1,689
     Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bu aşağıdaki görüntüye izin veren bir zihniyet ve halk olduğu sürece inşaatçılar yolunu bulur. burası kartal. buradan ev alsan ne olacak. kümes topluluğu resmen. temennim bu görüntüye yeni nesillerin prim vermemesi. umarım gerçekleşir bu.

Tüyler ürpertici bir görüntü. Burası adalar'ın 5 km kadar uzağında bir ilçe. O evlerin hepsinin harika ada manzaraları var. Adalar'ın 10 km ötesinde ise büyük marmara depremlerini yaratan fay hattı bulunuyor. İnsalla ayakta kalacak kalitede yapılmıştır bu binalar.

SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

6. Köyden kente göç bilinçli bir devlet politikası ile uygulanmıştır sayın forumdaşlar. Daha önceki yıllar da toprak reformu uygulama çalışmaları sürekli akamete uğramıştır. Özellikle doğu bölgelerindeki toprak ağalığı ,aşiret sistemi kırılamamıştır. 2000'li yılların başından itibaren köyden kente göç özendirilmiş ,köyler boşaltılmış ve bu tedbir sonucu toprak ağalığı kırılmıştır. Ancak bu uygulamanın beklenen ve dikkate alınmayan sonucu olarak tarımsal üretim sekteye uğramıştır.
    Y.T.D.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    bunun içinde daha kapsayıcı bir sosyal altyapı gerekiyor. köyde yaşayan daha çok olanaklara ulaşabilmeli. bir sinemaya gidebilmeli, çok uzakta olmayan bir yerde konser izleyebilmeli, kahve kültürü yerine starbucks tarzı kadın ve erkeğin beraber girebildiği yerler olmalı.. elbette bunu yaparken tutucu yapınının kırılarak daha liberal bir iklime de ulaşmak gerekiyor.

aksi takdirde gençler taşrada tutulamaz, yapılan uğraşlar sürdürülebilir olmaz. öyle bir sistem olmalı ki şehirdeki adam bile, "yawww bu yeni köy-kasaba yapısında hayat gayet rahat, yılda 6-7 ay çalışıyorum, temiz hava, masraflar az, kendime vakit ayırabiliyorum, kitap okuyorum, zeytin topluyorum, ceviz topluyorum, domates ekiyorum ama gayet tatminkar bir para kazanıyorum vb.." diyebilmeli. yani sosyal statünün yükselmesi ve bilinç gerekiyor.

bunlar olduğunda köyde, çiftlikte çalışmanın fabrikada çalışmaktan farkı kalmaz. adam bilecek ki her türlü imkana sahip ama daha az stress altında ve doğadan kopmadan üretken biçimde katkı sağlayabilecek.
    Bu dedikleriniz son 200 yildir basarilamadi.

Bu yasam tarzinin tam karsiti bir beyin yikama egitimi var, surduruluyor.

Bizim dedigimiz, acil radikal planlar.

Tarimda insan ileri donuk bir plan yapabilmeli.

Doga o muhtesem gucunu koymus ortaya, bir dana adam gibi beslendiginde, gunde 1.4 Kg kirmizi et koyuyor ustune.

4 aylik bir dana, 120 gunde 168 Kg kirmizi et uretiyor.

Eger yem, mazot, vergi vs gibi akillara zarar paralar almasaniz, bu 168 kilo cok ciddi bir motivasyondur.

Degil koyden gocu durdurmak, geri donusleri bile hizlandirir.

Bu motivasyonun cok gec olmadan harekete gecirilmesi basarilmali.

Yukarda yazdik, 10 tane dana bakan ailenin bir ferdinin bag-kur'u odense, mazot ve yem fiyatlarina mudahale edilse, surekli oy almak icin verilen tesviklere gerek kalmaz, ya da o para, bu islerde cok etkin kullanilabilir.

Bu konu, sonuclari itibariyle ulke gundeminin en onemli konusudur.

Ve henuz cok genc kalinmis da degildir.

8.  Alıntı Originally Posted by mustiktu Yazıyı Oku
    Hısım arkadaşım aslında ortak konularda biriz benim demek istediğim bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir devletin burda aldığı vergi doğrudur bana göre kabul etmeyebilirsin düşüncemi...hatta daha kontrollü olması daha da düzenlemesi lazım yer altı sularımız azalıyor bu iddia değil her buharlaşan su yağmur olarak geri gelmez gelmeyebilir de tarım konusunda da sıkıntı yer altı suyu ile tarım yapmaksa zaten bu sürdürülebilir değil Derinkuyu yıllarca patates uretmedi adam gidiyor bozkır da pancar yetiştiriyor suyla bu konu uzun bir konu mazot konusunda haklısın vergi alinmasin ve digerleride olabilir vs,,

GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    gene sert yazıcam tartışma çıkacak ama tutamıyorum kendimi şimdiden özür dilerim herkesten. Bu arada bu cevap sadece mustiktu'ya değil benzer cevap veren herkeze.

Bu "devlet" denen kavramı herşeye vakıf, kontrol edebilen, adil/dürüst, ulu manitu şeklinde gören fantazi dünyasını anlayamıyorum. Heleki Türkiye gibi muz cumhuriyetinde yaşarken dahada komik oluyor. Sanki burası isviçreymiş gibi yapılan yorumlar...

Velevki hepsi vergilendirildi kuyu sularının, Ankara'da Melih Gökçek'in yaptığı gibi, sayaç takıldı hepsine(yakalayabildiklerine/istediklerine). Allah aşkına Aski'den gelen memurunun cebine 100-200 lira koyup istediğini yapamayacak mı sanıyorsunuz insanlar? Türkiye'de düzen nasıl çalışıyor bilmiyormusunuz? Ayağınız yere bassın lütfen rica ediyorum. Daha fazla devlet müdahalesi demek daha fazla yolsuzluk demektir. Senin kuyuna sayaç takarlar yandaşınkine takmazlar. Hatta yandaş kuyu suyunu şişeleyip satmaya başlar Ona kanun hukuk işlemez sana işletirler. Onun bi gecede sgk borcunu silerler senin borcun var diye başka yerden alacağına el koyarlar.

Halbuki hiç karışmasa ulu manitu? Hıyarın teki kullandığı kaynağı azaltsa kendisi zarar görecek belki bi senelik ürünü heba olacak, akıllanıp ihtiyacı kadar kullanmaya başlayacak. Şebeke suyu değilki bu sonsuza kadar aksın başkasının hakkı yensin. Kaynaklar tazelenince de ihtiyacı kadar harcar.

Devlet hiç karışmasın dediğim hukuk olmasın demek değil tabiki. Hukuk herşeyden üstün olarak varolmalı serbest piyasada. Tabi bizde daha orası sakat işin...

Sayfa 771/1014 İlkİlk ... 271671721761769770771772773781821871 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •