Sayfa 702/1001 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,609 - 5,616 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1.  Alıntı Originally Posted by BORA YAŞAR Yazıyı Oku
    Sn abartin...

Sanki abarttın...

Gene...
    Bekliyelim gorelim efendim...Yanilsakta haklida ciksak Bu topike arasira ugrayacam..

Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku
    Çok haklısınız sn abartin.

Emekli maaşının küsüratı ile bankamatikten dolar alanlar bile dolarım var diye bu topiği argo kelimeli cümlelerle doldurup, teknikten, temelden ve iktisadi bakış açısından uzak yazılarla doldurup duruyor..

Yazınızın katılmadığım kısımları olsa da, öngörülerinizi sade bir dille ortaya koyma cesaretinizi de takdir ediyorum.

Syg, svg.
    %14-15 vadeli Faizlere ragmen isleri gucleri ulkelerini kotuleyen ve kucumseyen bu felaket tellalari yuzunden halk kendi ulkesinde birikimlerini yabanci ulkelerin kagit paralarina yatiriyor. Ben bu bakis acisi ve yatirim anlayisina katilmiyorum.

Sizede saygi ve sevgiler..

2.  Alıntı Originally Posted by abartin Yazıyı Oku
    2018 yilina girdik. Gecen yil bu zamanlarda dolar 3.950 gecebilir ama uzerinde kalici olmasi imkansiz degil ama cok zor diyorduk. O zamanlar Turkiye icin felaket senaryolari cok ittibar ve ragbet goruyordu.... Ekonomik cokus, ic savas, sosyal patlama vs gibi senaryolar havada ucusuyordu...iyimser yada mantikli dusunen yandas sayilip hedef oluyordu..

Pek cok vatandas ulke yilinca kacmak icin gidip Miami, Barcelona Atina gibi sehirlerde ev aldi. Milyarlarca dolar yurt disina goctu....Neyse

2018 Beklentim..,,
    Doviz: Asagi
    Altin/TL: Asagi
    XAUSD: Asagi yada yatay..
    Faiz: Asagi
    Enflasyon: Asagi

Buyume: Yukari
    Borsa: Yukari
    Konut(istanbul): yatay yada hafif asagi..

Dunyanin genel ekonomik durumu ile ilgili cok iyimser degilim...Pek cok uzamanin bu sene bekledikleri kriz 2019 de muhtemelen kapimizi calacaktir...

Krizde en cok etkilenecek ulkelerin basinda ABD olacak. Yaninda bazi AB uyeleri vede Cin....Turkiye olarak bizde bu krizden olumsuz etkilenecegiz...Ama 2008 deki gibi en az hasarla atlatan ulkelerden biri olacagiz.
    Cunku Turkiye bir kriz gazisidir..Gecmis krizlerden epey ders cikarmistir...

Ongoremiyecegimiz cok kotu siyasi ve konjokturel hadiseler yasamazsak Turkiye 2020-2030 yillari arasinda ekonomide ve teknolojide iyi bir sicrama yapacagini tahmin ediyorum.

Yatirim Tavsiyesi Degildir.
    Bu iyimserliğinizi neye borçlusunuz? açıklarsanız biz de faydalanalım?

3. Bu arada 2018 dede değişen bir şey yok,sırf birilerine laf sokmuş olmak için topik e gelenler var...

4. cingıl bells cingıl bells party kafası,1 ayda tüm algıları terse döndürmeyi başardı.1-2 hafta da işkembecide takılırsak ondan sonrası after party nasıl olacak göreceğiz.

5.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    cingıl bells cingıl bells party kafası,1 ayda tüm algıları terse döndürmeyi başardı.1-2 hafta da işkembecide takılırsak ondan sonrası after party nasıl olacak göreceğiz.
    ....

6. Kendi cebindeki paranın değerini bile sırf yandaşlık uğruna görmezden gelmek kadar körelmişse göz , yapacak bir şey yok. Neymiş ülkede ki %14 - 15 faize bile kanaat etmeyenler varmış. Şakamısınız siz ? Nominal 14 büyük bir sayı ise enflasyon denen 13 küçükmüdür. Yani dişimden tırnağımdan artırdığım 100 TL. bir yıl sonra 97 tl. ye düşüyor ve benim mutlu olmamı istiyorsunuz.
    Bu güzel kafanızla yöneticilerinize ; '' Eyy oy verdiğim kardeş, zaten sefil olan milletin vergisiyle, bize düşmanlık eden alaman arabaları alıyorsunuz. Neden lüks odalar, lüks uçaklar ... Biz bu vergileri sizlere ülkeyi kalkındırın diye veriyoruz. Üstelik aldığınız maaşlar uçukken milletin cebine elinizi neden uzatıyorsunuz. Kendi maaşlarınızla istediğinizi yapabilirsiniz, karışmayız. Bir öğretmen okula gitmek için sizi örnek alarak makam arabası isterse, bir vergi memuru lüks makam odası isterse ne yaparız '' diye sorunuz.
    Buraya gelerek , öz be öz alınterim olan paramı nerede değerlendireceğime karışamazsın. Biz kimseden karşılıksız faiz veya nema istemiyoruz. Paramızın değerini korumaya çalışarak aslında sizlerden daha çok vatana da hizmet ediyoruz. TCMB da döviz rezervi düştüğü zaman DTH lar imdadına yetişiyor. Bankada mevduat yapmasak, yatırımcıya kredi bulunmaz.

Adam 3.50 iken gelip bu sene 2.9 olucak der. Sonra işi çevirir şuraları geçmeyecek demiştim diye kendini HAKLI çıkarır ve golü atar. Yav yarın ne olacağını bilmiyorsunuz kaldı ki 2030

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Alıntı Originally Posted by riko66 Yazıyı Oku
    cari açık ve tasarruf eksiği son raddede olan bir ülke için durumun sürdürlebilirliği kuşkulu...
    Bunlardan bir şey olmaz..

Görüyorum ki sıcak para, sıcacık tutan para güzeeeel güzel konuşturmuş bazılarını..

Bilgi olmadan fikir sahibi olmak çok kolay memleketimizde..

Hele ki yakın tarihimiz böyle örneklerle doluyken..

Alıntı Originally Posted by watcher46 Yazıyı Oku
    Bu arada 2018 dede değişen bir şey yok, sırf birilerine laf sokmuş olmak için topik e gelenler var...
    Aylar yıllar geçsede değişen bir şey yok..

Neyse ki kan davaları biraz daha uzun sürüyor..şükredelim..

Sayfa 702/1001 İlkİlk ... 202602652692700701702703704712752802 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •