Sayfa 704/1001 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon
Arama sonucu : 8005 madde; 5,625 - 5,632 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
     Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Bendende selamlar dostum..esasen demek istediğim doların neden düştüğünü yada neden yükseldiğini bugünlerde iyi bilmek lazım..

Ehhhh..sonuçta riskten kaçışta milyonlarca ton zarar etmeye gerek var mı?

Peki zarar etmemek için ne yapmak lazım; doları güçsüz tutmak lazım..Mesela içerideki 130 milyar dolar civarında bir sıcak paradan vurgun yememek lazım değil mi?..

Bugün Euro Bölgesi'nde imalat PMI, Aralık ayında rekor hızda yükseldi..Euro/Dolar son yılların en büyük artışını yaptı..peki AB borsaları bu rekoru neden kutlamadı, hepsi kırmızıydı?..
    dostum doların yükselmesi yabancının işine şu an için gelmiyor....adam maldan çıkmak istiyorsa önce bisti yükseltip sonra doları düşürmeliki çıkarken ucuz dolar alsın..bir sabah kaltığımızda doların 4 ü geçtiğini ve ralliye başladıüını görebiliriz...ama önce bistte millete mal yıkmalı....sürü psikolojisi çalışıyor şu an......ne olacaksa olsun bu kadar dış borçta bu dolar 4 altında bence çok kalmaz..mümkün değil.
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Adana
    Gönderi
    11,123
    Bu kadar devasa sorunlar varken doalrın buralarda gezmesi sadece yabancının istediğini tam olarak henüz alamdığını gösterir...dolarda bence son durak 3,68 ler... sonrasını hep beraber görecez...mesele bu durumu ne tetikleyecek? merakım bu..
    Burdaki tüm yorumlarım yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by human01 Yazıyı Oku
    Bu kadar devasa sorunlar varken doalrın buralarda gezmesi sadece yabancının istediğini tam olarak henüz alamdığını gösterir...dolarda bence son durak 3,68 ler... sonrasını hep beraber görecez...mesele bu durumu ne tetikleyecek? merakım bu..
    Olayı biraz global düşünmek gerekir kanımca..

Bu kadar dış açık olmasaydı yada 2000'li yılların ortalarında olsaydık, dolar çoktan 2.5'ları boylamıştı..

Neyse onlar getiriyor biz yiyoruz şimdilik..daha ne kadar yiyebileceğiz bende merak içindeyim..

4. Dolar 27 ocak 2017'deki 3.88'lik zirveden sonra yaptığı düşüşe çok benzer bir düşüş yapıyor.
    Kendi adıma bu düşüş iyi oldu, hevesle izliyorum ve çıkış boyunca sattığım dolarları tekrar yerine koyuyorum.
    Yalnız bizde doların ayarı yoktur MB sağolsun vur deyince öldürür: önlemler için taa 3.90'ları geçmesi beklendi, şimdi de düştükçe düşer ihracatçı şu bu ağlaşmaya başlayınca ancak müdahale gelir.
    Ee biz de bu dalgalardan faydalanalım o zaman..
    3.70 altı görülmez diye planımı yaptım ama belli olmaz bu ülkede bu işler, bakalım ne olacak..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Olayı biraz global düşünmek gerekir kanımca..

Bu kadar dış açık olmasaydı yada 2000'li yılların ortalarında olsaydık, dolar çoktan 2.5'ları boylamıştı..

Neyse onlar getiriyor biz yiyoruz şimdilik..daha ne kadar yiyebileceğiz bende merak içindeyim..
    Yaw yoksa onlara da bedavanmı geldi bu paralar........

bu basliga bakarak dolar hakkinda bi bilgi alamazsiniz bunu diyeyim ilk once cunku baslikta yazanlarin bir cogunun ne piyasadan haberi var ne de trendden..
    bos goy goy ve bi kac kisinin egosunu tatmin ettigi ve fakat bir turlu tahminlerin gerceklesmedigi fason haberlerin cokca ve kisisel fikirlerin bolca dagitilip servis edildigi bir topik..
    burada yazilanlara bakip kesinlikle yatirim yapmayin, bilgi birikim falan hak getire..
    basligin mudavimlerinden bi laleye 3.75 den alirim 50bin dolarini dedigimde(3.92 idi) ; kayserili seklinde latife yapmisti..
    simdi gelelim senaryomuza;
    bistte ruzgar tum gucu ile esiyor mal yikmak ve maldan cikmak icin ve bir sure daha devam edecek..3.7550 dip gibi gorunuyor su an icin , altinda fibo 50 destegi var degerse bi ihtimal orasi, onun alti yok..
    gunduz attigim grafik cercevesinde mart/nisan ortasi gibi (belki daha erken) 4.40 civarina gidecek buyuk ihtimal..
    bu basliga da yazmayacaktim lakin yonetici guneyliye 4.90 olunca bi mesaj hakkim olsun diye yazdim..
    siz siz olun buradakilerin lafina bakip is yapmayin..kisisel blog olmus burasi..
    ytd

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Gurbet
    Gönderi
    9,075
    Blog Entries
    3
     Alıntı Originally Posted by savasC Yazıyı Oku
    kisisel blog olmus burasi..
    Çok değil.. Bir iki kişinin blog'u gibi olmuş bu topik.

Konu harici yazmayın deyip de kendisi her telden copi-peyst yapan.

Dolar 7 olacak 8 olacak deyip okuyanlarla dalga geçen.

Ve.. sırf dolar taşıdıkları için onlara mürit olmaya çalışanlar..

Bir ay önce 3.75xx hedefte dediğim gün.. Ayı tuzağı.. 3.80'i görsün ayların önüne yatarım demişti birisi.. (Sanırım duygularıyla hareket etmişti.)

Ben 3.75xx'i sallamadım.. copi-peyst de yapmadım..

Üzerinde çalışıp da yazmıştım..

Ama çalışmalar sonucu, emek harcanarak bir şeyler ortaya çıkartılması bazılarını pek ilgilendirmiyor.. Onlar kendi pozisyonlarının, siyasi bakışlarının ve dahi egolarının (duygularının) tutsağı olduğu için, o yönde tavır sergiliyorlar.

Naçizane.. Bir kez daha tavsiyem.. Para piyasalarında duygusuz yatırımcı olun..

Duygusuzluk ve Zamanlama herşeydir..

8.  Alıntı Originally Posted by DeliKAN Yazıyı Oku

Naçizane.. Bir kez daha tavsiyem.. Para piyasalarında duygusuz yatırımcı olun..

Duygusuzluk ve Zamanlama herşeydir..
    °°°°°allahh..!, allahhh..!.. birde bu soylem var.. "duygusuz yatirimci olun." taş attik kolumuzmu yoruldu. ben 9 sene boşamı kürek cektim.. maliyet =1 gram 0.995 ayar sari teneke 115 try..
    ne zamani, nicin zaman.?

Sayfa 704/1001 İlkİlk ... 204604654694702703704705706714754804 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •