Sayfa 117/367 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon
Arama sonucu : 2933 madde; 929 - 936 arası.

Konu: Tarihte bugün ve viop

1.  Alıntı Originally Posted by şef Yazıyı Oku
    demek ki insan nasıl görmek istiyorsa öyle görüyormuş. burası hesap bilmezler forumu değil ki. kaldı ki, günümüzde internetten her türlü istatistik önümüzde. 10 ar yıllık dönemler halinde bakıldığında , milli gelirdeki en büyük artış, 1970-1980 yılları arasında. hani beğenmediğimiz Ecevit-Demirel döneminde.
    Katılıyorum, Ilkokulda biz birinci dünya savaşı'nda mağlup olmadık, almanlar yenildi bu yüzden mağlup sayıldık derlerdi. Tespit buna buna benzer olmuş.

19. yüzyıl ikinci yarısında Ingiltere'de okuma yazma erkeklerde %60 kadınlarda %40'larda olduğu söyleniyor. Bizde kaç, %2. Hal böyle olunca en iyi 100 universite içine kaç üniversite sokabiliyoruz?

Ingiltere sanayi devrimine başlamış, sonra Fransa Almanya yayılmış, yazarın bahsi geçen dönemde ülkede fabrika denebilecek kurum bir elin parmaklarını geçemiyor.

Sene 1666 büyük İngiltere yangını çıkmış, sonrasında şehir planlaması başlamış, bütün büyük şehirler planlanmış ve Moskova'dan Paris'e, Berlin'e yayılmış. Istanbul'da insanlar evlerine varmaya yatsı oluyor.

Listeyi uzatır da uzatırız.

Tabi bir tespit yaparken biraz da mantık ve tutarlılık lazım. Ulkenin ekonomi büyüklüğü sıralaması değişmemiş ama milli geliri 3-4 katına çıkmış. Bu nasıl olabilir? Birkaç defa kağıt üzerinde hesaplama mantığı değiştirildi. Yani aslında biz yanlış hesaplıyormuşuz, şunları da ekleyelim avrupa birliği gibi denildi bir sabah bakıldı ki milli gelir birden artıvermiş. Ya da 1920'lerden 1940'lara kada dolar TL'ye karşı değer bile kaybetmiş ama son 50 senede neredeyse her yıl devalüasyon olmuş. Üstelik bu devalüasyonlar sonucunda cari açık da kapanmamış hep devam etmiş. Hala ihracat şu kadar arttı diyoruz ama ithalat ne kadar arttı kimse söylemiyor.

Her neyse, biraz Tv'den ekonomi bilgisi, biraz da magazin tarihi edinirsen tamamdır, entellektüel oluyorsun sanırım.
    Bu yazı yatırım tavsiyesi olarak değerlendirilemez.
    “invest only if you would be comfortable owning a stock, even if you had no way of knowing its daily share price.” ― Benjamin Graham

2. Turkiya'da kisi basi milli gelir, satinalma olarak bakildiginda 27.000 dolardir...Turkiya buyumustur...
    @erefefik

3. Seytan gelir burnunuza ossuru demistim...Ertesi gun tartisilamaza geldiler...Amaç tartismak degil ki, filmi başa sarip, yeni bir hacivat-karagoz temsili ortaya koymak...

Madem oyle ben de sufizmi ve panteizmi tartismaya acarin, sizde akil va da bizde yok mu?

Cemaat cemaat deniliyor ya bu cemaat sufisttir...Demek ki cemaatleri tartismak abes bir istir. Bir cemaat gider bir baskasi gelir. Mevzunun ozu sufizm'dir

oyleyse sufizm tartisilmalidir.

Islam genisleyip, Hint sinirina dayaninca Budizmle karsilasti ve etkilendi. Sufistler ortaya ciktilar. Sufiler baslangicta Islam'in "sofi" degerlerini benimsemislerdi emme zaman icinde hizla degistiler. Neredeyse bir kita buyuklugunde olan Hindistan'in, Ingilizlerin eline gecmesi, Budizmin icinin bosaltilmasi ve Panteist bir anlayisla yeniden doldurulmasiyla Hinduizm ortaya cikti. Bu sayede Ingilizler bir kita buyuklugundeki Hindistan'i yuzyillarca somurduler.

Şinci karsimiza bir Ingiliz anahtari olan Panteizm cikmis bulunuyor. Bakacagimiz yer, Sufizm ile Panteizm arasindaki farklar ve benzerlikler olmalidir.

Alevilikle Panteizm arasindaki benzerliklere de bakmaliyiz.

Bakalim karsimiza neler cikacak.

)))))))))))))))))))

Hindu kuzu, senin aklin var da bizim yok mu?

))))))))))))))))))
    @erefefik

.

hacı kuzu olmuş hindu kuzu.

tanışıyor musunuz dediydik
    cevap alamadık mı ?

bu arada
    kuran tartışılmaktan korkmaz.

çünkü "akıllı insanlara geldiğini" söylüyor.
    ne dersiniz ?

saygılar

.
    Türkiye dürüst, kuralları belli, halkın tamamının tasarruflarını değerlendirmek istediği bir borsa ile kalkınır.
    "Temelle desteklenmeyen/betonlanmayan teknik kumdan kale gibidir". -0101 sözü-

5.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Yapilacak is cok basit emme yapmasi cok zor.

Akla, bilime ve liyakata dayali bir sistem insâ edeceksiniz, bunu toplumsal mutabakatla yapacaksiniz.

Hemsericilik, ahbab cavusluk, particilik, Alevicilik, Sunniciligi ortadan kaldiracaksiniz. Boyle seyleri konusmak bile ayip olacak. Alevilik yada Sunniligi ortadan kaldiracaksiniz demiyorum, yanlis anlasilmasin.

Devlet; hangi etnik koken, hangi inanc ya da inancsiz olursa olsun herkese esit mesafede duracak.

Boyle bir sistemde akilli, bilim ve teknolojiyi iyi kullanan, caliskan, yaratici insanlar one cikacaklardir. Devletin baska birsey yapmasina gerek yoktur, sadece bu insanlarin onunu acmasi yeterlidir.

Bu insanlar bu ulkeyi sirtlayip 50.000 dolara degil, 150.000 dolara da gotururler.

Turkiye'de yasayan insanlarin bunu kabul etmemesi icin hicbir sebep yoktur. Bu millet guzel bir millettir...
    Kimlikçilik değil yurttaşlık uzerinden bağlanalım diyorsun.

Bölgecilik hemşehricilik değil yurtseverlik üzerinden tanimlanalim diyorsun.

Yane!!

Ne diyorsun şimdi?

Ben söyliyim ne dediğini nuriş. Kemalist olalım diyorsun kısaca. Bu mesajında yazdığın herbir satır "kemalizme" gider. Daha doğrusu fransiz devrimine. 1789'un bizdeki tezahüruü nedir?

Bildin!!

Kemalizm!

6. Abi suan bir kabustan uyaniverdin...

Kuzu uryama girdi...Abbow nasil bir kabustu...

Korktum, gidiyon ben abi, bi deha gelmem...
    @erefefik

Hocam kuzuyu hiç cozumleyemedim yav
    Neyse altta bu topigi ilgilendiren haber
    Haberin 3 etkisi var
    1. İşin ciddiyeti. Tabi bu bi blof değilse ve karşıt taraf bunu görse (konuşma lan fazla açıkça çık delikanlı gibi de doguselim dese ki der der) insanlık anlicakki BM o durumda azot gibi açığa çıkıyor ve kukla kurum düzeyine inio.kimbilir belki zaten öyledir şarkısı bile var. Kim biliiiirrr kim biliiiirrr. Çünki bu blof u gören bu güce BM yi toplamadan gafil baskın yaparsan anca belki başarıya ulasirsin
    2. Aynı anda hem ölmeye hazır olun hem 2050 ye dek modern cin ordusu. İnandırıcı değil
    3. Bu gercekki dünya vatandaşlarının paracıklar vergiler silaha gidip gidip ordanda pas tutucak yani alt tabakaya yol istihdam metro sağlık He He var o da olucak kalırsa para tabi
    http://m.milliyet.com.tr/dunyanin-en...dunya-2586071/

8.  Alıntı Originally Posted by ayvagobeknuri Yazıyı Oku
    Zerrab davasinin hedefinin, Iran'da Devrim Muhafizlari oldugunu yazmistim.

Ortadoguda tehditin Iran'a dogru kaydigini, Turkiye'nin rahatladigini da eklemistim. Rahatlayan, ortadogu batakligiyla arasina duvar oren Turkiya'nin borsasi da iste boyle ulmali...Analezi koduk, 9500 puvani aldik emme sinci az geliyor be ya...

Sinci medyada yapilan Iran analezleri hikayedir. Hedef kesinlikle Iran degil, Devrim Muhafizlaridir. Reformist Iran Hukumeti, gosterileri bastirmiyor hatta fistikliyor. Ruhani dun, "Devrim Muhafizlari gorevlerini yapmiyorlar" dedi. Ruhani yuksek olasilikla, halkla Devrim Muhafizlarini karsi karsiya getirmek istiyor. Diger taraftan, unlu Devrim Mahafizlari komutanlarina suikast iddialari dolasiyor. Sayet Devrim Muhafizlarinin yetkilerini anlasma yoluyla kisabilirlerse, Iran'daki gosteriler bir gun icinde, bir daha cikmayacak sekilde bastiriliverir. Devrim Muhafizlarinin bunu kabul edecegini sanmam.

Devrim Muhafizlari ise oyunu cok onceden gorduler ve Iran'in kuzeyine yiginak yaptilar.

Bugun ise muhaliflerin, Iran Kurdistani'na ozerklik talepleri istedikleri haberleri var.

Ayvagobekli ise tetikte beklemektedir...

Neft longlayacam aybalam...Neft longlayacam...

Ahanda analezi kodun, golü catala asinca yine saymeyecekler...Biliyon ben...

Analez temam...
    02.01.2018'de yazmisin, analezi komusun...Bu daha baslangic...

Delianli onceden yazcek...Üyle internet altyapisinda sorun vardiydi, yana yatti camura batti yok.

Lem Peru'nun daglarinda, balta girmemis urmanlarinda mi fealiyet gostertiyon? Uralarda bile google balonlar ucurtup, internet baglantisi sagliyor.

Gol gecersiz abi, ofsayt...Ofsayt...
    @erefefik

Sayfa 117/367 İlkİlk ... 1767107115116117118119127167217 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •