Sayfa 272/637 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

1.  Alıntı Originally Posted by el turco Yazıyı Oku
    burda yazılanların hepsine ayrı ayrı katılıyorum.

tamam şimdi biraz abartmış olabilirler https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=BRK.A

ama bu hisse türkiyede olsa hiçbirşey yapmadan sadece bedelsiz dedikodusuyla 2 milyon dolar falan olur heralde.
    Kesinlikle öyle olurdu hatta Warren bedelsiz vermez dense de fısıltı gazetesi "Warren mahsus öyle diyormuş patlatıcakmış bi bedelsiz" diye de yayardı.

Yalnız işlem hacmine bakın sadece 308 lot.

2.  Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Yapmamış demek ki o kadar yükselmiş hisse fiyatı. :D

Zaten adamın şirketi bu yıl 50 mn dolar mı kazandı? Bi bakıyosun o paraya gitmiş 30 mn dolarına henüz küçük ama büyüme vaad eden bir sigorta şirketi, 20 mn dolarına da yine aynı şekilde küçük ama gelecek vaad eden 2.000 dekar alanda ananas ve kiwi üreten bir tarım işletmesi almış. (Örnekler uydurmadır)

Yani adam sürekli yeni yatırım arayışında. Memnun olmadığı şirketi satıp yerine başkasını alıyor falan filan.
    Peki şimdi, Buffet temettü vermediği için temettü her şey değildir dediysek; kendisi bedelsiz de vermediği için bedelsiz de aslında o kadar önemli değildir ve hissenin fiyatının yüksek ve hisse sayısının az olmasını olumlu bir şey olarak görebilir miyiz?
     Alıntı Originally Posted by Oralet_Osman Yazıyı Oku
    Ek yapayım. Warren dede, şirketinin 1 lot hissesinin bu kadar yükselmesiyle ilgili olarak bir faydadan daha bahseder ve der ki, " Benim şirketime al sat yapacak, şurdan aldım şurdan sattım diyecek ortaklar, ky ler gelmesin. Cidden ortak olacak ve bu ortaklığı şirketin finasalları bozulmadığı sürece sonsuza kadar sürdürecek yatırımcı gelsin"

O yüzden 1 lotuna 300.000 dolar verecek kişi sayısı da zaten sınırlıdır ve muhtemelen uzun süreli ortak olmuştur o firmaya.
    O zaman bu durum olumlu bir şeyse üstteki örnekteki Aselsan 850 lira olurdu kimse alamazdı ve 1 tane 350 TL'lik hissem olacağına 70 tane 5 liralık olsun örneği biraz boşa çıkmadı mı?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3.  Alıntı Originally Posted by Miriel Yazıyı Oku
    Peki şimdi, Buffet temettü vermediği için temettü her şey değildir dediysek; kendisi bedelsiz de vermediği için bedelsiz de aslında o kadar önemli değildir ve hissenin fiyatının yüksek ve hisse sayısının az olmasını olumlu bir şey olarak görebilir miyiz?
    O zaman bu durum olumlu bir şeyse üstteki örnekteki Aselsan 850 lira olurdu kimse alamazdı ve 1 tane 350 TL'lik hissem olacağına 70 tane 5 liralık olsun örneği biraz boşa çıkmadı mı?

[device_name] cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Çok güzel nokta.

Şimdi kimi der ki aslolan temettüdür gerisi fasa fisodur kimisi bedelsiz der kimisi hisse fiyatı artsın da temettü vermese de olur der. Herkesin bir fikri var değil mi?

Herkes bir yöntem öneriyor ama aslolan firmanın kar etmesidir. Kar edecek ki temettü dağıtabilsin ya da o karı nakit temetti olarak dağıtmayıp sermayeye ekleyebilsin (bedelsiz) ya da ne temettü ne bedelsiz versin ama yeni yatırımlara harcayıp Warren amca gibi şirketin değerini artırsın.

Bizim için önemli olan hisse fiyatıdır. Çünkü şirkete ortaklığın yüzde kaç olursa olsun bugünkü portföyün seneye bugün ne kadar artmış önemli olan budur. O zaman para kazandım ya da kaybettim diyebiliriz çünkü.

Anlatmak istediğim şirketin değeri kağıt üstünde başka piyasada başka olabiliyor. Bire bir aynı olsaydı zaten bilançolarına bakıp değerini belirlerdik ve borsalar da olmazdı. X şirketine piyasa, defter değerinin 7 katı fiyat biçerken Y şirketine ise 0,8 değer biçiyor. Yani defter değeri bile değil. Neden?

İçindeki mallarla ve demirbaşlarla 100 bin lira ederi olan bir şirkete neden 80 bin lira verir piyasa? Ya da tam tersi aynı bakkala neden 700 bin lira verir?

4. Warren'ın şirketi bedelsiz vermeme olayının suyunu çıkartmıştır. Adamın yatırımcılığı beğensek ve ortak olmak istesek 1 lot bile alamayız. Kaç kişi 301.000 dolar verebilir?

Ama çooook sağlam bir bedelsiz yapsa hisse fiyatı 3 dolara inse bence gayet güzel olur. Hasbelkader zamanında hisse 50 bin dolarken 2 lot alan kişinin paraya ihtiyacı olup 1 lotunu satsa daha da geri alamaz.

Bedelsiz de temettü de hisseye faydalıdır psikolojik olarak. Temettü herşeydir, bedelsiz herşeydir vs gibi keskin söylemlere şahsen ben katılmıyorum. Aslolan hisse fiyatının artmasıdır. Bu da ama düzenli kar ederek olur ama Kartal'daki arazimizi satmak için bedel değerlemesi yaptırıacaz gibi komik ve saçma bir haberle olur yasal olduğu sürece hepsi olumlu.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Istanbul/Montreal
    Gönderi
    36,666
     Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sistem, beyaz yaka veya kendi işini yapan, her ne kategoride olursanız olun, sizin talep ve ihtiyaçlarınıza cevap vermek için dizayn edilmiyor zaten. Önce bunu bir anlamamız lazım. Her ne kadar bu başlık maaşlı çalışanları hedeflesede, başka şekilde hayatını idame ettirmeye çalışanlarında durumu farklı değil. 30 sene önce ticaret yapan adamda gelişmelerden şikayetçi.

O yüzden diyoruz ya musluklar akarken, bidonları mümkün mertebe doldurun diye. Gençken katlanabileceğiniz şeylere yaş ilerleyince katlanamazsınız.

Bu işin öyle bir magic formülü filan yok. Eğer aileden para gelen, veya kanunsuz işlere bulaşan veya suyun başını bir şekilde tutan birisi değilseniz. Eğer milyonlarca, alın teri ile bir şeyler yapmaya çalışan ortalama kişiden birisi iseniz, sabırla biriktireceksiniz, lükse ve gereksiz harcamaya girmeyeceksiniz. Kendinize pasif gelir kaynağı yaratacaksınız. Borsa olur, BES olur, kira geliri olur, artık neyse, bir pasif gelir işte.

Öyle grafiklerde, tv’deki sözde uzmanlarda aramayın çözümü. Çözüm sizsiniz. Kendinizi disipline sokacaksınız.
    E ben yapamıyorum! Sen yapamıyorsan, bunu kimse senin için yapmayacak boşa bekleme!

Benim yaşım 50 ben ne yapayım, zamanım kalmadı emeklilik geldi çattı birikim yok, o yok bu yok, artık gelirde yok.

Sana geçmiş olsun arkadaş. Senin için yapacak bi şey yok. Git ganyan oyna piyango çek. Belki şansın daha yüksek olur.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Aci gercegi carpici bi sekilde ifade etmis Tugrul abim.
    Tesekkurler,
    Syg,
    Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Sistem, beyaz yaka veya kendi işini yapan, her ne kategoride olursanız olun, sizin talep ve ihtiyaçlarınıza cevap vermek için dizayn edilmiyor zaten. Önce bunu bir anlamamız lazım. Her ne kadar bu başlık maaşlı çalışanları hedeflesede, başka şekilde hayatını idame ettirmeye çalışanlarında durumu farklı değil. 30 sene önce ticaret yapan adamda gelişmelerden şikayetçi.

O yüzden diyoruz ya musluklar akarken, bidonları mümkün mertebe doldurun diye. Gençken katlanabileceğiniz şeylere yaş ilerleyince katlanamazsınız.

Bu işin öyle bir magic formülü filan yok. Eğer aileden para gelen, veya kanunsuz işlere bulaşan veya suyun başını bir şekilde tutan birisi değilseniz. Eğer milyonlarca, alın teri ile bir şeyler yapmaya çalışan ortalama kişiden birisi iseniz, sabırla biriktireceksiniz, lükse ve gereksiz harcamaya girmeyeceksiniz. Kendinize pasif gelir kaynağı yaratacaksınız. Borsa olur, BES olur, kira geliri olur, artık neyse, bir pasif gelir işte.

Öyle grafiklerde, tv’deki sözde uzmanlarda aramayın çözümü. Çözüm sizsiniz. Kendinizi disipline sokacaksınız.
    E ben yapamıyorum! Sen yapamıyorsan, bunu kimse senin için yapmayacak boşa bekleme!

Benim yaşım 50 ben ne yapayım, zamanım kalmadı emeklilik geldi çattı birikim yok, o yok bu yok, artık gelirde yok.

Sana geçmiş olsun arkadaş. Senin için yapacak bi şey yok. Git ganyan oyna piyango çek. Belki şansın daha yüksek olur.

Teşekkürler.

burada konuya vakıf olan bir sürü kişi var, ancak konuyu çok kısa özetlemem gerekirse;

bedelli, bedelsiz yapması/yapmaması ve temettü vermesi/vermemesi konusu hisse özelinde değerlendirilmelidir, faydalıdır/zararlıdır/etkisi yoktur diye genelleme sakıncalıdır.

sonuçta hesabınızdaki paranın toplamı artıyorsa, faydalı, azalıyorsa zararlı, değişmiyorsa etkisiz olmuştur.

buna örnek olarak en sevilmeyen/kötü şöhretli bedelli olayını verebilirim: öyle bedelliler yaşanmıştır ki (isim vermeyeyim birisini yakın tarihte çimentodan biliyorsunuz), bedelli parasıyla şirketin yatırım yapacağına/büyüyeceğine inanılarak, bedelliye katılanların hesaplarındaki para muazzam büyümüştür.

yani, kısaca yine tekrar ediyorum: bedelli, bedelsiz yapması/yapmaması, temettü vermesi/vermemesi hususunu firmaların hikayeleri/geleceğine güven çerçevesinde değerlendirmek, olası hayal kırıklıklarını önlemek için önemli bir hareket tarzı olacaktır.

8. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Ben Warren’ın şirketine küçük yatırımcı olarak ortak olmak istemezdim, şu an ki koşullarımla. Diyelim ki 3 lot hissem var 1990’larda 20000$’dan aldım. Hiç temettü almadım o zamandan bu zamana. Yaş geldi 45’den 70’e. Kağıt üstünde 1.000.000 dolarım var. Zenginim ama bana bakkaldan bir kilo peynir bile aldırmıyor. Hayatımın en güzel yıllarında benim standartlarıma hiç bir katkısı olmamış. Neye yarar o bir milyon.

Her kararın/durumun iyi veya kötü olması kişiden kişiye değişir. Kişi kendi durum analizini yaparak karar vermeli.

Sayfa 272/637 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •