Sayfa 162/931 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon
Arama sonucu : 7445 madde; 1,289 - 1,296 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by thejackalav. Yazıyı Oku
    4 Mayıs, 2018 1,37/1,42 mümkün.. Bol kazançlar
    Hiç sanmıyorum.

Ancak hisseye spekülatör girip hisseyi yukarı kaldırmaya çalışırsa olabilir. Bu durumu tehlikeli olarak görürüm. Söylenen tarihte teknik nedenlerle belirtilen fiyata ulaşırsa satıp hisseden çıkmayı düşünebilirim. Bu tür oyunlar dönen hisselerde durmam.

ISYAT'ın 1.40'lara geleceğini düşündüren temel analize yönelik bir fikriniz var mı? Temel analiz nedeni ile 1.40' çıkarsa tam tersi hisse sayımı artırabilirim.

2. Sn. İhsanokur siz bu tahtada olmakla zaten yatırımcı profilinizi belirlemişsiniz. Ben kafanızı karıştırmak istemem siz yaptığınız ve bildiğiniz gibi devam edin... Sadece dikkat edin sert hareketler olacaktır. Bol kazançlar
    hakuna matara....memento mori.

Alıntı Originally Posted by ihsanokur Yazıyı Oku
    Hiç sanmıyorum.

Ancak hisseye spekülatör girip hisseyi yukarı kaldırmaya çalışırsa olabilir. Bu durumu tehlikeli olarak görürüm. Söylenen tarihte teknik nedenlerle belirtilen fiyata ulaşırsa satıp hisseden çıkmayı düşünebilirim. Bu tür oyunlar dönen hisselerde durmam.

ISYAT'ın 1.40'lara geleceğini düşündüren temel analize yönelik bir fikriniz var mı? Temel analiz nedeni ile 1.40' çıkarsa tam tersi hisse sayımı artırabilirim.
    Bence de çıkmaz .Ama temel analizle olması gereken değer pd/dd olarak düşünürsek hakettiği yerler de buraları değil.Benim görüşüme göre temettüye kadar 1.07 ila 1.09 a kadar gideceğidir.Tabi temettü rakamına göre bu öngörüm değişir.Temettü öncesi satıp sizin yüzde 5 eksiğine haziranda alma opsiyonunuza ise cidden aklım ermiyor.Geçen yıllarda bu teori işe yaramış.Ama bu kadar ratingi olan ve aslında yatırımcısı bilinçli olan hissede martta tavandan alıp haziranda yüzde 5 eksiğine kim satıyor.O grup bu yılda satar mı.))))))))))
    Neyse bekleyip göreceğiz artık.

4.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bence de çıkmaz .Ama temel analizle olması gereken değer pd/dd olarak düşünürsek hakettiği yerler de buraları değil.Benim görüşüme göre temettüye kadar 1.07 ila 1.09 a kadar gideceğidir.Tabi temettü rakamına göre bu öngörüm değişir.Temettü öncesi satıp sizin yüzde 5 eksiğine haziranda alma opsiyonunuza ise cidden aklım ermiyor.Geçen yıllarda bu teori işe yaramış.Ama bu kadar ratingi olan ve aslında yatırımcısı bilinçli olan hissede martta tavandan alıp haziranda yüzde 5 eksiğine kim satıyor.O grup bu yılda satar mı.))))))))))
    Neyse bekleyip göreceğiz artık.
    Sn.Hakem maçı yonetemiyorsunuz.Düdüğü hep geç caliyorsunuz.
    Adam faul yapıyor, topu taca atıyor geç görüyorsunuz...

Şaka şaka..[emoji3]

Şimdi size sormak istediğim bir konu var.

Bir yıldan fazla tutulan hisselerde satış yaptığımız zaman stopaj kesilmiyor.

Eğer hisseye ilk giriş bir yılı doldurmadan satış yaparsak %10 vergi kesiliyor.
    Bunu hepimiz biliyoruz zaten.

Şimdi diyelim ki 2 senedir 20 lot (20000adet) hisse tutuyoruz.
    Bu senede lot arttırmak için 0,82 den bi 20 lot (20000adet) Daha aldık (bu arada maliyetimiz arttı ama konumuz bu değil)

Bu durumda Mart ayına geldik her hangi bir sebepten dolayı 1,05 ten 10 lot (10000adet) satmak zorunda kaldık.

Bizim elimizdeki eski hisselerdenmi satılır, Son aldiklarimizdanmi satılır.

Son aldiklarimizdan satilirsa %10 100tl stopaj ödemek durumunda kalıyoruz.

Doğrumu biliyorum.
    Hisse alimlarinda son giren ilk çıkar mantığı geçerli.
    Dogrumudur..?

HTC Desire 816 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Alıntı Originally Posted by boschyatirim Yazıyı Oku
    Sn.Hakem maçı yonetemiyorsunuz.Düdüğü hep geç caliyorsunuz.
    Adam faul yapıyor, topu taca atıyor geç görüyorsunuz...

Şaka şaka..[emoji3]

Şimdi size sormak istediğim bir konu var.

Bir yıldan fazla tutulan hisselerde satış yaptığımız zaman stopaj kesilmiyor.

Eğer hisseye ilk giriş bir yılı doldurmadan satış yaparsak %10 vergi kesiliyor.
    Bunu hepimiz biliyoruz zaten.

Şimdi diyelim ki 2 senedir 20 lot (20000adet) hisse tutuyoruz.
    Bu senede lot arttırmak için 0,82 den bi 20 lot (20000adet) Daha aldık (bu arada maliyetimiz arttı ama konumuz bu değil)

Bu durumda Mart ayına geldik her hangi bir sebepten dolayı 1,05 ten 10 lot (10000adet) satmak zorunda kaldık.

Bizim elimizdeki eski hisselerdenmi satılır, Son aldiklarimizdanmi satılır.

Son aldiklarimizdan satilirsa %10 100tl stopaj ödemek durumunda kalıyoruz.

Doğrumu biliyorum.
    Hisse alimlarinda son giren ilk çıkar mantığı geçerli.
    Dogrumudur..?

Benim bildiğim ilk giren ilk çıkar sayın boschyatırım.İlk aldıklarınızdan hesabı yapabilirsiniz .

6.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Benim bildiğim ilk giren ilk çıkar sayın boschyatırım.İlk aldıklarınızdan hesabı yapabilirsiniz .
    Bence yanlış biliyorsunuz.
    Neden derseniz, Geçen fiyat 0,91 ken 0,95 e 1000 adet satış yazayım dedim (öylesine, hatta satilsaydi üzülürdüm)
    2 yıllık senetlerim olmasına rağmen bu sene aldiklarimdan satışa koydu.Çünkü %10 vergi yerleştirdi.[emoji2]
    Allahtan satilmadida duruyor.

Bu konuyu tartışmamız lazım.
    Doğrusu nedir.
    Aracı kurumdan aracı kuruma bu durum degisebilirmi.

bunu öğrenmemiz çok kolay siz yarın 10 lot satın bakalım kesinti olacak mı .Bence eskilerden satacak kesinti olmayacak

10 lot derken 10 liralık 10 lot sayın bosch)))))))

Sayfa 162/931 İlkİlk ... 62112152160161162163164172212262662 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •