Sayfa 175/930 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,393 - 1,400 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. "Yükselmesi için kendince sebep yaratıyor" diye bir şey söylemedim ben.

"Sanırım herkes gönlünden kağıt yürüsün gitsin istiyor bunada sebep yaratıyor kendince." dedim.
    Bu ikisi arasında büyük fark var. İlkinde sanki bilinçli şekilde yükselmesini sağlamaya çalışmak gibi bir kişisel itham var, ikincisinde gönlünüzden yükselmesi geçiyor bunun içinde kendinizi ikna etmek için sebep yaratıyorsunuz deniyor.

Ben fikirlerin yazılmasına karşı çıkmadım hiç bir yazımda. Elbette herkes her istediğini yazabilir. Ama yazıyorsanız, birileri fikrinizle ilgili soru sorduğunda gerilmenin bir gereğide yok ki. Bir argümanı savunurken bir temel üzerine oturtmak lazım. Savunduğunuz argüman sorgulandığında, o argümanla ilgili cevap vermek yerine bağırıp çağırıyorsanız, konuyu kişiselliğe döküyorsanız zaten o argümandan emin değilsiniz demektir.

Bu forum ne düzeysiz yazışmalar gördü, küfürler, kişisel hakaretler. Ben, hiç bir yazımda kişisel bir ithamda bulunmadım, kötü söz kullanmadım veya hakaret etmedim. Bunları yaparak bir gerginlik yaratmadım. Zira kem sözün sahibini temsil ettiğine inanırım hep.

Sağolsun forum üyelerinin büyük bir kısmıda karşılığında aynı davrandılar. "Sayın" kelimesini hep kullanarak kendi klaslarını hep belli ettiler. Hepsine teşekkürler.

Ancak anlıyorum ki, soru sorma tarzım bazı forum üyesi arkadaşlarıma rahatsızlık verdi. Bu noktada verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğumun bilinmesini isterim.

Sayın Hısım zaten açıkça kendisinden alıntı yapmamamı rica etti. Bende kendisinden alıntı yapmayacağımı belirttim.
    Bu vesile ile aynı ricayı bende kendisine yapıyorum ve benim yazılarımdan veya fikirlerimden alıntı yapmamasını rica ediyorum.

2.  Alıntı Originally Posted by Serkan74 Yazıyı Oku
    fikir değil realite...
    BES fon büyüklüğü 75milyar TL ISYAT değeri 159 mil. TL halka açık kısmı %57 den 90 mil. cuk. 833'de 1'i. şimdi şöyle düşünün BES fonlarından %1 i ISYAT almak istedi. alabilir mi? alamaz. yeterli sayıda lot yok. 1000 de biri bile alamaz.... yok yani lot yok.
    anlatabildim mi bilemiyorum.

elinizde hisse olduğu için yükselmesini umut ettiğinizi anlayabiliyorum.
    Sayın Serkan74,
    Hemde çok güzel anlatmışsınız. BES fonlarının İşYat'a bir katkısı filan olmaz. Matematikle açıklamışsınız.
    Akıl var mantık var. Hisse %100 yükselse hisse fiyatı 2 TL olsa 100 milyon artısı olur onunda 70 milyarlık büyüklüğe katkısı %0,15 olur. Bunun için mi ölüp bitecek tüm BES dünyası.

Yükselme meselesine gelince. Ne güzel anlamışsınız benim demek istediğimi. Evet dediğim buydu "Yükselmesini umut etmek"
    Bu hisse bendede var. Bende yükselmesini umut ediyorum. Ne var bunda? Ben yükselsin diye umut edince yanlış bir şey mi yapmış oluyorum. Tüm borsa dünyasını derinden sarsacak bir eylem mi yapıyorum? Millet benim elimdeki yedi yüzbin küsür hisse ile tüm İşYat piyasasını yönlendireceğimi mi düşünecek? Nedir yani?

Sonra, zaten yatırımcı hisseyi aldığında yükselsin diye umut etmez mi istemez mi?

Şimdi denecek ki, "Bu hisse başka, sen yanlış anlamışsın, bu temettü hissesi, yanlış adrestesin."
    Arkadaş, ne var hem temettü versin hemde hissenin fiyatı yükselsin. Bunu istemenin nesi yanlış?

Buradaki arkadaşların çoğu bir ümit diye belliki bir iki sene önce hisseye girmiş iki temettü almış. Aferin iyide yapmışlar. İyi bir şirketin ortağı olmuşlar.

Ama el insaf yani, ben senelerdir bu hissedeyim, maliyetimi neredeyse sıfırlamışım, bu hisseyi bana mı öğreteceksiniz. Buradakilerin çoğu daha hissenin adını bilmezken ben temettü alıyordum. Hissenin nereden geldiğini nereye gittiğini bilecek kadar uzun süredir beraberim. Fragmanı izlemekle, filmin tümünü izlemek aynı şey değil.

Peki sayın ctuğrul diyelim ki BES de yönetmelik değişti hisse senedi ağırlıklı fon seçimi değil de size 3 5 hisse seçip kendi portfoyünüzü belirleyebilirsiniz dediler.Bu simulasyonda isyat etkilenir mi.Biliyorum lot sayısı az ama diyelim böyle bir şey oldu isyat kaça gider.

4. Hiç bir yere gitmez Sayın Hakem.
    Öylesi bir durumun, şu an BIST'te istediği gibi portföyünü belirleyebilen binlerce bireysel ve kurumsal yatırımcı varkenki durumdan ne farkı var.

Siz KY olarak elinizdeki küçük sermaye ile, krurumsal veya bireysel büyük yatırımcı elindeki devasa sermaye ile zaten, şu anda serbestçe istediği hisseyi seçebileceği bir ortamda değil mi BİST'te? O halde neden İşYAT uçmuyor?

Millet neden teveccüh etmiyor İŞYAT'ın uçması için?

Sayın ctuğrul daha evvel yazmıştım ben kişisel olarak bunu bu tartışma olmadan sordum.Bu kağıdı alabilirmiyim BES e diye hem devlet katkısı alayım hem vergi muafiyeti olsun diye .)))))) Şahsi düşüncem benim aklıma gelen başkalarının da aklına gelir ve arz talep nedeniyle kağıdın değeri artar.Saygılar.

İsyatın hakettiği değeri bulmaması bence çok iyi, yoksa ucuza kağıdı nasıl alırdık.Bence şu aralar hiç bir sakıncası yok.Buralarda kalsın.5 6yılda temettülerle paramı geri versin 3 5 de asli değeri artsın yeter.))))))))

Kağıda milletin teveccühünün az olmasının asıl nedeni borsa genelde yatırımcıların değil kumarbazların oyun alanıdır.Asıl neden o ,yıllık yüzde 15 falan borsacıları kesmez.))))))))))

8. Şimdi şöyle bir nefeslenelim düşünelim.

Sizin büyük paranız var. Elinizdeki parayla maksimum getiriyi elde etmek istiyorsunuz ve uzun vadeli düşünüyorsunuz.
    Hisse senedi piyasasına yatırım yapmaya karar verdiniz. Alternatif , getirisi garanti yatırım araçlarına baktınız, yıllık faizin atıyorum %12 olduğunu biliyorsunuz. Enflasyonda diyelim ki %11

İlk hedefiniz enflasyondan çok kazanmak ikincide alternatif, getirisi garanti olan faizden çok kazanmak olur değil mi?
    BIST'te İŞYAT'ı gözünüze kestirdiniz.

Şirketi incelediniz. Biliyorsunuz ki senelerdir 12-15 kuruş arasında temettü veriyor.
    En az %12 kazanmanız gerekiyor. Bu durumda hisse fiyatının yüksek olmasını mı yoksa düşük olmasını mı tercih edersiniz?

Sayfa 175/930 İlkİlk ... 75125165173174175176177185225275675 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •