"Yükselmesi için kendince sebep yaratıyor" diye bir şey söylemedim ben.
"Sanırım herkes gönlünden kağıt yürüsün gitsin istiyor bunada sebep yaratıyor kendince." dedim.
Bu ikisi arasında büyük fark var. İlkinde sanki bilinçli şekilde yükselmesini sağlamaya çalışmak gibi bir kişisel itham var, ikincisinde gönlünüzden yükselmesi geçiyor bunun içinde kendinizi ikna etmek için sebep yaratıyorsunuz deniyor.
Ben fikirlerin yazılmasına karşı çıkmadım hiç bir yazımda. Elbette herkes her istediğini yazabilir. Ama yazıyorsanız, birileri fikrinizle ilgili soru sorduğunda gerilmenin bir gereğide yok ki. Bir argümanı savunurken bir temel üzerine oturtmak lazım. Savunduğunuz argüman sorgulandığında, o argümanla ilgili cevap vermek yerine bağırıp çağırıyorsanız, konuyu kişiselliğe döküyorsanız zaten o argümandan emin değilsiniz demektir.
Bu forum ne düzeysiz yazışmalar gördü, küfürler, kişisel hakaretler. Ben, hiç bir yazımda kişisel bir ithamda bulunmadım, kötü söz kullanmadım veya hakaret etmedim. Bunları yaparak bir gerginlik yaratmadım. Zira kem sözün sahibini temsil ettiğine inanırım hep.
Sağolsun forum üyelerinin büyük bir kısmıda karşılığında aynı davrandılar. "Sayın" kelimesini hep kullanarak kendi klaslarını hep belli ettiler. Hepsine teşekkürler.
Ancak anlıyorum ki, soru sorma tarzım bazı forum üyesi arkadaşlarıma rahatsızlık verdi. Bu noktada verdiğim rahatsızlıktan dolayı üzgün olduğumun bilinmesini isterim.
Sayın Hısım zaten açıkça kendisinden alıntı yapmamamı rica etti. Bende kendisinden alıntı yapmayacağımı belirttim.
Bu vesile ile aynı ricayı bende kendisine yapıyorum ve benim yazılarımdan veya fikirlerimden alıntı yapmamasını rica ediyorum.
Yer İmleri