-
-

Originally Posted by
viper
En mantıklı strateji
38 cent ile 38.4 cent arası izleyici olup
38 in altında SHORT
38 in üstünde LONG yönünde pozisyon almaktir diye düşünüyorum
Alt hedef 35 cent
Üst hedef 45 cent
Canı nereye isterse oraya gider orasi pala nin derdi ve problemi bana ne
Ne yöne gideceğini tahmin etmeye çalışmak bile saçmalık ve ahmakça
Kur kapanini ve bekle
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
-

38,40 centin haftalık graftaki önemi ortaya çıktı
ben bu garafı yukarıda koymasam ihlal bile olacağını zannetmiyordum ya , hadi o konuyu pas geçelim şimdilik
38,4 üstü long
38,4 altı short stratejisinin tek düşmanı , 38,4 ü içine alan günlük testere hareketi idi
onu da tek gün ve bir kez yaptı ve her stratejinin bir tahsilat payı olacağı da bir kesinliktir.
-
şimdi olası senaryoların olası kritik noktalarını gözden geçirelim
burada önemli olan şey , kritik değerleri belli teknik dayanaklar çerçevesinde değerlendirmeye çalışmak
benim teknik dayanaklarım ortalamalar , destek direnç çizgileri ve göze battığı zaman da hacim dir
bunu da yukarıdaki gibi haftalık değil günlük graf üzerinden değerlendirmeye çalışalım
-
-
36,3 de yani bugünün en düşüğünün az altında bir tepki verme olasılığı mevcut
altında 35-36 cent arası var
yani kritik değerler değişmeye başladı
ancak 35-36 arasına dikkat edilmesi gerekir
bu arada yukarıdaki 40-45 cent bandının üst çizgisi olan 45 centi bu yıl zorlayacağımızı düşünüyorum
-
-
Yukarıdaki yazılarda
Siyaset var mı ? Yok
FED var mı ? Yok
ECB var mı ? Yok
BOJ var mı ? Yok
Siyaseti yada yukaridaki merkez bankalarını kullanarak mal degnekligine soyunmak var mı ?
Yok
Borsadaki her düşüşü, oradan buradan faiz oranlarının arttirilmasi gerekliliğine bağlamak gibi üst düzey bir hamsoluga alet olmak var mı ?
Yok
Piyasayı yorumlarken sadece grafiklere bakarım çünkü o barlar yukarıda yazan tüm olayları zaten içine alarak oluşmuştur
Fiyatlara dahil olmayan bari ise pala ne zaman nereden nasıl fiyata dahil edeceğini bilir , onu da biz grafikten cikarabilirsek çıkarırız
Yoksa tiviii deki hamso sebeklerin zevzekligini dinleyerek bu işler olsaydı 70 milyon bu işten para kazanırdi
O hamsolar Pala'nın tamtamlaridir , avları belli bir yöne doğru toplamaktan başka bir fonksiyonları yoktur
Grafikten sasmayin
aptallık aynı şeyleri yapıp hep farklı sonuçlar beklemektir ....A. Einstein
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri