Artan

15,86 9.99 18:10
136,50 9.99 18:10
13,56 9.98 18:10
29,38 9.96 18:10
55,75 9.96 18:10
Artan Hisseler

Azalan

113,50 -9.99 18:10
36,06 -9.99 18:10
186,80 -9.98 18:10
253,50 -9.95 18:10
580,00 -9.66 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

11.548.192.361,10 18:10
11.434.325.772,56 18:10
10.432.490.576,58 18:10
8.841.301.680,52 18:10
6.814.036.599,75 18:10
Tüm Hisseler
Arama sonucu : 5090 madde; 1 - 8 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
    Teşekkür ederim @steed1987
    Bende 2012 de borsaya merak sardım. O zamandan beri öğrenmeye devam ediyorum. Bazı şeyler tecrübe kazanmadan öğrenilmiyor.
    Bu başlıkta kaliteli yazılar paylaşıldığı gibi bundan sonra da paylaşılacaktır.
    Sn:Cautionary, Halil hocanın eski forumda başlattığı uzun vadeli yatırım başlığından sonra forumdaki boşluğu doldurmuştur.
    Vakit kaybetmeden her ay düzenli olarak alım yapmaya başlayın.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

2.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim @steed1987
    Bende 2012 de borsaya merak sardım. O zamandan beri öğrenmeye devam ediyorum. Bazı şeyler tecrübe kazanmadan öğrenilmiyor.
    Bu başlıkta kaliteli yazılar paylaşıldığı gibi bundan sonra da paylaşılacaktır.
    Sn:Cautionary, Halil hocanın eski forumda başlattığı uzun vadeli yatırım başlığından sonra forumdaki boşluğu doldurmuştur.
    Vakit kaybetmeden her ay düzenli olarak alım yapmaya başlayın.
    2012 den bu zamana borsada değerlendirdiğiniz parayı altına yatırmış olsaydınız daha mı karlı olurdunuz? Ben maaşımdan aylık 1000 TL ayırabilirim birikim olarak ancak borsaya balıklama dalmak yerine öncesinde araştırmak istedim.Elimde şuan sadece ULUSE var ki zaten bu firmada çalışıyorum.Sizce bu bin TL ile her ay 10 hisseden 100er TLlik almak mı daha iyi yoksa her ay bin TLlik farklı hisse mi?
    Sizin tablonuzda yaptığınız gibi bir sisteme oturtabilsem daha kolay olacak.Sizin tablonuzu paylaşmanız mümkün mü?

Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    2012 den bu zamana borsada değerlendirdiğiniz parayı altına yatırmış olsaydınız daha mı karlı olurdunuz? Ben maaşımdan aylık 1000 TL ayırabilirim birikim olarak ancak borsaya balıklama dalmak yerine öncesinde araştırmak istedim.Elimde şuan sadece ULUSE var ki zaten bu firmada çalışıyorum.Sizce bu bin TL ile her ay 10 hisseden 100er TLlik almak mı daha iyi yoksa her ay bin TLlik farklı hisse mi?
    Sizin tablonuzda yaptığınız gibi bir sisteme oturtabilsem daha kolay olacak.Sizin tablonuzu paylaşmanız mümkün mü?
    Öncelikle kendinize bir acil durum fonu oluşturun. Daha sonra çeşitlendirme yapmayı düşünüyorsanız bir sepet oluşturun. %30 Altın %20 Döviz %50 Borsa vs.
    Yeter ki yatırım yapın. Kademeli olarak alımlara başlayın. O zaman 100 er liralık mı 1000 liralık mı almak mantıklı kendiniz göreceksiniz. Zamanla yatırım stratejiniz şekillenecektir.
    Tabloyu paylaşmam bir anlam ifade etmez. Puan ve hisselerin portföydeki ağırlıkları farklı excel sayfalarından çekiliyor.
    Bir çiçekle bahar olmaz ama her bahar bir çiçekle başlar. (Necmettin ERBAKAN)
    Paylaşımlarım yatırım tavsiyesi değildir.

4.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    Öncelikle kendinize bir acil durum fonu oluşturun. Daha sonra çeşitlendirme yapmayı düşünüyorsanız bir sepet oluşturun. %30 Altın %20 Döviz %50 Borsa vs.
    Yeter ki yatırım yapın. Kademeli olarak alımlara başlayın. O zaman 100 er liralık mı 1000 liralık mı almak mantıklı kendiniz göreceksiniz. Zamanla yatırım stratejiniz şekillenecektir.
    Tabloyu paylaşmam bir anlam ifade etmez. Puan ve hisselerin portföydeki ağırlıkları farklı excel sayfalarından çekiliyor.
    Teşekkür ederim.Bir miktar bankada altınım var zaten. Sanıyorum biraz daha defansif davranıp %50 altın, %20 Döviz, %30 Hisse şeklinde oluşturacağım portföyümü. Şu sıralar döviz fiyatları uygun görünüyor öncelikle %20 döviz kısmını oluşturayım. Bu süre zarfında borsa araştırmalarına devam

5.  Alıntı Originally Posted by HAYKIRIS Yazıyı Oku
    altın demişken...bes fonu %100 altında olan biri olarak söylüyorum...özellikle finansal ve jeopolitik karmaşanın bu kadar ön planda olduğu bir dönemde gram altın gözde bir alternatif olmaya devam edecektir...özellikle orta ve uzun vadeli-az dalgalı yatırımların tercih edildiği bes gibi enstrümanlar için.

6.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    altın demişken...bes fonu %100 altında olan biri olarak söylüyorum...özellikle finansal ve jeopolitik karmaşanın bu kadar ön planda olduğu bir dönemde gram altın gözde bir alternatif olmaya devam edecektir...özellikle orta ve uzun vadeli-az dalgalı yatırımların tercih edildiği bes gibi enstrümanlar için.
    Aşağıdaki linkte yatırım araçlarının getirilerini gösteriyor.Tablo ne kadar doğrudur bilemem ama altında iyi bir seçenek olarak görünüyor.

http://www.finansgundem.com/foto-hab...pluyor/1268078

Alıntı Originally Posted by steed1987 Yazıyı Oku
    Aşağıdaki linkte yatırım araçlarının getirilerini gösteriyor.Tablo ne kadar doğrudur bilemem ama altında iyi bir seçenek olarak görünüyor.

http://www.finansgundem.com/foto-hab...pluyor/1268078
    Bu karşılaştırmalarda tekil diye isimlendirebileceğim yatırım araçlarıyla , çoğul saydığım endeks getirilerinin karşılaştırılması bana oldum olası çok anlamsız geliyor... endeks getirisinin hiçbir geçerliliği yok ki ... 10 senelik periyot için bi konya, mardin, adana , tüpraş vs. listesi oluşturup koysunlar o zaman geçerli karşılaştırma olur benim için... Bu arada paylaştığınız için teşekkürler... Sevgiler...Saygılar...

____|| @cizgilereitaat ||____ ( Hunharca teknik analiz )...

Duhul : 2004 ...
    ... Ben bitti demeden bitmez ... CR7 ...

8.  Alıntı Originally Posted by onelle Yazıyı Oku
    Bu karşılaştırmalarda tekil diye isimlendirebileceğim yatırım araçlarıyla , çoğul saydığım endeks getirilerinin karşılaştırılması bana oldum olası çok anlamsız geliyor... endeks getirisinin hiçbir geçerliliği yok ki ... 10 senelik periyot için bi konya, mardin, adana , tüpraş vs. listesi oluşturup koysunlar o zaman geçerli karşılaştırma olur benim için... Bu arada paylaştığınız için teşekkürler... Sevgiler...Saygılar...

Merhaba,

Ben de tam bu konuda bir çalışma yapmak istiyorum.

2003 - 2017 için hali hazırda bir karşılaştırma yaptım, şimdilik şu veriler var:
    *BIST100
    *BIST30
    *XTM25 (Temettü 25 endeksi)
    *Dolar
    *Euro
    *Gram Altın
    *Mevduat
    *Kira getiri
    *Enflasyon

XTM25 endeksi özellikle ilgimi çekti, en yüksek temettü verimine sahip şirketleri içeriyor. Yalnız şirketlerin verdikleri nakit temettü tutarını göz ardı ediyor. Yine de şaşırtıcı şekilde karşılaştırmada en iyi performansı XTM25te gözlemledim. Temettü tutarları eklense daha da yüksek olurdu.

Sizin dediğiniz gibi 4-5 şirketlik "özel endeksler" yaparak karşılaştırmaya eklemek istiyorum.

Fakat hangi şirketleri alacağıma karar veremedim. Ben 2006da ilk defa aldığım ASELSAN ve BİM'i almayı düşünüyorum. Burada öneriler yaparsanız bir konsensüsle seçebiliriz. Sonra da karşılaştırmaya eklerim.

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •