Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Ben bu site yönetim işini resmi bir kurumun başında yaptım,site 560 daireden oluşuyordu,sakinlerden topladığımız paranın içinde kıdem tazminatı payı da vardı,o yüzden kanunla düzenlenir ve günün şartlarına uygun hale getirilirse,özel site yönetim şirketleri,apartman sakinlerini bir çok yükten kurtarır diye düşünüyorum..
bir görevlinin apartmana maliyeti 3000 tl den aşağı değil her senede asgari ücret arttıkça maliyet artıyor ! bu maliyetler bu şekilde artarsa yakında özel apartman hizmet şirketleri kurulur bir şirket 50 apartmana bakar her gün gelir çöpleri toplar sabah gazete dağıtır gider ! aylık abone yapar apartmanları ! apartman maliyetleri en az yüzde 50 azalır
Kıdem tazminatı her iş modelinde vardır. İş firmaya taşere de edilse o firma çalıştırdığı eleman için kabaca yıllık 1 maaş maliyetlere eklemek zorundadır. Aslında bu tüm firmalar için geçerlidir. Örneğin asgari ücretin brütü 2029 TL giydirilmişi (işveren hissesi dahil edilince) 2380 TL ise aslında aylık giydirilmiş efektif ücret 2380TL + (2029/12)TL = 2380 TL +170 TL = 2550TL olur.
NOT: 2550TL'lik bu ücrete taşere firmanın karı,bu kardan ödeyeceği kurumlar ve gelir vergileri, işçiye verilen yemek ve yol ücreti, hasta olunan günlerde ve yıllık izinlerde çalışamama sonucu yedek eleman istihdam etme zorunluluğu gibi ek maliyetler eklenmemiştir. Bu ücretler eklendiğinde toplam maliyet 3500TL 'nin üzerine çıkması çok muhtemeldir.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
hatta şunu da ekleyeyim görevlinin kaldığı yer kiraya verilirse bu para bile apartmanın anlaşacağı şirkete ödenecek parayı karşılar nerdeyse sıfır maliyetle apartman ihtiyaçları görülür ! toplanan aidatlarla apartmanın tüm eksikleri apartmanda oturanların bütçesini sarsmadan karşılanır mantolama olsun asansör değişimi olsun peyzaj düzenlemesi için olsun mükemmel kaynak yaratılır
Sayın Rxpu,bu maliyetlerden haberdarım,bir üstünüzde yorum yapan arkadaşın söylediği gibi sınırlı hizmet alarak site yönetim şirketlerince bu maliyetlerin bölüştürülme ve özellikle az bloklu sitelerin hukuki ve mali yönden daha karlı olma şansları var diye düşünüyorum.(bulunduğum şehirde 1 yazlık 1 de kışlık sitede geçmiş apartman yönetimlerinin iyi niyetle verdiği bayram harçlıkları,bu kişiler işten çıkarılmak istendiğinde SGK ya ek ücret bildirimi yapılmadı diye şikayetle tehdit edilip 17 ve 30 bin tl para verilerek uzlaşılmıştı.not:sgk nın keseceği ceza daha fazlaymış.=kanun da yapılan düzenleme ile bir işçi işverenin uygun gördüğü değişik adreslerde çalıştırılabiliyor,siz site olarak sadece ödediğiniz ücreti biliyorsunuz,diğer hukuki ve mali konularla uğraşmıyorsunuz.
Siteye karşılık mahalle aralarındaki tıkış tıkış evleri öven arkadasları anlamakta güçlük çekiyorum.
Hep lüks site örnekleri veriyorsunuz.
Ekonomik uygun sitelerde neden oturmuyorsunuz???
Ben Atakent Toki sitelerinde oturuyorum. Aylık aidatım137 lira.
Kapıcı, otopark, asansör, jenarator, çocuk parkları, futbol basket sahası, yürüyüş yolları,spor alanları, yesillikler içinde kamelya ve çardaklar, 24 saat güvenlik ve kamera vs. hepsi 137 liralık aidatın içerisinde.
istedigim saatte aracımı otoparka bırakabiliyorum. çocuklarım güvenli şekilde parklarda basketbol sahalarında arkadaslarıyla oynayabiliyor. Komşularımız alt kültür insanlar degil.
Çogunlugu memur (doktor, ögretmen, avukat, savcı vs.
50 lira aidat ödeyecegim diye gidip mahlle arasında tıkış tıkış evlerde oturmam.
hergün aracıma park yeri arayamam. Aracım çalınacak, çizilecek vs. derdim yok. Çocuklarımı mahalle arasına salsam aklım hep onlarda kalırdı.
Sokaklar güvensiz. Harfiyat kamyonlarından tut hırsız sapık ne ararsan var.
Çocugum sitede bisikletine binip gezinebiliyor. Mahalle arasında bisiklete binse ya üzerinden kamyon gecer ya hırsızın biri bisikletini çalar.
mahalle arasındaki çocuklar yeşil alanı bırak toprak göremiyor toprak. her yer asfalt beton kaldırım.
Benim çocugum sitede yeşillikler arasında yuvarlanıyor.
Yeşilköyde oturmaktan bahsedilmiş. Yazın yeşilköyde 5 dakika dışarda duramazsınız. Suriyeliler istila ediyor oraları. Sahil, kaldırım yol farketmiyor heryerde mangal yapıp nargile içiyorlar. Yeşilköyde ki evlerin çogu eski yapı depremde tuzla buz olurlar.
Yer İmleri