Sayfa 272/969 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon
Arama sonucu : 7748 madde; 2,169 - 2,176 arası.

Konu: ISGSY - İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı

1.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    Merhabalar,

ISGSY yatırım ortaklığı mıdır?

Eğer öyle ise alım-satım kazancı stopaja tabii midir?
    Merhaba, Akyatırım hesabımı kullanıyorum. Aynı şey benim başıma da geldi. Akbank %10 stopaj kesmişti işlemlerinden, itiraz ettim ve kesilen stopaj bedellerini iade ettiler.

Alıntı Originally Posted by bilenbiri35 Yazıyı Oku
    Merhaba, Akyatırım hesabımı kullanıyorum. Aynı şey benim başıma da geldi. Akbank %10 stopaj kesmişti işlemlerinden, itiraz ettim ve kesilen stopaj bedellerini iade ettiler.
    Cevabiniz icin tesekkur ederim.
    Bu durumda alim-satim islemlerinden edilen karin stopaja tabii olmadigini anliyorum.
    Ben daha islem yapmadim ama boyle bir durum varsa islem yapmayacagim.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,364
    Yıl sonu bilançoda zarar artacak fiyatlar 1.37 TL lere gelecek .
    Garip guraba ve fakir fukara ucuzdan alım yapacak .
    Ekonomi rayına oturmadan komsular ile ilişkiler olumlu olmadan , bekleme modunda devam . Her yatırım yaptığımız şirketi sonunda ISGSY ye KAKALADILAR . Aslında buraya kadar sıkıntı yok. ARAS Kargo satışı muhteşem Alınan paranın kullanılma şekli Tamamen FİYASKO ( KY İçin )
    Alınan para 53 Milyon dolar 1.87 TL den IS BAnk a verdik .
    Dolarları bedava vermekle kalmadık ana ortağa devrederek onun karını katladık .
    Sonuç :
    ISGSY Aras ı 100 M TL ye sattı
    ISBANK 200 M TL ye sattı .

Bahsedilen Muhteşem ÇIKIŞ aslında BANKA için Muhteşem oldu .
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

4.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    Bu durumda alim-satim islemlerinden edilen karin stopaja tabii olmadigini anliyorum.
    Stopaja tabii. Bir yil satmazsiniz o zaman almaz

5.  Alıntı Originally Posted by jacksparrow Yazıyı Oku
    alım satım karında stopaj var temettüde stopaj yok önemli hissedeki potansiyeli düşünürsek stopajın önemi yok oda devletimize gidecek nasıl olsa

Alıntı Originally Posted by spyro555 Yazıyı Oku
    alım satım karında stopaj var temettüde stopaj yok önemli hissedeki potansiyeli düşünürsek stopajın önemi yok oda devletimize gidecek nasıl olsa
    Tesekkurler bilgi icin.
    Aslinda sadece biz gercek kisilerden degil de kurumsal yatirimcilardan da stopaj kesiyorlarsa iyi birsey, al-sat kagidi olmaz yatirim kagidi olur.
    Hissenenin avantaji temettude stopaj olmamasi ama 2 senedir temettu de vermiyor.
    Temettu vermesi icin istirak satisi mi gerekiyor yoksa istiraklarinin yil sonunda yaptigi karlardan da temettu verebiliyor mu?
    Bistdeki temeli saglam ve ucuz birkac kagittan biri ama tecrubelerime gore boyle kagitlar uzun sure surundurup dokmeden veya guzel bir haber gelmeden gitmiyor.
    Uzun vade yatirim yapacagim icin azar azar toplayacagim kagidi.
    Umarim guzel haberlere denk gelirim cok fazla biktirmadan.

7. İştiraklerin yaptığı karlar doğrudan mali tabloya yansımıyor. Esasen iştirakler yaptıkları karlar için değil, büyüme hikayeleri ve sektörlerindeki stratejik pozisyonlanma vb nedenlerden seçiliyor.

Temettü dağıtımının geçmiş yıllar karlarıından da yapılması mümkünse de zaten artık cılız kaldığı düşünülen sermayenin temettü yoluyla dağıtılması beklenmiyor.

Sonuc; temettü olması için çıkış yapılması gerekiyor. İyi bir çıkış yakalandığında dağıtılan temettü de yüksek olduğu için bu durumdan faydalanmak isteyenler o yıl içinde çıkış yapılması olasılığına yatırım yapıyorlar.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Andromeda Nova386 12'22'84'
    Gönderi
    7,364
    Artık kimse çıkış olasılığına para yatırmaz dostum .
    AL / SAT / YAT / TUT yada Turşu kur tavsiyesi değildir, sadece FaL ve dedikodu.

Sayfa 272/969 İlkİlk ... 172222262270271272273274282322372772 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •