Sayfa 188/930 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon
Arama sonucu : 7440 madde; 1,497 - 1,504 arası.

Konu: ISYAT İş Yatırım Ortaklığı

1. şuan safkar borsada gongu çaldı 1,98 den halka arz oldu kağıt 1,94 e kadar geriledi sonra 2,07 ye çıktı alanlar şuan için karda

2.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Halka arzlarda ilk gün alan küçük yatırımcılarda kar edenlerin yüzdesi kaçtır????
    Oldukca dusuktur.

Ancak tum halka arzlar icin bir genelleme yapmak ne derecede dogru olur.

Bu bir liman, yanina rekabet icin yenisini acamazsin, nakit girisi dolar dovizle, bu enflasyona karsi sansli bir durumdur.

Buyuk olcude hizmet agirliklidir, enerjiye bagimliligi yok.

Bunun disinda tek bir risk var, bu hisseyi halka acanlarin niyeti.

Adam Albayrak, daha ilk basindan, geldi milleti soyacak diye dusunmek, insafsizlik olmaz mi ?

Ya da ne derece hakkaniyetli bir dusunce olur.?

Ayrica, bence asil hatasi olanlar, hirsiza yol veren kural koyucular.

Eger bir malin basina guvenlik koymuyorsan, mal calinir.

Sadece biz de degil, dunyanin her yerinde.

İlk günlerde biraz yukarı çekilir ki iskontolu alanlar asıl halka arzı yüksekten düşen kağıdı ucuz bulan küçük yatırımcıya rahat rahat kitleyerek yapabilsinler..Genelde değişmez kağıt ancak 2 3 yılda yerine oturur yeni binanın yerine oturması gibi.Ben macera görürüm.Hele bu yıl ki halka arzlar hep küçük yatırımcıyı çarpmak için olacak.Ne şirketlerde ne devlette para yok.Nakitin kral olduğu zamanlar geliyor bence.

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Oldukca dusuktur.

Ancak tum halka arzlar icin bir genelleme yapmak ne derecede dogru olur.

Bu bir liman, yanina rekabet icin yenisini acamazsin, nakit girisi dolar dovizle, bu enflasyona karsi sansli bir durumdur.

Buyuk olcude hizmet agirliklidir, enerjiye bagimliligi yok.

Bunun disinda tek bir risk var, bu hisseyi halka acanlarin niyeti.

Adam Albayrak, daha ilk basindan, geldi milleti soyacak diye dusunmek, insafsizlik olmaz mi ?

Ya da ne derece hakkaniyetli bir dusunce olur.?

Ayrica, bence asil hatasi olanlar, hirsiza yol veren kural koyucular.

Eger bir malin basina guvenlik koymuyorsan, mal calinir.

Sadece biz de degil, dunyanin her yerinde.
    Sayın hısım bu memlekette bankaya para yatıranın parasına el konuldu.Koca imar bankasını hatırlasanıza.O yıllarda kaç bankada milleti çarptılar.Devletin tasarrufu teşvik fonu,key falan işleri, uzanların kağıtlarına el koyup milletin parasını geri ödenmemesi falan, sıkıntılıdır bizde güven işleri.Ben istisnasız 2 3 yıl geçmeden yeni halka arzlara güvenmem.Hele bu yılkilerin hepsi milleti soymak için olacak.İstisna çok nadir olacak.Görürüz hep beraber nasılsa.

5.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    İlk günlerde biraz yukarı çekilir ki iskontolu alanlar asıl halka arzı yüksekten düşen kağıdı ucuz bulan küçük yatırımcıya rahat rahat kitleyerek yapabilsinler..Genelde değişmez kağıt ancak 2 3 yılda yerine oturur yeni binanın yerine oturması gibi.Ben macera görürüm.Hele bu yıl ki halka arzlar hep küçük yatırımcıyı çarpmak için olacak.Ne şirketlerde ne devlette para yok.Nakitin kral olduğu zamanlar geliyor bence.
    Ben bu hisseyi alacak degilim.

Dusuncelerim seninle ayni.

Su an maalesef ulkemiz yatirim yapilacak bir ulke degil.

Ben sadece bu sirketin daha bastan goreceli avantajlarindan bahsettim.

Kimseye tavsiye de etmedim.

Etmem de.

6. Eger o Albayrak, TMSN'in Albayrak'sa uzak durun derim.

Bu yılki halka arzlarla ilgili spk başkanının bir roportajını okudum.Okuyan yandım allah der bu yılki arzlara kesinlikle girmez.Mealen ya şirket batmaya yakın diyo,r paraya ihtiyacı var diyor ,ne bankaya gidiyorsun halka arz yapsana diyor.Benim anladığım şekli o anlama geliyordu.Bankaya kredi için gidemeyen şirketi halka niye yolluyorsun demek gerekmiyor mu adama.Ama kim diyecek nasıl diyecek.Adam zaten bu işlerden sorumlu kadı))))))))).

8.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    Bu yılki halka arzlarla ilgili spk başkanının bir roportajını okudum.Okuyan yandım allah der bu yılki arzlara kesinlikle girmez.Mealen ya şirket batmaya yakın diyo,r paraya ihtiyacı var diyor ,ne bankaya gidiyorsun halka arz yapsana diyor.Benim anladığım şekli o anlama geliyordu.Bankaya kredi için gidemeyen şirketi halka niye yolluyorsun demek gerekmiyor mu adama.Ama kim diyecek nasıl diyecek.Adam zaten bu işlerden sorumlu kadı))))))))).
    Haklisin.

Butun mesele de bu zaten.

Bu durum olur gecer bir durum da degil ayrica, 1970'li yillarda, koca devlet bir gecede DCM'leri TL.ye cevirmisti.

Pesinden enflasyona hiz verdiler.

Bu enflasyon durdurulabilir bir durumdur, ancak vatandasin cebinden para calmanin en kolay yolu oldugu icin biz de durmaz.

Toplayamadigi vergiyi SSK Emeklisine odetir.

Sayfa 188/930 İlkİlk ... 88138178186187188189190198238288688 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •