Sayfa 25/253 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon
Arama sonucu : 2019 madde; 193 - 200 arası.

Konu: Matriks Formülleri

1.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Yanlış,ifadeler kullanıyorsunuz, aynen platformu (matriks) yanlış kullandıgınız gibi...
    Skalalar degerlerin yer alma şeklini belirler,ikinci üçüncü indikatorler ana indikatorun(RSI) penceresinde göçmen gibi muallak durur..
    RSI penceresini yatay_dikey olarak daralt_genişlet RSI nin konumu degeri degişmez ama ikinci indikatorun degeri degişir..Gözünle gördügün yerinde mi şimdi.....
    İşte yanlış kullanımın budur...

Most'un degerini 0_100 arası görüp, bunu baz alarak birşeyler kurgulamak istiyorsan...ifade edememişsen...bunun cevabı da formulude defalarca formul olarak tarafımdan verilmişdir....
    Sayın Uufuk,
    İlginize ve cevabınıza teşekkür ederim. Aynen dediğiniz gibi sormak istediğimi tam olarak anlatamadım. Dediğiniz gibi; Most'un değerini 0_100 arası görüp, bunu baz alarak birşeyler kurgulamak istiyorum. Bunun cevabını da formülünü de daha önce defalarca vermiş olabilirsiniz. Daha önce java matriks kullanıyordum, Matriks Veri Terminalini yeni kullanmaya başladım ve bir an önce formüllerle ilgili birşeyler öğrenmek istediğim için sormak istemiştim. Gereksiz yere zamanınızı aldıysam kusuruma bakmayın.

Alıntı Originally Posted by bayramiçli Yazıyı Oku
    Sayın Uufuk,
    Dediğiniz gibi; Most'un değerini 0_100 arası görüp, bunu baz alarak birşeyler kurgulamak istiyorum. Bunun cevabını da formülünü de daha önce defalarca vermiş olabilirsiniz. Matriks Veri Terminalini yeni kullanmaya başladım ve bir an önce formüllerle ilgili birşeyler öğrenmek istediğim için sormak istemiştim.
    Buyrun dostum....

3. Sayın uufuk hocam iki tane sorum olacak müsadenizle;
    1.Sorum : Cross(mov(c,5,w),mov(c,13,w),mov(c,21,w)) bu ortalamalar için (5>13)>21 olursa {AL} , (5<13)<21 olursa sat sinyali oluşturacak bir formül yazmaya çalıştım ancak bir türlü beceremedim.
    2.sorum : Rsı indikatörü için 35-65 skalasında rsı 14 değerini 40 yaparak üzerine 10 luk basit ortalama eklemek istiyorum ancak ortalamayı grafiğin üzerinden rsi üzerine sürükleyerek taşıdığımda; grafiği yaklaştırıp uzaklaştırdığımda rsı gösterge noktası değişmezken basit ortalamanın gösterdiği değer sürekli değişiyor. Acaba rsı üzerine benim yaşadığım sorunu engelleyerek ortalama eklemenin başka bir yolu var mı ?
    Bazı arkadaşlar sorduğum sorular basit diye serzenişte bulunabilir ama bu işte daha ikinci haftam ve yukarıya yazdığım sorularla matriks üzerinden uğraşıyorum ama bir türlü başarıya ulaşamıyorum.

4.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Buyrun dostum....

Sayın Uufuk,
    Teşekkür ederim, elinize sağlık...

Alıntı Originally Posted by u100@30 Yazıyı Oku
    Sayın uufuk hocam iki tane sorum olacak müsadenizle;
    1.Sorum : Cross(mov(c,5,w),mov(c,13,w),mov(c,21,w)) bu ortalamalar için (5>13)>21 olursa {AL} , (5<13)<21 olursa sat sinyali oluşturacak bir formül yazmaya çalıştım ancak bir türlü beceremedim.
    2.sorum : Rsı indikatörü için 35-65 skalasında rsı 14 değerini 40 yaparak üzerine 10 luk basit ortalama eklemek istiyorum ancak ortalamayı grafiğin üzerinden rsi üzerine sürükleyerek taşıdığımda; grafiği yaklaştırıp uzaklaştırdığımda rsı gösterge noktası değişmezken basit ortalamanın gösterdiği değer sürekli değişiyor. Acaba rsı üzerine benim yaşadığım sorunu engelleyerek ortalama eklemenin başka bir yolu var mı ?
    Bazı arkadaşlar sorduğum sorular basit diye serzenişte bulunabilir ama bu işte daha ikinci haftam ve yukarıya yazdığım sorularla matriks üzerinden uğraşıyorum ama bir türlü başarıya ulaşamıyorum.
    1)

2)

http://www.hisse.net/topluluk/showth...?t=460&page=23
    #182 ve devamını buraya kadar dikkatli oku tamamdır...

6.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    ufuk bey iyi geceler verdiğiniz formülü şu şekilde yazdım; ilk 6 kolonu boş bırakıyorum. fitre kısmına verdiğiniz fomulü yazıyorum ancak tarattığımda bütün hisseleri veriyor. nerde hata yapmış olabilirim.teşekkürler

Alıntı Originally Posted by boldpilot23 Yazıyı Oku
    ufuk bey iyi geceler verdiğiniz formülü şu şekilde yazdım; ilk 6 kolonu boş bırakıyorum. fitre kısmına verdiğiniz fomulü yazıyorum ancak tarattığımda bütün hisseleri veriyor. nerde hata yapmış olabilirim.teşekkürler
    Formul yanlış kopyalanmış...
    Kasten bazen resim üzerinde formul veriyorum,copy_paste den kurtulasınız...

8. uufuk hocam,

bir süredir tradingview.com adresinden "Vdub FX SniperVX3" stratejisini takip ediyorum. 15 ve 60 dk.lık grafiklerde oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Siz "Vdub FX SniperVX3"i hiç incelediniz mi? Tşk.

---------------
    //@version=2
    // http://www.vdubus.co.uk/
    strategy(title='Vdub FX SniperVX3 / Strategy v3', shorttitle='Vdub_FX_SniperVX3_Strategy', overlay=true, pyramiding=0, initial_capital=1000, currency=currency.USD)

//Candle body resistance Channel-----------------------------//
    len = 34
    src = input(close, title="Candle body resistance Channel")
    out = sma(src, len)
    last8h = highest(close, 13)
    lastl8 = lowest(close, 13)
    bearish = cross(close,out) == 1 and falling(close, 1)
    bullish = cross(close,out) == 1 and rising(close, 1)
    channel2=input(false, title="Bar Channel On/Off")
    ul2=plot(channel2?last8h:last8h==nz(last8h[1])?last8h:na, color=black, linewidth=1, style=linebr, title="Candle body resistance level top", offset=0)
    ll2=plot(channel2?lastl8:lastl8==nz(lastl8[1])?lastl8:na, color=black, linewidth=1, style=linebr, title="Candle body resistance level bottom", offset=0)
    //fill(ul2, ll2, color=black, transp=95, title="Candle body resistance Channel")

//-----------------Support and Resistance
    RST = input(title='Support / Resistance length:', type=integer, defval=10)
    RSTT = valuewhen(high >= highest(high, RST), high, 0)
    RSTB = valuewhen(low <= lowest(low, RST), low, 0)
    RT2 = plot(RSTT, color=RSTT != RSTT[1] ? na : red, linewidth=1, offset=+0)
    RB2 = plot(RSTB, color=RSTB != RSTB[1] ? na : green, linewidth=1, offset=0)

//--------------------Trend colour ema------------------------------------------------//
    src0 = close, len0 = input(13, minval=1, title="EMA 1")
    ema0 = ema(src0, len0)
    direction = rising(ema0, 2) ? +1 : falling(ema0, 2) ? -1 : 0
    plot_color = direction > 0 ? lime: direction < 0 ? red : na
    plot(ema0, title="EMA", style=line, linewidth=1, color = plot_color)

//-------------------- ema 2------------------------------------------------//
    src02 = close, len02 = input(21, minval=1, title="EMA 2")
    ema02 = ema(src02, len02)
    direction2 = rising(ema02, 2) ? +1 : falling(ema02, 2) ? -1 : 0
    plot_color2 = direction2 > 0 ? lime: direction2 < 0 ? red : na
    plot(ema02, title="EMA Signal 2", style=line, linewidth=1, color = plot_color2)

//=============Hull MA//
    show_hma = input(false, title="Display Hull MA Set:")
    hma_src = input(close, title="Hull MA's Source:")
    hma_base_length = input(8, minval=1, title="Hull MA's Base Length:")
    hma_length_scalar = input(5, minval=0, title="Hull MA's Length Scalar:")
    hullma(src, length)=>wma(2*wma(src, length/2)-wma(src, length), round(sqrt(length)))
    plot(not show_hma ? na : hullma(hma_src, hma_base_length+hma_length_scalar*6), color=black, linewidth=2, title="Hull MA")

//============ signal Generator ==================================//
    Piriod=input('720')
    ch1 = security(tickerid, Piriod, open)
    ch2 = security(tickerid, Piriod, close)
    longCondition = crossover(security(tickerid, Piriod, close),security(tickerid, Piriod, open))
    if (longCondition)
    strategy.entry("BUY", strategy.long)
    shortCondition = crossunder(security(tickerid, Piriod, close),security(tickerid, Piriod, open))
    if (shortCondition)
    strategy.entry("SELL", strategy.short)

///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Sayfa 25/253 İlkİlk ... 1523242526273575125 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •