tovbekar olmadan hemen öncesinde yazmak ya da yazmamakla ilgili bir muhasebeye girişmiştim ( vay be neredeyse 2 yıl önce bu işi yapmıştım) ve ülkede okuyucudan çok yazar var üstelik yeryüzünde yazabileceğim her şey zaten yazıldı diyerek yazmamaya karar vermiştim. ve o gün bugündür yazar olma hayallerimi kaybettim. bu nedenle ancak hiciv ya da dokundurma türü şeyler ya da çerezler olabilir... demek ki yazsaymışım bir okuyucum olacakmış gözlerim yaşardı bir okuyucu bir okuyucudur diyerek 20 yıllık kararı gözden mi geçirsem ne...
Alemin en deliganlisi benim abi...
Tugla gibin analezi komusum ore millet hala short deyip duru, kafayi yemisler...
Ayvagobaklinin tersinde durulur mu ulla?
Akilli olunuz efendum...
))))))))))))))
@erefefik
Idlip'i tutamazsan, Hatay'i verirsin...
@erefefik
Hulusi Akar'in gorev suresi kesinlikle uzatilmali...
Devlet Bahceli Cumhurbaskani olmali...
@erefefik
Kuzey Irak'ta Barzani 30 yildir petrolu yiyemedi. Maaslari odeyemiyor.
Suriye'deki suyun kaynagi ise Turkiye'de.
Irak disinda ortadoguda kaynak kalmadi. Ortadogu 100 yildir somurulen ici bosaltilan bir bolge.
Kaynaklar ortaasya'da. Bati, Rusya'ya bagli olmadan ortaasyaya iki yoldan ulasabilir.
1-Ukrayna, Gurcistan, Azerbaycan uzerinden Hazar'a ulasir. Ruslar bunu engellediler.
2-"Kürt Koridoru" ile Akdeniz'den Hazar'a ulasirlar. Bu plan son hizla devam ediyor.
Hitler, 2.dunya savasinda aynen bunu yapmak istemisti. Once Rommell Kuzey Afrikaya cikarma yapti, Misir'a dogru yildirim savasiyla ilerledi. Al Allameyn'de Montgomery tarafindan durduruldu. Yani Almanlarin ortadogudaki petrol kaynaklarina ulasmasini Ingilizler engelledi.
Ikinci harekat Urus seferiydi, asil amac Ukrayna uzerinden Azerbaycan Bakuye ulasmak istediler. Urus-Alman cephesinde gercek savas Kursk'da oldu. Almanlar orayi yirtamadilar.
Almanlarin Urus harekati oncesinde, Ismet Pasa sabahlara kadar uyuyamiyordu. Cunku, Turkiye Ataturk'un dayatmasiyla Almanlara karsi Balkan Paktini yapmisti. Avusturya'li bir onbasi olan Hitler, bu pakti 3 gunde paramparca edip, Turkiye sinirina dayanmisti.Alman ordulari Yunan'i Girit dahil 3 gunde isgal ettiler.
Yani Almanlar, Turkiye'yi de isgal edip, Turkiye uzerinden de Azerbaycan Baku'ye ulasabilirlerdi. Fakat bu durumda Ruslarla yine savasmalari gerekiyordu.
Yunanistan-Bulgaristan-Turkiye-Ermenistan-Gurcistan-Azerbaycan yekpare bir cografi bolgedir. Yekpare cografi bolgelerin idaresi, alt hegemon tarafindan yapilir. Bu cografi alanin alt hegemonu Turkiye'dir.
Iran-Irak-Korfez-Suud-Yemen de yekpare bir cografi bolgedir. Alt hegemon Iran'dir.
Petrol kit bir kaynaktir. Sorun petrolun nereye dogru akacagidir.
Doguya dogrumu akacak, batiya dogru mu akacak?
Hadise budur.
Analez tamam...
@erefefik
Akideş, buraya yazi yazdigimda sol kulagimda cok acayip bir hisirti oluyor. Resmen radyo cizirtisi gibin.
Bak sinci son yaziyi yazdin, bu sefer sag kulakta acayip birseyler hissettim.
Suan durum sakin...
Abi 1 hafta ceza aldim ne hisirti, ne cizirti hec bir sey yoktu be ya. Dogaya, ormanlik alanlara gittigimde, ozellikle rakimi yuksek yerlere kendimi oyle rshat hissediyorum ki, annatilmaz abi.
Lem modurator bana ceza ver...
Bi cezani almadan gitmecem...
@erefefik
Yer İmleri