ECILC, 2015 yılında 43.9 milyon TL temettü dağıtmış. 2014 yılı sonunda 61.2 milyon TL zarar açıklamış; ana ortaklık payına düşen zarar 43.3 milyon TL imiş. - % 101 temettünün anlamı, yaklaşık olarak ettiği zarar kadar temettü dağıtmasıdır.
Akla gelen şu tabi; zarar ettiği halde nasıl temettü dağıtabiliyor?
2015 yılı nakit akış tablosuna baktığımızda sene başında elde 647.4 milyon TL nakit olduğu ve 106.2 milyon borçlanma kaynaklı nakit girişi görünüyor. Önce şirket 43.9 milyon TL temettü dağıtıyor, sonra benim nakite ihtiyacım var diyip 106.2 milyon TL kredi çekiyor. Sebep ne peki? Ana ortak olan holdinge faizsiz nakit girişi yaratmak. Diğer yatırımcılara faydadan çok zararı var. 2015 yılında krediler için ödenen toplam faiz 22.2 milyon TL. Yorum sizin.
http://www.eczacibasi.com.tr/_Media/...2846509018.pdf
Oğuz senden beklemezdim
Bence servisi kötülediği için değil, geç saatlere kadar çalıştığı için servise binemediğini vurguluyor...Aslında bu anlatımda, esas vurgu "ne kadar çok çalışıyorum, işlerim çok fazla" teması...beyaz yaka her zaman çok yoğundur, işleri hep fazladırboş boş hayal kurarken yakalarsın, ama o projedeki sorunlu bir durumu nasıl çözeceğini düşünüyordur
Bir ara "mezeleri güzel" diye bir kitabın lafı geçmişti...okudum, beğendim..beyaz yaka hayatları anlatıyor, bildiğimiz şeyler, ama yine de esprili şekilde anlatıldığı için keyifli.
Tebrikler hocam...Sizin hikayeleriniz daha değerli..zira çoğunluğa hitap ediyor, istenirse başarılabileceğini gösteriyor.
Bu arada, beyaz yaka nın değişik tanımları olsa da...Bedensel emekten ziyade, zihinsel emek ile çalışıp ücret kazanan her kesim benim için beyaz yakadır...Kamu, ya da özel sektör farketmez...Nedense beyaz yaka diyince konuya uzak bazı arkadaşlar daha snob, daha havalı bir şey zannediyor. Bir üstünlük etiketi gibi algılıyor, yok öyle bir şey.
Bugün iyi bir torna ustası vasat bir makine mühendisinden hem daha kolay iş bulur, hem de daha iyi para kazanır...ayrıca patron kesimi de genelde beyaz yakadan çıkmaz...şark kurnazı olmadığı için, bizim gibi ahbap çavuş ekonomilerinde beyaz yakanın fazla bir şansı yoktur.
Yani geçmişte, beyaz yaka, özellikle o havalı plazalarda çalışan kesim çok iyi maaşlarla, toplumun %1 ne nasip olan güzel hayatlar yaşamış olabilir. Artık o devir geride kaldı, ileride daha da zorlaşacak beyaz yakanın hayatı. Bu başlık bu nedenle açıldı, ana mesaj olarak şunu söylüyor...haddini bilerek yaşa, şimdiden tasarruf yap, tasarrufları iyi yatırıma dönüştür ve modern köle olmaktan 40 lı yaşlarda kurtul.
Genel kurulda temettü dağıtılsın kararı çıktığı için yasal bir sıkıntı yok ama diğer yatırımcılar için olumsuz bir durum. Temettü her yatırımcıya dağıtılıyor tabi, problem özkaynakların azalması.
Şu an ben de ilerde bana faizsiz nakit girişi sağlasın diye hisse alıyorum. :D
Temettünün işlevi bu zaten.
Son düzenleme : mrhzr; 27-01-2018 saat: 12:17.
Yer İmleri