Sayfa 3/41 İlkİlk 1234513 ... SonSon
Arama sonucu : 322 madde; 17 - 24 arası.

Konu: The collaps of 2018

1. Bir trend, ta ki döndüğüne dair kesin sinyaller gelene kadar devam edecektir..

2. Bu aralar tv de sürekli canlı yayın ile açılışlar dikkati çekiyor
    Erken seçim mitinglerine benziyor

hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    TÜRKİYE CUMHURİYETİ
    Gönderi
    6,169
    Hayırlı, uğurlu olsun sn doctrine .... lakin eleştirmeden edemeyeceğim;resimlerde engel izce fazla kullanmışınız gibi geldi yanına paratez içinde TÜRKÇE mealide olursa benim gibi arkadaşlarda daha rahat faydalanabilir kanaatindeyim saygılar
    Bir Anda Sabah Olmaz Ebeda
    :

4.  Alıntı Originally Posted by MR&MRS Yazıyı Oku
    Hayırlı, uğurlu olsun sn doctrine .... lakin eleştirmeden edemeyeceğim;resimlerde engel izce fazla kullanmışınız gibi geldi yanına paratez içinde TÜRKÇE mealide olursa benim gibi arkadaşlarda daha rahat faydalanabilir kanaatindeyim saygılar
    Genelde resimleri açıklayan yazıları da eklemeye çalışıyorum
    Daha ayrıntılı ve açıklayıcı olmaya dikkat ederim
    Tşk ederim

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Bir erken seçim mi bekliyorsunuz doctrine hocam?

Alıntı Originally Posted by doctrine Yazıyı Oku
    Hiç bir ağaç cennete kadar uzamaz....

Wellwes Wilder 1987 de yazdığı bir kitabında bu ilkeden bir varsaymda bulunmuştu ve demişti ki; belli bir yöne devam etmekte olan bir piyasa hareketinin o yönde kaldığı süre ne kadar uzamışsa, o hareketin sona erme vakti de o kadar yaklaşmıştır...

Hayırlısı olsun Sn. doctrine...

2 ay önce kasım ayında benim topikte şu grafiği paylaşmıştım.

DOW 24.500 olmuş. Trump'ın seçim kazandığı Kasım 2016'dan sonra 1 yılda %40 prim yapmıştı.

Şu anda ise 14 aylık prim %52'ye ulaşmış oldu.

Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku

FED FOMC toplantısı ve faiz kararı öncesi ABD borsaları her hafta rekor kırmaya devam ediyor.

Güya vergi indirimleri satın alınmakta imiş. Bizim KREDİ GARANTİ FONU ile yaptığımız kamu kaynaklarının özel sektöre peşkeş çekilmesinin bir başka versiyonu.

Ne biçim bir indirimse artık, 4-5 aydır kongreden çıkamadı gitti. Ama beklentisiyle bile borsalarına %15 prim yaptırdılar.

Bir de ekonomiden biraz anlayanların bile sorduğu şu soru var: Madem ki ekonomin süper, istihdam zirvede, borsan ralli yapıp her gün tarihi zirvelerle rekor kırıyor, neden vergi indirim yaparsın? Vergi indirimleri ekonominin daraldığı kriz durumlarında başvurulması gereken bir yöntem değil midir?

Trump seçildikten 1 yıl sonra ABD büyümesi:%3, Yıllık enflasyonu:%3 ama Dow Jones %40 prim yapmış.

Balon değil zeplin mübarek!!!

Burada DOW JONES YILLIK grafiğini görmektesiniz.

Yeşil renkli endikatör 5 yıllık Hareketli ortalama olup 2001 ve 2009 krizlerinde bu ortalamadan çok uzaklaşan endeksin nasıl kriz yaşadığı görülüyor. 2001'de %38 (yani FIBO oranı kadar), 2009'da ise %55 düşerek balon patlamış. Ortalamadan sapmaya bakarsak şu andaki balon bu iki krizden daha fazladır ve bu yüzden en iyimser bir tahminle 3-4 yılda en az %50 bir düzeltme bekliyorum.

Zeplinlerin ne olduğuna gelince;

1937'de böyle bir zeplin 36 VIP yolcusuyla Almanya'dan Amerika'ya yolculuk yaptığında sonunun felaketle biteceğini elbette bilemezdi. Bu zeplin o zamanın en lüks hava aracı idi. Muhteşem restaurantları, lüks yolcu kabinleri, sıcak suyu, havalandırması ve kamaraları vardı. Hidrojen tüplerinin patlaması ile 36 yolcusu öldü. Balon ve zeplin devri kapanmış oldu.

Şimdi 26.600'e dayanmış olan DOW'un dönüş zamanı olarak Mayıs veya Temmuz ayını tahmin ediyorum.

YILLIK grafiğinde olası projeksiyon (en iyi ihtimalle) şu şekilde olacaktır.

Tekrar şu andaki rakamları görebilmesi için en az 6-7 yılın geçmesi gerekecektir.

aylık olan bu grafik asel grafiğine ne kadar da çok benziyor...

geriye dönüş teyit edilinceye kadar trend de kalmaya devam edeceğiz..
    Son olarak size dönüş teyid ettirecek kadar zaman tanımayacaklardır diye düşünüyorum.

ASELSAN'daki trend bitimini örnek vermişsiniz.

Bu şekilde bir dönüş olursa kimseye mal satacak kadar zaman bırakmayacaklardır.

Çünkü ASEL zirveyi gördükten 48 saat sonra %40 düşmüştü. (47 'den 28 TL'ye)
    DUHUL : 1999

7. sn cok baskın seçim için Ortam ve şartlar uygundur düşüncesindeyim.. Glişmeleri takip etmek gerek

8.  Alıntı Originally Posted by mohikan Yazıyı Oku
    Hayırlısı olsun Sn. doctrine...

2 ay önce kasım ayında benim topikte şu grafiği paylaşmıştım.

DOW 24.500 olmuş. Trump'ın seçim kazandığı Kasım 2016'dan sonra 1 yılda %40 prim yapmıştı.

Şu anda ise 14 aylık prim %52'ye ulaşmış oldu.

Şimdi 26.600'e dayanmış olan DOW'un dönüş zamanı olarak Mayıs veya Temmuz ayını tahmin ediyorum.

YILLIK grafiğinde olası projeksiyon (en iyi ihtimalle) şu şekilde olacaktır.

Tekrar şu andaki rakamları görebilmesi için en az 6-7 yılın geçmesi gerekecektir.

Son olarak size dönüş teyid ettirecek kadar zaman tanımayacaklardır diye düşünüyorum.

ASELSAN'daki trend bitimini örnek vermişsiniz.

Bu şekilde bir dönüş olursa kimseye mal satacak kadar zaman bırakmayacaklardır.

Çünkü ASEL zirveyi gördükten 48 saat sonra %40 düşmüştü. (47 'den 28 TL'ye)
    katkı için tşk sn mohikan..

geçmişte yaşadığım büyük krizler risk yönetiminin ne kadar önemli olduğunu hatırlatır..Helikopterden atılan paralar herkesin beynini uyuşturmuş durumda..

Us borsaları takip etmek bizim için çok önemli.. eğer bir gecede yüzde 3 birden oluşacak düşüş, bizde çıkış kapılarında üşüşme zamanı olur..

Sayfa 3/41 İlkİlk 1234513 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •