Sayfa 334/637 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon
Arama sonucu : 5090 madde; 2,665 - 2,672 arası.

Konu: ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    ISPARTA K.
    Gönderi
    4,911
     Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Sn. Tovbekar,

Uyarınız için teşekkür ederim. Aslında çok önemli bir konu ancak insan yaşamayınca etrafında şahit olsa bile kendi başına gelmeyeceğini düşünüyor.

Bu konuda diğer hesapların da kendi üzerimde olması bu konuyu biraz dengeliyor. Böyle durumlara düşmeyiz umarım.

Tekrar teşekkürler, uyarınız için.
    hesaplar resmi olduğu için paylaşılır ama BES sisteminin getirisi hesaplanamaz... yani paylaşılabilir bir şey değildir. benimkinde anlaşma sözkonusu idi. kendi adıma mal varlığımın 2/3ünü verdim benden eski eşimin talebi yarısı idi. ama tüm arkadaşlarım, bu işle ilgili hakimler neden böyle yapıyorsun taifün nisa donuna kadar alır teraneleriyle üstüme gelmişti...

2.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Çok teşekkür ederim cevabınız için. Bir sorum daha olacak.

Tmpol'de zararım var ama başlığı okuduktan sonra ben de güvenmediğim için ayrılmak istiyorum. Zira zararım var. Bu zararı bekleyerek mi telafi etmek lazım yada zararın neresinden dönülse kardır deyip direk ayrılmak mı uygundur. Son karar benim olacak tabi ama sizin de fikriniz ve tecrübeleriniz önemli benim için.
    Bu Hisse konusunda bilgim yok. Ama uzun vade tutulabilecek güven duyduğunuz bir hisse değilse zararın neresinden dönülse kardir diyorum. Ben sattım gitti psikolojisi kötüdür, bu nedenle kademeli satın derim...üçte biri şimdi, kalan iki payı da Yukari ya da asagi %5 hareket edince,

Piyasanın geneli icin yurt dişi öncülüğünde bir gevşeme beklentim var. Ama uzun vade portföy deki kağıtları satmıyoruz, sadece alım icin çok aceleci olmayabiliriz.

3.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    POLTK tarafindan aciklanan 600K Euro degerindeki uretim hatti yatirimini cok onemsiyorum.
    2 sene sonra bu sirketin hayal dahi edemecegimiz yerlerde olma ihtimali oldugunu dusunuyorum.
    Syg,
    Hocam iş yatırımdan şirketin f/k , pd/favök ve pd/dd ortalamalarına baktığımda hem sektöründe hem de genele göre yüksek kalıyor. Anladığım kadarıyla hisseler pahalı durumda. Siz ne dersiniz?

4.  Alıntı Originally Posted by hendeseci Yazıyı Oku
    Sayın Cautionary bazıları dünya borsalarında ve de bizim borsada düzeltmeler bekliyor.. Sizin ve diğer arkadaşların öngörüsünü merak ediyorum.. Ve eğer sizde böyle bir düzeltme bekliyorsanız hisse alımı için uygun zaman mı ? Mevcut hisseleri nakite mi döndürmek gerekir ?
    Başlığın duayenleri ve müdavimleri fikir belirtirse memnun olurum

5. ...:::Beyaz Yaka için Yatırım Koçluğu...:::

Ben düşüş bekliyorum. Ama bir türlü gelmedi. Geldiğinde dolarda bekleyen para ve yakında alacağım tüm temettülerle hisse alırım. Şu an seviye söylemek için erken o yüzden veremem. O düşüş ortamını görmek lazım. Ona göre karar veririm. Ben elimdeki hisseleri satmam. Çok uzun yıllardır elimde tuttuğum hisseler var. Artık maliyet filan kalmadı. Borsanın iniş çıkışıyla uğraşmama gerek yok. Aldığım temettüler bana fazlasıyla yetiyor.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

6.  Alıntı Originally Posted by ctugrul Yazıyı Oku
    Ben düşüş bekliyorum. Ama bir türlü gelmedi. Geldiğinde dolarda bekleyen para ve yakında alacağım tüm temettülerle hisse alırım. Şu an seviye söylemek için erken o yüzden veremem. O düşüş ortamını görmek lazım. Ona göre karar veririm. Ben elimdeki hisseleri satmam. Çok uzun yıllardır elimde tuttuğum hisseler var. Artık maliyet filan kalmadı. Borsanın iniş çıkışıyla uğraşmama gerek yok. Aldığım temettüler bana fazlasıyla yetiyor.

Ne mutlu size, tebrikler.. Darısı başımıza Ben de ilerisi için güzel bir sistem kurmayı amaçlıyorum ama ilk etapta hedefim belli bir portföy büyüklüğüne ulaşıp öyle sistemimi kurmak. Umarım başarılı olurum da ömrümüzü ziyan etmemiş oluruz..

7. Anladığım kadarıyla maliyetiniz çok düşük ve mantıklı olarak al satla uğraşmazsınız. Peki ya portföyünüz daha yolun başında olsa ve az bi karla duruyor olsaydınız acaba ne düşünürdünüz ?

8.  Alıntı Originally Posted by burak13 Yazıyı Oku
    Günaydın,

İlk yazım aralarda kaldı sanırım

Özellikle değerli büyüklerimin yorumlarını duymak çok isterim. Sn.@ctugrul, Sn.@dudu ve Sn. @cauti

Bütün sayfaları da 2 haftada anca okuyabildim.

Teşekkürler.
    Sayın Burak13,
    Henüz çok gençsiniz. Herkes size farklı bir fikir verecektir.

Bende benimkini vereyim. Ev bir yatırım aracı değildir. Ama başınızı sokacağınız en az bir tanesi gerekliliktir. Bana göre kiraya verilen para, sobada yanan odun gibi yanar gider geride size bir şey bırakmaz.

Geliriniz hem yatırım yapmaya hemde ev almaya aynı anda müsait değilse, önce evinizi alın, paranızı sobada yakmayın derim ben. BES’ten hiç bir surette çıkmayın. 150-200 TL bile olsa yatırıp sistemin içinde kalın. Zira yaş kemale erişince belki de tek dayanağınız o olacak. Burada atıp tutan, o parayı BES’e yatıracağına kendin değerlendir daha çok kazanırsın diyenlere fazla takılmayın. Çoğu yapamadığı şeyi öğütler. Ayrıca buradakilerde dahil yatırımcıların çok ama çok büyük bir kısmı zaten %25-35 arası yıllık kazanç sağlayamaz. Lafta olanlar ve 2016 Aralık yükselişini şans eseri yakalayıpta kendini bir nevi Buffet sananlar hariç.

Yıllar geçtikçe maaşınız artacak ama ev krediniz sabit kalacağından,arttıracağınız her parayla BIST 30 dışına çıkmadan, aylık düzenli alım yapın. 10 sene aldığınız her temettüyüde geri hisse alımında kullanın.

50 yaş civarında hem 10 yıldır eviniz hem BES’te ciddi bir birikiminiz olmuş olacak ve çok muhtemeldir ki alacağınız temettülerden dolayı çalışmaya ihtiyacınız kalmamış olacaktır.

Sayfa 334/637 İlkİlk ... 234284324332333334335336344384434 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •