cevaplayayım böyle soru cevap şeklinde gidelim istersen.
Öncelikle verdiğin örnek manasız ben şirketle örnek veriyorum sen ev ile. Ama merak etme anlatırım yine.
Önce cevap vereyim evinin sadece bir bölümünü satacaksın örnegın eğer amacın 20,000 TL lik bir rakamı cebe atmaksa.
Dikkat et misafir odasının değeri 60,000 TL cocuk odası 20,000 Tl oturma odası 30,000 TL tuvalet banyo ve yatak odasıda 10,000 TL değerinde metro geçince odaların değeri bu oldu. topla 60 + 20 + 30 + 10 = 120,000 TL cocuk odasını satacaksın. 20,000 TL cebe girecek evin cocuk odası eksik olacak ancak evin değeri 100 Bin TL. dikkat et misafir odası cocuk odası oturma odası tuvat ve banyo hala senin ve değeri hala aynı. değeri düşmedi.
oysaki sende ne oldu:
Yine aynı şekilde metro geçmiş bu evin değeri 120,000 TL daha ya hani, şimdi sen bunu temettü ile bağdaştırıp kira alacaksın ben anladım senin dediğini. 20,000 TL yi sana kira olarak 1 senelık kıra gibi verdiklerinde senin evindeki tüm odalar yerinde duracak cocuk odası dahil fakat sizin diyorum cunku bunu derken buyuk bir cogunluk bunu anlamadıgı ıcın cogunlugu kastederek diyorum ki.
senin misafir odan 55,000 TL düşürülüyor cocuk odası 15,000 TL ye düşürülüyor oturma odası 25,000 TL ye düşürülüyor. tuvat banyo vb 5,000 TL ye düşürülüyor. topla 55+15+25+5 = 100,000 TL 20,000 TL de kira parasını cebine indiriyorsun.
sizlerin ve benim lot olarak kastetiğimiz şey oda sayısı. benim odamın sayısı azalması rağmen değeri otomatık olarak düşürülmüyorken sizin oda sayınız hiç eksilmese bile değeri otomatık olarak düşürülüyor.
Vay efendim neymiş benim odalarımın değeri gerisin geri eski fiyatına çıkarmış ohh laa ne güzel iş seninki çıkarken benim odalar armut toplasın.
Kızdımıda kızdı diyorsunuz.
Yer İmleri