Sayfa 177/181 İlkİlk ... 77127167175176177178179 ... SonSon
Arama sonucu : 1447 madde; 1,409 - 1,416 arası.

Konu: Fotojenik Hisseler

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,059
    Konu: Anadolu sigorta
    İçerik: e-kira, kullanıcılarına 1 yıllık konut sigortası hediye

Haber webrazzi den alıntıdır
    https://webrazzi.com/2018/01/31/anad...7cd1f-71516413

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    ....
    Fasıl I / Sigorta

Bilirim insanlara bir fayda sağlamak ister; gözünüze çarpan fırsatları da çevrenizle
    paylaşırsınız. Ancak paylaşımdan önce bu fırsatın mahiyetini anlayıp kavramamız
    gerekiyor.

Göz ucuyla bakıp anladığım kadarıyla kira-aidat-fatura ödemesine aracılık eden
    firma tanıtımını yapmak ve müşteri hacmini genişletmek için böyle bir yola-yönteme
    başvurmuş. Söz konusu kampanyadan da başvuruda bulunan ilk 100 kişiyi
    yararlandırmayı taahhüt etmiş. 1 Yıllık süre açısından sıkıntı yok ancak teminat
    5.000 TL ile sınırlı.

Kaba rakamlardan yola çıkarsak 100 m2 lik bir dairenin 1 yıl süreli, 100.000 TL
    teminatlı DASK sigorta primi 100 TL, aynı konutun 200.000 TL teminatlı Konut
    sigorta primi ise 200 TL tutar. Bize sunulan 5.000 TL lık teminat ise DASK ta
    dairenin 1/20 sini, Konut sigortasında ise 1/40 ını karşılar.

Kampanya için firmanın yaptığı harcama sigorta şirketinden aldığı teminat tutarıyla
    orantılıdır. Buna göre 100 x 5.000 = 500.000 TL lık bir teminat satın alınmış ve
    karşılığında 500-1000 TL arasında bir harcama yapılmıştır. Firmanın müdürü cevval
    biri ise sigorta şirketine kampanyada adınızı kullanacak, reklamınızı yapacağım
    diyerek poliçenin kendilerine hediye edilmesini de istemiş olabilir. Firmanın kasasından
    para çıktığını farz ve kabul eder; bunu sisteme katılan kişi sayısına bölersek
    (500-1000/100) fert başına yapılan harcamanın 5-10 TL düzeyinde olduğu anlaşılır.
    Firma sunduğu hizmet karşılığında müşteriden helalinden komisyon alacağından
    sisteme girilen ilk ay hizmet ücretsiz sunulur; geriye kalan 11 ayda elde edilen
    kazanç bilançoya gelir kaydedilir.

Vatandaş Hasan Amca, Ayşe Teyze yılların emeği ile 1 araba, 1 ev aldığı vakit
    noterden/tapu dairesinden çıkar çıkmaz sigorta acentesinde soluğu alıyor.
    20 dairesi, 30 aracı olan bir varsıl ise sigorta masrafını fuzuli harcama olarak
    görüyor. Dairenin biri yıkılsa, arabanın biri pert olsa geriye kalan bana yeter diye
    düşünüyor. Fakir gözünün içi gibi baktığı, hafta sonları eline bezi alıp kaportasını
    parlattığı 30.000 TL lik arabası için yıllık 1.500 TL kasko primi ödüyor. Zengin ise
    300 TL lik ödeme yapıp 500.000 TL lık vefat teminatı satın alıyor. Hayatın doğal
    akışı dışınca ecel kapısını çaldığında ise bu 500.000 TL lık teminat mirasçılarına
    intikal ediyor. Hemen iyi de bunun adama bir faydası yok diye itiraz etmeyin.
    Parasını kazanç ihtimali milli piyango, at yarışı, spor toto-loto dan daha fazla olan
    bir yere bağlamış oluyor. Karşılığında da (Sn. T/A in kulaklarını çınlatalım) çoluk-
    çocuğunun hayır duasını alıyor. Velhasıl varsılların kafası yoksullardan daha iyi
    çalışıyor.
    https://twitter.com/DonKisot_BIST1
    Doğru olsam ok gibi yabana atarlar beni/Eğri olsam yay gibi elde tutarlar beni

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
     Alıntı Originally Posted by selimtogrul Yazıyı Oku
    ...
    Fasıl II / Öğüt-Nasihatler

Yazının ilk bölümünde iyimser bir yaklaşım sergilerken ikinci bölümü haksız hücumları
    önlemek için savunmaya ayırdım. Olur ya adı geçen aileden ne menfaatin var da
    sürekli kendilerinden söz ediyorsun diyen çıkar. İnan olsun ne şirketlerinde çalıştım,
    ne sofralarında bulundum. Haliyle ekmeklerini yiyip sularını da içmedim. Sadece
    geçmişte hisselerini alıp sattım.

Hayat bir bayrak yarışı. Önümüzden gidenler teslim ettikleri bayrağı daha ileri bir
    noktaya taşımamızı istiyor, bekliyor. Bunun için yapmamız gerekenlerin aklının erdiği,
    dilinin döndüğünce bize tarif ediyor. Daha rahat koşup daha uzun yol kat etmemiz,
    karşılaşacağımız engelleri yara almadan aşmamız için nasihatlerini sıralıyor. Bu
    nasihatlere ne kadar çok itibar edersek yolculuğumuz da o denli kolaylaşıyor.

Son paylaşılan mektup örneğini de bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. İlk
    okunduğunda her babanın oğluna yazdığı mektuplardan biri olduğu düşünülebilir.
    Fakat enlemesine değil, derinlemesine düşünüldüğünde mektubun görünenden
    daha anlamlı ve değerli olduğu anlaşılıyor. Şöyle ki mektupta ;

- İş hayatından çekilsem de gözüm üzerinizde
    - Şirkette tasvip etmediğim işler oluyor
    - Yaptığın işi sana öğretecek değilim
    - Ancak babalık hakkımı kullanıyor ve seni uyarıyorum
    - Her babanın nazı kendi evladına geçer
    - Senin babalık hakkına saygı duyuyor ve
    - Torunlara sahip çıkma görevini sana bırakıyorum
    - Yine de dede olarak ben, baba olarak sen kötü olmayalım
    - Çocukları doğru yola koyma işini üçüncü kişilere bırakalım
    - Şimdiden otoriteyle tanışsınlar, iş disiplinine alışsınlar
    - Bunları öğrensinler ki ilerideki görevlerinde tatbik edebilsinler
    - ...

zimni mesajları yer alıyor. Gören gözler, düşünen kafalar için mektupta daha da
    fazlası vardır. Bizler pek ehemmiyet vermesek de benim gözüme bu öğüt/nasihatler
    grafikler üzerine çekilen 3-5 çizgiden daha önemli ve daha değerli görünüyor.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Hisselerin Gösterge Değerleri

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    İstanbul
    Gönderi
    1,945
    Haftalık Çetele 4/2

(Değerlendirme Ulusal Pazar ile sınırlıdır/
    Endeks aşağıya yöneldiğinden önümüzdeki hafta
    geçen haftadan da zor olacağa benzer.
    Bir müddet izleyici konumunda olmak faydalı
    olabilir.)

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    3,059
     Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Velhasıl varsılların kafası yoksullardan daha iyi
    çalışıyor.

Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Haftalık Çetele 4/2

(Değerlendirme Ulusal Pazar ile sınırlıdır/
    Endeks aşağıya yöneldiğinden önümüzdeki hafta
    geçen haftadan da zor olacağa benzer.
    Bir müddet izleyici konumunda olmak faydalı
    olabilir.)

Doas ve algyo 'nu gozume kestirdim.
    [emoji12]

SM-G955F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Akıl,adama sermayedir.

8.  Alıntı Originally Posted by Don Kişot Yazıyı Oku
    Velhasıl varsılların kafası yoksullardan daha iyi
    çalışıyor.
    birileri ölümsüzlüğün kapısını açmadığı sürece garanti yatırım olarak kalacaktır. farklı bir pencere açtığınız için, zamanınız için teşekkürler.
    yalnızca cehaletle savaşıp gerisiyle sevişelim. zengin olma garantisi yok ama dünyanın çok daha keyifli bir yer olacağına eminim

Sayfa 177/181 İlkİlk ... 77127167175176177178179 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •