Sayfa 361/871 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon
Arama sonucu : 6961 madde; 2,881 - 2,888 arası.

Konu: BANVT - Banvit

1. "Bilanço iyi gelirse beklenti gerçekleşmiştir diye düşebilir ihtimalini sevdim" Diyemeyecegim.

2.  Alıntı Originally Posted by muhabbet Yazıyı Oku
    "Bilanço iyi gelirse beklenti gerçekleşmiştir diye düşebilir ihtimalini sevdim" Diyemeyecegim.
    İyide ortak bunun neresini seveceğiz[emoji855]

iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

3. Diyemeyecegim işte bende:)

4. nasıl bir kumpastır bu ya endeksle çıkma endeksle düş abv...
    Yazdıklarım sesli düşüncelerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırım kararını verirken kendi hür iradesiyle verir.

5.  Alıntı Originally Posted by muhabbet Yazıyı Oku
    "Bilanço iyi gelirse beklenti gerçekleşmiştir diye düşebilir ihtimalini sevdim" Diyemeyecegim.
    iyi bilançonun satın alınması için hissenin çıkmış olması lazım...ama görüldüğü üzere hisse çıkmamıştır...iyi bilanço gelirse hisse her halükarda çıkış yapacaktır çünkü şu anki 19,70 fiyatı endeksin 104 bin lerde olduğu fiyattır...yok eğer bilanço iyi gelmezse de (ki bunu hiç tahmin etmiyorum) zaten düşüyordu o yüzden de kötü bilanço satınalınıyordu denilecek ve dolayısı ile kötü beklenti de gerçekleştiği için düşüşlerin durup çıkışa geçmesini bekliyorum..

yani her iki ihtimalde de çıkmasını bekliyorum..yıllıkta toplam 250 milyon kar da hissenin fiyatının 25 tl lerde olmasını gerektirir...ama daha önce yaptığımız tahminlerde 60-93 milyon aralığında bir kar beklediğimi söylemiştim...

2016 ve 2015 yıllarında (banvit satılmadan önce )son çeyrek cirosu her zaman tüm cironun %22 sine eşit idi...2017 için böyle bir hesap yaptığımızda tüm ciroyu 530 milyon tl olarak buluyorduk...ama artan ihracata bakarak bir 20 milyon daha ekstra ciro yapmış olsun demiştik....o durumda tüm ciro 550 milyon oluyordu...

ikinci çeyreklerde net kar marjı %11 idi ..bunu ciroya tahmini son çeyrek ciroya vurduğumuzda kar 60 milyon tl olarak ortaya çıkıyordu...yok üçüncü çeyreğin net kar marjı %17 e vurur isek de net kar 93,5 milyon tl çıkıyordu...

işte beklentimin 60-93 milyon dememin gerekçesi buydu...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

6. banvitin 450 bin metrekare kümes kiralamak istediği bilgisini bir dostumuz bize vermişti...demek ki şirket tam kapasiteye ulaşmış ve artık kümesleri talebe yetişemiyor anlamını çıkarıyoruz...bu kümesin toplamda %17 lik kar marjı ile 61 milyon kar getirme potansiyeli vardı...demek ki 2018 2017 den daha iyi geçecek diyebiliriz...

bu düşüşlere bence aldanmamak lazım...vakti gelince çok agresif çıkmasını biliyor banvit...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

7. Bilanço açıklanır birkaç gün gecer
    Spek.by ve ky bakarrr bakarrr 😁
    Algi Durumuna gore sonra hisse hareketlenir
    Niçin çünkü inseder olmaz da ondan.YTD

8.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    banvitin 450 bin metrekare kümes kiralamak istediği bilgisini bir dostumuz bize vermişti...demek ki şirket tam kapasiteye ulaşmış ve artık kümesleri talebe yetişemiyor anlamını çıkarıyoruz...bu kümesin toplamda %17 lik kar marjı ile 61 milyon kar getirme potansiyeli vardı...demek ki 2018 2017 den daha iyi geçecek diyebiliriz...

bu düşüşlere bence aldanmamak lazım...vakti gelince çok agresif çıkmasını biliyor banvit...
    maalt da yazan bir hfy vardı kusura bakma da aynı senin gibi yazıyordu. maalt ın son durumuna br bak istersen.
    Yazdıklarım sesli düşüncelerim olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir. Herkes yatırım kararını verirken kendi hür iradesiyle verir.

Sayfa 361/871 İlkİlk ... 261311351359360361362363371411461861 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •