Arkadaşlar bir haftadan bu yana güzel bir konsolidasyon var.
Her gün biri çıkıp piyasaya bakmadan 100-150.000 lot alım yaptığı gibi yabancı kurumlardan da 50-100 arası alım oluyor.

Örneğin dün Ata yatırım 131.000 lot Credit Suisse 50.000 lot alırken bugün YKB 160.000 BGC 25-Credit Suisse 25.000 lot aldı.
Sadece iki günde 400-500.000 lot blok alındı.

Bu şunu gösteriyor, hisseye ilgi var ve beklenti satın alınıyor.
Bilanço geçen seneden kötü olmaz ve tahsisliden gelen para ile bilanço daha iyi olacaktır. Kısa vadeli borçların da düşeceğini düşünüyorum.

Genel kurul Nisan/Mayıs gibi olur ve bu sene de geçen günkü kadar olmasa da bir miktar temettü verebilir. Zira büyüme ve kurumsallaşma uğruna temettü endeksinde kalmak isteyeceklerdir.

İhalelere gelince bildiğiniz üzere savunma sanayii ihaleleri oldukça yüklü oluyor ve patron teklif verdik demiş .
Tek bir ihale de bile yüksek miktarlı iş alabiliriz.

Benim halka açık şirketim olsa tahsili yapıp hisse satsam ve faaliyet alanım dışında büyüme odaklı iki şirket alsam kılı kırk yarardım. Yani Necmettin Şimşek'te bizim gibi etten kemikten ve nefisten ibaret. O'da kazanmak istiyor.

Bizler biraz kızgın ve sabırsızız o ise yol haritasını biliyor. Neden kızgınız? Tahsisli de bizi doğradılar. Neden sabırsızız? Global piyasalarda yılın ikinci yarısında büyük bir fırtına kopacak.

Bakalım pazartesi Ata ve Credit'in aldığı mallar nereye gidecek?

Ben bu hafta 5.900'ün kırılıp 6 üzerine atacağını düşünüyorum.

Yatırım al/sat tavsiyesi değildir.